Öroninflammation

Japp, Cornelia har fått sin första öroninflammation nu.... =(
Det började inatt, så den har vart låååång. Hon var lite svårsövd igår kväll, och intt bröt det lös. Hon har skrikit, skrikit, vridit, vänt, skrikit, slumrat ett par minuter, skrikit osv. Hon fick en alvedonsupp inatt, men hon sov bara en timma på den. Benny ringde sjukvårdsupplysningen för vi visste inte vad vi skulle göra. Fick rådet att ge alvedon och näsdroppar, så det gjorde vi. Så till slut kl halv6 lyckades hon somna, sov till halv8 och var glad...!?
Men hon har vart väldigt trött idag och grinig, så det märks att hon inte är pigg iaf.
Ringde vårdcentralen kl 8 och fick tid kl 11 som tur va! Hann ringa och sjukanmäla på dagis och anmäla VAB på mitt jobb, äta frukost och klä på oss innan det var dags.
Konstaterades rejäl inflammation i höger öra men inget i vänster, så hon fick penicillin utskrivet som ska tas 3 ggr/dag. Sen ska vi varva med alvedon och ipren varannan timma inatt om hon har jätteont igen.
Hon somnade ganska fort hemma i vagnen på balkongen, hann knappt köra ut henne. Stackarn! Hoppas hon sover en bra stund nu då så hon orkar med sig till ikväll.
Ska passa på att städa och färga håret under tiden nu, men jag ville blögga lite först =)

Tråkig nyhet:Benny har blivit uppsagd på jobbet, alla fick skriva på papper igår. Så nu blir det inte kul framöver om han inte får nåt nytt jobb......
Vi får se om det går ihop alls, och jag måste ju såklart börja jobba heltid då.
Enda fördelen är ju att han kan vara hemma med Cornelia mera, då går hon ju bara 15 timmar på dagis i veckan.
Har vi tur får han jobb iaf, han ska träffa nån på ett ställe på tisdag, så håll tummarna alla, och be en bön eller nåt =)

Jaha, vad annars nytt?
Jag var hemma med Nelis i måndags då hon fick feber på söndag eftermiddag, vi märkte inget på henne förutom att hon verkade varmare än vanligt. Tempade bara för skojs skull, och jovisst var det feber.
Men det var borta på måndagen, men hon var lite hängig så vi stannade hemma.
På kvällen var jag på möte med ridtravarna, det sista inför årsmötet.
Vi diskuterade träningarna så att de kommer igång snarast möjligt. Ska bli kul, har bestämt att jag ska börja träna i en hoppgrupp med Storen, det är min gamla favorittränare Eva Hägglund som har den. Så jag slog till, men nu får vi ju se om jag kan vara med nudå, ekonomin först ju!

Tisdags hände inget alls, och igår var vi iväg och handlade när jag kom från jobbet. Benny hade vart hemma halva dan med Nelis då han tog pappaledigt och hämtade henne efter lunch.
Till middag blev det grillad kyckling med ris och sås, gott tyckte hela familjen.

Imorn ska jag förbereda allt inför lördag, då kommer ju släkten kl 13 för att fira min 30 årsdag i efterskott, och sen vid 18tiden drar det igång med fest för kompisarna =D
Så det blir till att åka och handla och baka, fixa smörgåstårta och grejja. städar gör jag idag så behöver jag inte bry mig om det då, det blir ju stökigt och smutsigt iaf när alla varit här hela dan... =)
På lördag flyttar åxå Raspall med sin nya ägare Mia, hans halvfodervärd sen förut. Tråkigt att bli av med trevliga människor och hästar, men så är det. Platsen är ju Veronicas, som ägde Raspall innan, och hon flyttar in sin nya förmåga istället. Det blir ett till sto (attans!), ett rött fullblod som heter Winnie. Hon kommer få gå med Macke till en början, så får hon lära känna de andra 2 dårarna över staketet, Jasmine och Storen. Förhoppningsvis blir det inte lika olyckligt den här gången som med Raspall, som fick en spark av Jasmine så han fick en fraktur på bakknät. Det är iaf utläkt nu, så förhoppningsvis kan Mia rida honom snart nu!

Jaja, nu måste jag sätta fart här, så det blir nån ordning på torpet.
Ha det bra så heers vi!

Men hallå? Hur mycket snö kan det komma egentligen??

Alltså, det har ju snöat å snöat å snöat sen igår kväll, och det är MASSOR som kommit ner!
Jag åkte och släppte in pållarna igår, och jag var ganska översnöad kan jag säga... Som vanligt när det är skitväder så tänker inte Storen och Jasmine komma in, av någon vääääldigt outgrundlig anledning.... Jag fick vackert gå ner och hämta upp dem, pulsandes i snön med mina lågskor. Härligt!
Imorse skulle jag släppa ut dem igen, fick börja med att försöka orientera mig till bilen genom snömassorna, och lotsa lilla Piriplutt genom fjällen (från hennes perspektiv). Möttes av en snöboll till volvo, den hade ett 15 cm täcke av vitt, och det gick bara att få bort hälften. Så jag fick åka med en volvo med mössa. På 10 minuter  hade bilen snöat över totalt uppe i stallet! Å så fick jag skotta för att komma in i stallet, och pulsa med de 2 som går i egna hagen, och ner igen med deras vattenhinkar... GUD, vad snö det var!
Men det är fint =)

Jaha, den här veckan har jag inte haft varken tid eller ork att uppdatera, jag har börjat jobba..... bläääärgh!
Dessutom har Piri vart dålig och fått vara på kliniken med dropp, kollat blodprov och röntgat magen. Vi fick åka akut på måndagen då hon kräkts heeeela tiden, vatten och mat och galla.
Men det hittades inget, men uttorkad var hon så ho fick vätska under huden, och ligga inne på dropp hela tisdagen.
Så nu äter hon specialfoder varje timme, och hon har fått behålla det iaf. Hoppas bara att valparna (om det är några i magen nu då) mår bra.

Cornelia trivs toppen på dagis, äter och sover bra. Lite jobbigt att få upp henne på morron bara när hon ska lämnas till frukost. Speciellt som ungen sover skitdåligt på nätterna. Och jag är trööööööööööööööött! Förkyld blev jag åxå, så på torsdagen gick jag hem från jobbet vid halv2, då orkade jag inget mer. Hämtade Nelis då å dagis åxå, ville ha hem henne med mig.
Fredag var vi hemma, tänkte ha henne på dagis när jag var sjuk, men det var enklare att ha henne hemma än att hålla på å böka. Vi hade så mysigt så, gotrollet! Jag vill inte jobba, jag vill va med min dotter!
Sen på em for hon till Farmor och Farfar, och Benny åkte och handlade.
Allt hade gått superbra för Nelis, men det var ju väntat =) Hon trivs hos sina mor och farföräldrar minsann.
Däremot blev farmor jättesjuk, Nelis har inte visat nåt än förutom att hon är snorig. Vi får se om det bryter ut nåt.

Ikväll kommer Anna och kollar på film och äter mat som vanligt på söndagarna, det blir najsigt.
Och imorn är det arbetesfan igen... suck.
Benny ska va ledig 2-3 dagar nu till veckan så då ska fisen få va hemma med papsen, mysigt! Även om hon lika gärna skulle va på dagis å busa gärnet... =)

Just ja, i söndags var det ju dags att fylla 30.... så nu är jag en oldie fart.... Men jag känner mig lika som förut =)
Inget speciellt var det på dan, jag släppte ut hästarna och sen åkte vi med Bettan, JO och Engla till Matfors för lite badande med barnen.
Sen kröp det fram att det skulle komma några på kvällen och överraska mig, så det var bara att fara hem och städa, och handla lite. Min klantige , men söta make, försa sig så det visade sig att det var Malla med familj som ville komma. Anna skulle åxå komma som vanligt, och dessutom skulle Bettan med familj komma å fika... Fullt hus! Vi åt middag med familjen Malla och Anna, det blidde potatisgratäng och fläskfilé med sallad.
Sen bjuppade vi på kladdkaka med smält dumle på som jag å Annan donat med innan maten. Bettan hade bakat tigerkaka och muffins, så vi var mätta och goa när det var färdigsvullat =)
Barnen lekte så fint och hade jättekul, de var så söta!!!!

Tänkte avsluta med bilder på småfisarna, men eftersom rövdatorn är fetseg efter att Herr Daniel har vart å pillat så går det inte idag, får försöka senare.... Hrmpf!
Ha en bra snögubbsdag!

Majty aprövskallt ute!!!

Imorse var det 23 minusgrader ute! Piri vägrade kliva upp när klockan ringde halv5, det var iiiiis på rutan i sovrummet... =)
Vi har ju alla element avslagna för det blir så varmt inne jämt, det ligger säkert på 25-26 grader. Plus att vädringsluckorna är öppna i sovrummen. Slog på värmen lite snabbt, för det var iskallt på golven, och som sagt snökristaller på fönstren.
Jag och Poppins fick fara själva till stallet då Piri bara kröp längre in under täcket när jag lockade på henne =)
Det bet rejält i kinderna och det sved i luftrören, men Poppins var toppnöjd iaf, skönt å va själv med matte igen tror jag!
det var skönt att komma in i värmen igen och krypa ner bredvid en varm unge... Mysigt!
Vi sover tillsammans nu då lilla fisen verkar ha ett väldigt närhetsbehov nu. Hon vaknade till flera gånger inatt och gnällde, så sträckte hon ut handen efter oss, och så tystnade hon och somnade om när hon kände att vi var kvar bredvid.... hjärtat smälter ju! Ibland sträckte hon ut foten och trevade efter pappa under täcket, och så mös hon till och somnade igen. Synd att det blir så trångt bara när hon vänder och vrider och lägger sig på tvären. Ett par gånger låg hon upp och ner!
hon var lite trött imorse och ville inte kliva upp förrän halv9, så jag ringde dagis och hörde om hon kunde va ledig med mig idag. Så vi inte pajjade inskolningen eller så liksom. Men de tyckte att hon kunde få va hemma, det hade ju gått så bra hela veckan. Så visade jag iaf att jag inte är en sån mamma som vill lämpa av min unge på dagis så mycket det bara går bara för att.
Vi pratade med malla, så vi bestämde att vi skulle ses och äta lunch och kolla på film och så skulle barna få leka eftersom Max också var ledig.
Tyckte det var mysigt att va med Nelisen idag, nu när hon vart borta ganska mycket de senaste dagarna! Vi tvingade ut oss i kylan på hundrastning, Piri fick åka vagn hon med när hon gjort ifrån sig =) Hon fryser nåt så förjordat fast hon har täcke, och krampar i tassarna, stackarn. T o m Poppins fick lite kramp idag.
Sen snodde vi ihop en kladdkaka, men ve och fasa!!!! kakaon var sluuuuut!!! Jaja, vevade ihop alla ingedienser, la över dem i en burk med lock, packade in mig och Nelis i bilen, bort på ica maxi, handla kakao och vidare till Malla och Max.
Vi beställde pizza, smaaaask! Sen kollade vi på Låt Den Rätte Komma In, den var ok. Barna lekte och var så söta, man blir alldeles lycklig =) Max hade stora problem med Nelis napp, han kunde inte riktigt förstå att hon inte ville ha den heeeeela tiden, så han stoppade in den i hennes mun så fort hon spottat ut den... Vad han jobbade! Cornelia fattade inte riktigt vad han höll på med, men tog glatt emot den och tog ut den 3 sekunder senare, så började det om igen typ trehundranittielva gånger innan han gav upp, haha! Söta småtroll! De hade så trevligt så ingen av dom somnade på hela dan, så när jag och Nelis skule åka å hämta pappa på jobbet kl halv4 tvärsomnade hon innan jag kommit från gården med bilen....
Ikväll har vi vart hos Farmor och Farfar i njurunda, vi fick middag och lita gotta, tack för det! Mera bus för trollungen blev det åxå, att hon orkar! Men vid 8 så började det ta slut på orken så vi åkte hem, väl hemma vart det fart en stund till, hon fick va naken en stund innan hon skulle sova. Jag plockade lite och så tyckte jag att det vart tyst på hennes rum. Tittade vad hon gjorde, och då satt hon och läste i sin läshörna.... Hon är så sööööt!



Insomningen gick bra, sitter med henne tills hon somnar precis som igår. Hon kommer till ro så bra, och det går på 10 minuter. Hon håller flaskan själv nu åxa, liten blir stor =)
Men hon brukar vakna när vi går och lägger oss, så det blir väl en natt till med lilla trollet mellan oss. Men det gör inget, vad gör vi inte för vår hjärtebarn? Det är ju inte för evigt, får vi hoppas iaf!
Känns skönt, jag har äntligen börjat slappna av. Kom på det idag, det är ingen ide att stressa upp sig över föräldraskapet, det löser sig självt iaf eftersom. Det blir som det blir helt enkelt, inget att göra åt =) Men jag har ju svårt att släppa kontrollen och bara ta det som det kommer. Sen är det ju första barnet och inget är som man tänkt sig eller förväntat sig.  Så inför nästa barn kommer jag nog slappna av mer tror jag.
Tack för stödet Malla!

Näe, nu ska jag nog gå och sova snart, är så trött så trött hela tiden.... Å man måste ju ladda inför Arbeit som börjar om 2,5 dygn... suck! Nedräkning på ledigheten!
Imorn ska vi till Mormor och Bonusmorfar på ön, blir najsigt. Middag och grejjer =)
Ha en bra helg hörrni!

Idag är det torsdag

Och jag har det lugnt och skönt här hemma med hundarna i soffan =)
Har lämnat Cornelia på dagis imorse halv10 och ska hämta vid 15.
Hon ääääälskar dagis! Hon börjar skratta redan när vi kommer in på gården, sen hinner jag knappt få av kläderna innan hon springer in på småbenen, man får va glad om hon hinner vinka hej då =)
Det är väldigt skönt att hon trivs så bra måste jag säga, så behöver jag inte ha dåligt samvete för att hon är så liten än.
Och fröknarna säger att hon är så go och glad, inga problem alls. Hon är som född här säger dom!
Förra veckan var jag med varje dag, men i måndags fick jag gå undan och sätta mig på en annan avd under dan, så hon lekte, åt och sov utan mig då. Vi gick hem när hon vaknade, och det gick så bra så.
Sen i tisdags lämnade jag henne helt och gick hem, hämtade när hon vaknade. Igår och idag lämnade jag, gick hem och hämtar kl 15, efter mellis.
Hon äter som en häst nu, och själv dessutom! Massa mat och frukt får hon i sig, och det kommer ut en hel massa i blöjan nu åxå =) Känns som att hon börjar lägga på sig, hoppas hon har gått upp ordentligt nu när vi ska väga igen i feb på BVC.

Och på måndag börjar jag jobba igen då, tillbaka till vardagen igen.
Hinner fylla 30 dagen innnan, så jag hann gå över från 20 årsåldern till 30 åring under mammaledigheten....=)
Jag kommer jobba  halv9-halv4 mån och ons, halv10-halv4 tis och tor, 9-13 på fredagar så det blir ju inte toklånga dagar iaf. Sen har jag och Benny pratat om att han antingen tar en halv eller hel dag pappaledigt i veckan, och så kunde nog mormor ha henne varannan eller varje fredag. Eftersom hon brukar åka till jobbet vid ett så hinner jag ju hem då. Så det blir nog inte så mycket dagis för lilltrollet iaf!
Eller så kan man ju göra så att den vecka mormor är här så behöver inte pappa ta ledigt, utan de tar varannan vecka.
Vi får se hur vi löser det som, det blir nog bra det där.

Sovandet är ialla fall inte bra alls. Hon kan helt enkelt inte sova själv nu känns det som. Nattningen går bara inte, vi får sitta med henne tills hon somnar, annars blir hon helt hysterisk och jätteledsen. Det hörs att hon inte är arg, utan hon får panik. Men sen sover hon ganska bra, igår sov hon inget bra så jag prövade slå av radion och släcka ner i rummet. Då somnade hon som en stock och sov från 20 till halv12. Men sen var det kört, vi fick ta in henne till oss, och då sov hon heeeela natten! Men det gjorde inte vi.... Det är helt sjukt hur en sån liten människa på 74 cm och 8,5 kg kan ta så mycket plats?? Hon har i stort sett hela mitten av sängen, så jag och papsen får ligga på varsin kant, å så har jag Piri mellan fötterna under täcket dessutom... suck.
Men vi slipper iaf kliva upp 300 ggr, vi får väl sova obekvämt ett tag då. Vi tänkte ta in spjälsängen och ställa kant mot kant med vår säng, ta bort ena spjälsidan och höja upp botten så den är samma höjd som vår säng. Då kan hon ligga bredvid fast på egen madrass och kudde.
Och så får vi hoppas att hon kommer ur den här fasen snart så hon kan sova själv igen.
Nu känns det bara som att vi inte vill låta henne plågas och vara rädd för att sova, och vi vill få sova bättre.
Det går ju över förr eller senare. Sen kan man ju iaf förklara lite lättare, nu är hon ju för liten för att förstå att hon inte är helt ensam, vi är ju bara rummet bredvid.
Hon skriker i panik fast vi sitter och pratar med tvn på alldeles utanför, hon borde ju förstå att vi är kvar tycker man....
Inte har man hjärta att låta henne skrika så heller, så vi får stå ut ett tag till bara.
Hon är ju vårt gohjärta!


Igår kväll var det full fart här, efter vi ätit falukorv och makaroner till middag så fick hon bada i badkaret. Det är verkligen bland det bästa hon vet, hon plaskar och leker med sina leksaker, plockar och häller vatten, kryper, hasar och går omkring i badkaret. Hon kan sitta där en timme utan att vilja gå upp =)
Sen när vi torkat, tagit på pyjamasen och borstat tänderna så lekte hon en lång stund, hon traskade omkring och jagade Piri, gömde sig bakom tvättställningen och gick runt runt i lägenheten... Hon går så bra nu, det är så kul att se hur fort det går när de väl lärt sig. Tänk att hon lärde sig gå ordentligt dagen innan hon började dagis!
Jag har ju hela tiden önskat att hon skulle lärt sig gå innan hon började där, men det såg mörkt ut där ett tag =)
Så bara plopp sådär började hon gå 6 januari -09.
Duktiga Lillfis!



Ha en bra dag alla!

Slutt på helgen!

Så var det söndag igen, min näst sista söndag i ledighet.... *grinar*
Har alltid ogillat söndagar när man jobbar, för då ligger hela veckan framför en igen. Jobbigt!
Men man kommer väl in i rutinerna ganska snart antar jag.
 
Vi har inte gjort så mkt i helgen, tagit det ganska lugnt.
I fredags var jag och Cornelia på dagis från halvtio till två ungefär, vi var ute på morgonen så hon fick ha sin nya Didrikssonoverall på sig och Kavatkängorna. Lite stort var det, men hon kunde både å och krypa så hon var inte helt otymplig iaf.
Men hon blev kall om händerna så vi gick in lite tidigare än de andra. Hon tycker det är skitkul att vara inne och leka, hon struntar helt i mig =)
Vi fick korv och mos til lunch, hon åt ganska bra faktiskt. Sen fick hon ett helt päron och lite banan efteråt, det var hon toppnöjd med!
Sen var det dags för vila, hon var jättetrött och somnade direkt. Tyvärr blev hon väckt av ett annat barn som inte ville sova alls, hon skrek som en toka så Nelis kunde inte somna om. Det fick räcka med 50 minuter tyvärr.
Men hon höll sig ganska bra ändå. halv7 kom hon i säng på kvällen, och det gick mkt bättre att söva henne då.
Men natten var som vanligt, upp och ner hela tiden.

Igår var vi till min Mormor som fyllde år, vi fick smaskens smörgåstårta och prinsesstårta, hur gott som helst! =)
Nelis skulle inte ha nån jäkla smörgåstårta utan hon skulle ha vanlig burkmat minsann.... Sen åt hon en hel bit vanlig tårta efter det!
Vad hon grjade och gick omkring, busade med mormor och hade sig =)
På kvällen kom Anna till oss, vi åt tacos och kollade på sista Arn-filmen.  Mycket trevligt!
Cornelia sov epdåligt igårkväll och inatt, och sen vaknade hon kvart över 6 imorse.... Inte så kul kanske.
Jag åkte till stallet och släppte ut hästarna, det var faktiskt varmt ute men det stormade ordentligt.
Kände mig snäll så jag mockade åt Camilla åxå innan jag pallrade mig hem igen. Kröp ner i sängen, trött som en gnutt, men Cornelia var pigg som en mört så Benny klev upp med henne. Jag fick ligga kvar ett par timmar, så skönt!Dt är bra att vi turas om på helgerna så vi båda får sova en dag var. Jag klev upp med henne igår, men då var jag zombietrött =)
Då fick hon sätta sig och bada medan jag satt i koma på toalocket under tiden....
Idag har det varit lugnt, Cornelia somnade 11, så då tog vi tag i städningen. Benny diskade och jag dammsög och torkade golvet, tråkigt medan man håller på men det blir fint när det är klart!
Fisen har ätit jättebra idag, först ville hon inte ha nån lunch, men jag lade min mat framför henne på bordet och då minsann gick det an! Hon mulade i sig på egen hand, så jag får väl sluta mata henne då...


Snygg hon blir! Hon är ju lite bekväm, så jag har matat henne för att hon ska äta, men det blir tydligen ändring på det nu då!
Vi har vart på promenad idag, en kortis i tövädret. Jätteskönt, men trist när det blir isigt.
Vi tänkte åka lite pulka, men det hann bli mörkt så vi skippade det.
Det var egentligen dags för nästa kurs i babysimmet idag, men efter mycket funderande under dan så bestämde vi att vi struntar i det. Kostnaden är ju faktiskt 1100 kr, och just nu har vi inte råd med det. Nelis dagisavgift kommer gå på 1000 kr i månaden, så vi får åka och bada själva istället.
Nu blir Bettan gla! =)
Hon ringde igår och undrade om vi skulle med och bada, men då trodde vi ju att vi skulle babysimma. Men nästa vecka kan vi! Det är så mysigt att åka båda familjerna och bada och umgås. Speciellt nu då när jag ska jobba, då hinner ju inte jag å Bettan umgås på dagarna längre.

Just ja, tänkte lägga in lite bilder på hur det blev med våra rum efter ommöbleringen!

Vårt rum:
       
Från dörröppningen              Väggen vid fotänden på sängen


       
Huvudänden                           innanför dörren till vänster



Den fina tavlan på min sida sängen, Camilla som gjort förstoring på mig och Storen


Fönstret ut mot baksidan


Cornelias rum:
                 
Sängen längst in till höger             Rakt fram från dörren

                   
Byrån, till vänster i rummet               Skötbord och stereo direkt till höger innanför dörren


Läshörnan nedanför sängen. Ska upp en hylla nedanför tavlorna åxå.





Hur ser era sovrum ut?
Ha en bra söndagkväll allihop!

Trött Torsdag

Idag var jag och Cornelia själva på dagis, Pappa jobbade igen. Eftersom han hade bilen så blev det till att traska till Lillhällom, och som vanligt när jag ska gå nånstans så började det toksnöa och blåsa då..... Härligt värre, eller inte!
Men det gick bra, klädde på mig ordentligt och på med regnskyddet på vagnen så gick det som en dans =)
Höll på att svimma när jag skulle gena uppför en backe så man kommer ut vid hästkliniken ungefär. Trodde det skulle va närmast att gå där, men det var det inte. Klart jobbigast dock!
Cornelia har lekt, ätit lunch, sovit 2.5 timmar, ätit mellis och lekt mera. Så halv4 gick vi hem, lång dag direkt =)
Tog annan väg hem, tog lika lång tid och var inte hälften så jobbigt!
Imorn ska vi dit till halv10, och då ska vi vara ute och leka. Så då blir det på med uteoverallen, vantarna och skorna så hon håller sig varm.
Blir nog inte så länge imorn, vår inskolningsfröken har tidig dag, slutar 13 har jag för mig. Så då tar jag vagnen och går hem när hon sover ist.
Vi var lika trötta båda två idag när vi kom hem, kändes som jag börjat jobba igen... blärgh! Märks att man inte är van alla ljud som blir av småttingar.

Vi åt våfflor idag hela familjen, men det dög inte med grädde och sylt på för lilla fröken, hon skulle ha den utan nåt alls på.... Knäppa barn!
Hon var jättetrött, så halv7 lade jag henne, hon har just somnat nu och klockan är 19.55.......
Vi har ett helvete varje kväll och varje natt, blir galen snart!
Sitter man med henne så grejjar hon i en evighet och somnar inte iaf, går man ut blir hon hysterisk och gallvrålar utan uppehåll. Hon får inte luft och tårarna sprutar. Går in till henne och hon blir tvärtyst igen, går ett steg mot dörren och hon börjar om.
Ikväll försäkte jag med en kortvariant av 5minutersmetoden, jag gjorde 2 minuter istället. Då nattar man som vanligt, och går ut ur rummet. Väntar 2 minuter innan jag går in igen och gör samma sak, går ut och väntar 2 minuter osv. Så ska man hålla på tills de slutar skrika, men det gick inte, hon var helt galen!
Och det är ju inte som att hon blir ensam, jag har dörren öppen och hon hör mig ju i köket, och jag kommer ju in hela tiden... Till slut satte jag mig bredvid iaf, hon var helt svettig och ledsen. Men tror ni hon somnade? Nä!
Däremot somnade jag sittande flera gånger och höll på att tippa ur stolen =)
Sen klev jag upp och gick ut, och då var hon tyst, gick in och kollade efter några minuter, och då förstod jag varför hon var tyst. Hon satt och lekte med gosedjuren i sängen... suck.
Sa åt henne att lägga sig ner å det gjorde hon. Så höll jag på senaste halvtimmen, stå utanför rummet och kolla på tvn i tvrummet och säga åt henne att lägga sig och att sluta gnälla.... till slut så somnade hon, hurraaaaa!
Hoppas det blir bättre, för jag blir knäpp. Inte sover hon på nätterna heller, hon vaknar hela tiden och skriker, så till slut tar vi in henne till oss när vi sprungit 30 ggr, då tar hon upp hela sängen, vrider och vänder och sparkas så vi kan ändå inte sova ordentligt.
Vad ska vi göra????
Det kommer inte funka när jag åxå ska börja jobba, och dessutom har utsläpp halvfem på morron.

Nu ska jag ta en macka tror jag, och sen blir det tidig kväll för mig, måste få sova!
ha det bra och sov gott ni andra!

Inskolning och BVC

Idag var första dagen på Cornelias inskolning på dagis!
Efter en lång natt med Cornelia i sängen med oss så klev vi upp kl 8 imorse. Vi hann duscha och äta pulverfrukost =) och Nelis fick sin grötfrukost som vanligt.
Vi skulle va på Lillhällom kl 10, så vi var vid bilen kvart i, i god tid för en gångs skull!
meeeeen, då var högra bakdäcket i stort sett platt....Det var bara att gasa iväg på macken i granlo för att fylla luft, och alla som bor i närheten vet ju hur fort det går att komma över till granlo, med de treeeeevliga rödljusen (rövljusen säger jag). Men vi hann prick till tio iaf, tur! Inget kul att komma försent första dagen liksom.
Vi gick in och träffade vår trevliga inskolningsfröken, och lite fler fröknar. Vi gick runt och kollade hur det såg ut, och pratade lite om hur de har det på dagarna. Det är bara 14 barn i åldern 1-2 år på avd, på 3,5 personal. Det är lagom, skönt att det inte var så många barn.
Cornelia lekte och gick omkring, drog iväg på egen hand som vanligt =) Hon ville själv sitta hos fröken, och hon busade lite med några andra barn när de kom in från utevistelsen, hon skulle killa dem lilltokan....
Det blir jättebra det där tror jag, imorgon skulle jag å Nelis komma kl 10 igen, och då ska vi äta lunch och sova där åxå. Ja, jag ska ju inte sova, men hon iaf! Så vi går väl hem vid 13-14 tiden då. Får se hur det blir på fredag. Till veckan kan jag garanterat lämna en stund, det blir nog inga problem.
När vi åkte hem var mormor redan där, så vi stoppade Cornelia i vagnen och gick på en promenad i kylan, fisen somnade omgående! i var inte ute så länge eftersom det blåste polarisiga vindar, rullade ut vagnen på ballan så hon fortsatt sova en timme till. Vi passade på att äta lunch under tiden, och sen åkte mamma på sitt jobb.

Hela familjen lekte en stund inne på lekrummet, sen for jag och Nelis på BVC för vägning och mätning igen.
Vikt 8510
Längd 74,5
Inte så mkt förändring, men det är iaf 100 gram upp.
Fick en ny tid om en månad, så får vi se om det blir nån förändring med dagis.
När vi var klara så åkte vi på maxi för att veckohandla, det tycker jag om =) Alltid gillat att handla, tycker det är mysigt. Tills man ska betala, då får jag ångest och vill lägga tillbaka allt....
Den här veckans matsedel ser ut som såhär :

I förrgår: Spagetti och köttfärssås

Igår: Varma mackor med köttfärssåsrestern

Idag: Kycklinggryta med spagetti

Imorn: Leverbiff med potatis och brunsås till make och dotter, våfflor m grädde och sylt till mig

Fredag: Hemgjort potatismos med hemgjorda köttbullar och kantarellsås

Lördag: Tacos

Söndag: Hemgjord pizza med tacofärs sen lördagen, och lite annat gott på.

Vad äter ni andra den här veckan?


Just ja, jag vill be om ursäkt till alla snälla som kommenterar i min blogg, jag är verkligen säääämst på att kommentera tillbaka.... FÖRLÅT! Men jag uppskattar verkligen att ni läser min blogg, fast den kanske inte är så intressant =)
Och jag läser era bloggar varje dag, kollar flera gånger om dan och väntar på uppdateringar!
Fortsätt skriva och kommentera, jag ska skärpa mig, promise =)


Näe, nu ska jag gå och sova, är sååååå trött. Ska ju upp imorn igen, och det blir en lång dag.
Ha det så bra alla!

utmaning

Blidde utmanad av Malin, Novas Mamma =)



4 av mina favoritprogram på TV
Greys Anatomy
Top Model
House
Desperate Housewives


4 saker jag gjorde igår
Släppte ut hästarna
Möblerade om
Städade
Tvättade

4 saker som jag ser fram emot
Att bli gravid igen (förhoppningsvis)
Piris valpar
En bättre ekonomi
Köpa hus

4 av mina favoritrestauranger
Stekhuset
Victoria
O`Learys
Big Boy

4 saker på min önskelista
Komma in på skolan
En till bebis
Ny bil
Ett huuuus med stall och massa mark

4 personer jag utmanar:
MajaMelon
Killmamman
LottaplusKentlikamedBon
Piu

Bytt rum! Å hon går!

Japp, vi har bytt rum med vår unge!
Vi är ju inte bortskämda med utrymme och förvaringsmöjligheter här i vår lägenhet, så Cornelias leksaker och annat har vart överallt, mest i tvrummet. Sånt gör mig gaaaalen, blir otroligt stressad när det ligger saker framme jämt! Å städa hör inte till mina favoritsysslor kan jag ju berätta... =)
Sååå en natt här i veckan fick jag en snilleblixt i mitt funderande när jag inte kunde sova. Vi byter rum för fasiken!
Vi använder ju bara vårt rum till att sova. Eller jaa inte bara, fast det kan man inte skriva här ju *eehee*
Så då behöver ju inte vi det största rummet egentligen, bättre att fisen får mer utrymme istället.
Sagt och gjort, igår började vi med projektet. Benny jobbade ju som vanligt, så jag och Nelis ägnade dagen åt att ta bort julen (grinar hårt) och byta gardiner i våra rum, samt ta ner tavlor och smågrejjer.
När papsen kom hem så körde vi igång, Anna kom och hjälpte till åxå. Jag är ju en vekling och kan  inte lyfta så tungt som de starkingarna.... Eller jag säger bara så, man är väl inte dum heller... slippa bära har väl ingen dött av? Mycket roligare att peka och bestämma bara =D  Moaaahahahahahaaaaaa *ondskefullt skratt*
Det blev så braaaa! Så ljust å fint hos Nelis, och allt fick plats, tom rutchkanan. Jag gjorde iordning en läshörna också, dirket gick hon dit och satte sig! Den är inte riktigt klar än, men iaf.


När det var klart så fick pluttan gå och sova medans vi lagade mat, köttfärssås och spagetti. Gott och välbehövligt efter allt slit.
Och TackTackTack till Annan som är så himla snäll och hjälper till och grejjar, och alltid ställer upp vad det än är! Lav jo!
Vi ska möblera om i tvrummet åxå, det var Annas idé som vi hakade på. Det blir nog bra det med!

I söndags var vi iväg och badade i matfors med Bettan, JO och Engla. Vi valde rätt dag, 23 grader kallt ute! i bassängen är det ju mellan 33 och 35 grader varmt, så det blev en rejäl omställning =)
Barnen tyckte att det var jätekul, och det tyckte mammsarna och pappsarna åxå. Sen köpte vi lunch på pizzerian här hemma, det satt fint. Cornelia somnade i bilen hem, ca 20 min. lade över henne i vagnen när vi kom till Bettan och JO för att fortsätta sovstunden (såklart påklädd till tusen och nerbäddad ordentligt), men icke, hon skulle va vaken! 20 minuter är väl inget??
När vi kom hem igen så somnade både hon och jag på sängen, så det blev en sen sovstund. Men hon kom isäng för natten vid 21, så det gick bra iaf.
Men voooojne vad illa hon sover på näterna.... SUCK med stoooooooora bokstäver. Hon har svårt att somna och sover illa hela natten, och sover inte mer än 1 timma på dan.... För lite tycker jag då. Men det kanske har att göra med att hon håller på att läras sig gå. Får hoppas på det.
Just ja, min Pappa, Farmor och ena Faster ko och hälsade på i söndags kväll. Vi fikade och surrade skit, väldigt trevligt! Nelis busade med Morfar såklart



Idag har det bara vart lugnt, Cornelia har lekt på sitt rum mest hela tiden =)
Hon vaknade vid halv9 imorse efter en dålig natt, men hon är på topphumör ändå. Knasiga barn! Sen är hon lite förstoppad igen, hon har jättejobbigt och kämpar och gnäller. Inget på hela dan igår och inget idag förutom små hårda kulor, stackarn! 
Jo, hon skulle få bada imorse när vi klev upp. Klädde av henne och hon stod bredvid badkaret medan jag fixade iordning vatten och skum, lyfte i henne, såg samtidigt att hon passade på att kissa på golvet medan hon väntade..... när jag satt ner henne i badkaret blev hon jättearg! Men vad är det? Tänkte att jag satte henne kanske på nån leksak? Men icke, det var en hård korv som kom flytande upp till ytan i 2 delar! Hon bajsade i vattnet! Det var bara att byta vatten....... =)
Pappa smygskrattade i sovrummet... hrmpf
Vi var snäll och lät honom sova trodde vi, han var uppe och kollade på JVM matchen inatt.
Själv fick jag åka och släppa ut hästarna imorse. Blev chockad när jag kom ut, det var varmt! -1 bara och det blåste vaaaarmt, blev alldeles svettig i stallet! Det kan jag säga, att svettig har jag inte vart den senaste veckan, då har det ju varit arktiskt klimat här...!
Och puckot till häst då, jo han tyckte att det var bättre att gå ute i 2 nätter i dunderkylan än att komma in i värmen och sova.... fick tvinga in honom och kompisen igår morse halv5 när jag skulle ta ut de Herregud, de måste ju åxå sova lite.

Å vet ni!
Fisen har börjat gå! Idag!
Hon har ju gått några steg om man sagt åt henne, men det har varit protester. Nu reser hon sig själv och går genom hela rummet =)
Benny låg å soffan och spelade tvspel medan jag var i källaren en sväng, Nelis var i sitt rum och lekte.
Då kommer hon plötsligt gående genom hallen till soffan! Hon gick från rummet till tvrummet, alldeles självmant!
Så nu är det nog på gång på riktigt, äntligen!
Å hon dansar vilt, vi har ju fått en ny radiostation istället för Rix. Rock Classics heter den, och den är såååååå bra! Bara tokbra låtar, Gunsen, Alice, Twisted, Pearl Jam, Nirvana, Metallica, Ozzy osv. Kan det bli bättre?????
Cornelia dansar som en galning, och så pekar hon med båda pekfingrarna och vevar samtidigt, så frän =)
Hon försöker göra "hornen" med fingrarna, men det blir bara pekfingrarna, hahahaa!

Imorn är det inskolning på dagis!
vi ska vara där mellan 10 och 11, så det börjar lugnt. Benny har tagit ledigt så han kan vara med åxå. Det är ju bra första dan så han får träffa personalen, se hur det ser ut och funkar. Resten sköter jag eftersom jag är hemma till den 19e.
Mamma kommer förbi imorn åxå, så det blir trevligt för Cornelia när vi kommer hem från dagis. Mormor är redan här då, skulle besikta bilen vid 10 så hon åker hit innan jobbet så slipper hon åka hem igen emellan.

Näe, nu ska jag försöka få med röven jag bor med på en promenad.
Avslutar med de här bilderna, så här kan det gå om man lämnar en bal toapapper obevakad i några minuter....


Crazy Baby!


Är hon riktigt riktig?

Nytt År Igen!




Då var det slut på år 2008, nu väntar ett förhoppningsvis bättre 2009.
Önskar mig en bättre ekonomi, att vi får flytta till ett hus, ett syskon till Cornelia, att Benny får behålla sitt jobb eller att han får ett bättre betalt jobb, att jag kommer in på skolan iaf, att Cornelia kommer trivas på dagis, att djuren håller sig fräscha, Att släkt och vänner får må bra, och att Piri får friska bebisar, att jag lyckas gå ner 10 kg skulle åxå sitta finfint  såklart =)

Idag skulle vi ju åka till kompisar och fira nyår, men imorse ringde de och hade blivit sjuka =(
Vi ringde ett par andra som inte hade nåt att göra, men då hade ena hunden blivit dålig och de var på väg till huddik på kliniken. Dessutom löper Piri fortfarande, och de har hanhundar.
Då ringde vi ett par andra kompisar och bestämde att vi skulle dit, och sova kvar till imorn, men då började jag bli risig! Har haft dundrande huvudvärk sen igår em, och har inte blivit bättre med x antal alvedon och 2 timmars vila. Har  fått rejält ont i halsen och blödde i näsan när jag duschade så vi stannade hemma.
Ville inte smitta barnen med nåt, eller riskera att vakna upp i en husvagn imorgon bitti med feber och döende i snuva liksom....!
Så vi åkte till stallet vid fyra och släppte in hästarna och kvällade på en gång. Vi tar alltid in dem tidigt på nyår då det börjar smällas ganska så tidigt, och rädda stressade hästar tänker inte helt rationellt =) Så då får de gå in medans man fortfarande kan få tag i dem i hagen. Tror att det är bättre för dem att få stå inne i sin trygga box med nattlampa och musik på när det smäller som värst. Det brukar synas att de varit lite oroliga i boxen på nyårsdagen morgon, så de är nog trötta imorn.
Efter det var klart beställde vi Bite Line pizza =) och handlade lite chips dip och snarra för att mysa hemma istället med hundar och ungen.
Har vart en lugn kväll, Poppins som är skotträdd annars har inte reagerat förutom en gång idag då vi skulle ut på prom, och det small precis när vi kom ut... typiskt! Men det gick över efter en stund, och Piri bryr sig inte alls, det är jätteskönt.
Cornelia åt pizza och drack läsk, och hann få i sig lite godis innan hin somnade kvart över sju. Tröttgrisen som vaknade redan kl 7 imorse=)
Sen kom Benny på den brillianta idén att vi skulle fara in på stan till 12slaget och kolla på fyrverkerierna, så det gjorde vi. Tänkte ta med hundarna men de fick stanna hemma iaf, och tur var det märkte vi! Och Nelis var trött som en liten mullvad, men hon tyckte det var fint tror jag =) Hon blev lite rädd först när det small massa på en gång så jag satte mig i bilen med henne en stund. Sen gick det bra när vi suttit en stund och då ville hon ut igen.
Det var helt otroligt vackert, och det var nog hundratusentals kronor som sköts upp på natthimlen ikväll....
Det var helt klart värt det, att åka ner sådär mitt i natta!
Sen åkte vi hem igen och stoppade ner Nelis i sin säng igen, hon åt en till flaska välling och somnade faktiskt om på en gång.
Så nu sitter jag och min älskade make i soffan med varsitt glas vin, lite chips och dip på bordet, och 2 trötta goa vovvar bredvid oss som värmer gott....=)

Imorgon åker vi till njurunda, Bennys pappa fyller år så vi ska äta middag där. Det blir trevligt, och Nelis uppskattar det garanterat!
Men nu ska jag dricka lite vin, så ni får ha ett Gott Nytt År alla, och hoppas det blir bra för er.
Ha det!
RSS 2.0