Snööööö snö snööööö!

Vad fiiiint det är ute nu! Jag äääälskar vintern när det är såhär lagom med snö och lagom med kallt. Skulle inte vilja åka utomlands till värme och äckel för allt i världen! och det är sanningen =)
Jag är en av de få som trivs nu, gillar inte sommarvärmen om jag inte får ligga i vattnet hela dagarna.

Idag har jag och Cornelia hälsat på Kajsa och lilla söööta Leia, det var mycket trevligt! Vi fikade och surrade massa strunt, jättekul att träffas igen, det måste vi ju göra om väldigt snart =)
Tog med en påse med bodys som jag rensat ur, bara besvärligt att ha när Cornelia går på toan. Det är mest tröjor nu, några bodys har jag sparat som jag gillar för mycket...=)
Uppskattar själv att få en påse kläder av bekanta till lillan, så jag tänkte göra så själv. Och så är man ju lite miljövänlig och bidrar inte till konsumtionshysterin... lite iaf ;-)
Handlar ju faktiskt det mesta på tradera, och så ärver vi ju en hel del åxå. Men ibland vill man faktiskt shoppa lite nytt åxå, och då gör jag det med gott samvete. Gud vad bra jag är, eller hur hörrni ;-)
Nog med självhyllande nu.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, vi har mest tagit det lugnt. Sjungit och busat en massa har vi gjort, så jag har varit en bra mamma idag =)
Har vunnit lite grejer på tradera, bla ett set med täckbyxa och jacka i brunt och rosa till Cornelia, 63 kr =)
Klicka för att visa Megabild! Skid set eller vinter set till dagis, storlek 86

Håller på att kolla lite på nya vinterskor till henne åxå, då hennes fötter hade växt nu på senaste. Kavatskorna som var stora när hon prövade dom i somras var för små nu, så Leia fick dem med.
Måste nog satsa på strl 22 nu så att hon kan ha riktiga tjocksockar i.

Köpte 3 t-shirtar åxå, 35 kr/st helt nya
T-shirt *** Pingu ***  stl. 86/92

T-shirt *** Spöket Laban *** stl. 86/92

T-shirt ****Pingu****  stl 70/74


Näe, nu är det dags att krypa ner tror jag, Benny ska jobba inatt.
Får ta med Cornelia till stallet imorn bitti eftersom jag är själv.
Får se om vi åker och handlar imorn, inget annat planerat. Måste in på glasbanken åxå, vi är bjudna på fest på onsdag kväll, ska bli kul =) Cornelia ska få sova hos kusinen, så hon blir nog väldigt nöjd!
Så då ska  jag ta mig några glas vin åxå, så det så.
Sen på nyårsafton ska vi till Bettan och JO för nyårsfirande med barnen. Ska bli jättemysigt, grilla och mysa, smälla av lite fyrverkerier så hästarna får lite att titta på på kvällskvisten ;-)
Stallet är ju precis ovanför deras hus, så vi får nog ta det lite lugnt iaf!

Ha en bra kväll, nu tackar jag för mig....

Söndag med lite aktivitet

Inatt har det kommit 44 cm snö här, så Benny har jobbat sen halv4 inatt med snöröjning till kl 11 idag... Jag klev upp halv8 imorse och packade badväskan och så innan jag väckte lillan kl 8. Hon var trööööött och tyckte inte att jag var klok som skulle ha upp henne i ottan ;-)
Efter lite välling och blöjbyte så blev hon människa igen, så vi klädde oss ordentligt och gick ut till snöhögen som hade gömt min bil. När man inte har en sop så får armen duga bra, tur att det var kallt och alltså pudersnö =)
For iväg för att tanka, ringde Bettan och sa att vi var på väg. Men där var det förseningar, de skulle äta frukost först, attans! Jaja, vi tog det lugnt ut till matfors, och pruttungen somnade igen ;-)
Väl framme vid simhallen så var vi helt ensamma, väldigt skönt måste jag säga. Köpte 2 armkuddar till Cornelia och sen bytte vi om och gick in till badet. Tomt var det där, så började med barnbassängen för att värma upp. Vi har ju inte badat sen typ 1 år, och det märktes. Den förut så tuffa ungen var en fegis minsann!
Efter en 30 min så flyttade vi oss till stora bassängen, och Cornelia klamrade sig fast för glatta livet vid mig. vi bara gled runt och myste näranära i typ 15 min, sen dök Familjen Staaf in åxå =)
Engla som förut varit lite skeptisk, hon var en tuffing och simmade själv med sina flytkuddar. Snacka om tvärtom barn där!
Vi busade på i ca 45 min innan lilla Eddie fick nog, så vi gick upp. Men då ville inte Cornelia gå upp, det släppte lite där så hon hoppade i vattnet från kanten så jag fick ta emot henne i vattnet.
När vi var färdiga så åkte vi hem, Lillan somnade i bilen igen ;-)

Hemma började vi städa, och då kom papsen hem så han tog disken med Cornelia. Det var snällt, han som jobbat hela natten åxå. Han är en underbar älskling, det är ett som är säkert! *Älskar* <3
Cornelia var trött, så jag la henne en stund så hon fick sova i strax över 1,5 timma innan jag väckte henne...
Sömntuta nr 1:


Nyvaken fisunge:
  

Lagade mat, det blev Kyckling med Curry Mandalay och Nanbröd, gräddfil, cashewnötter och Mango Chutney. Smaskens ala carte faktiskt!
Bennys syster med familj kom och gjorde oss sällskap, väldigt trevligt var det. Tycker att det känns jättebra att börja umgås lite mera, synd att man inte har massor med tid bara! Vi har så mysigt, önskar att vi kunde träffas lite oftare =)
Maten var väldigt uppskattad, blev bara en liiiiten skvätt kvar. Tycker det är så kul när folk äter ordentligt när man bjuder på mat, bra betyg =)
Till efterrätt gjorde jag min paraddessert, kladdkaka med grädde. Men ingen vanlig kladdis, utan jag smälte ihop ljus blockchoklad och Odense Nougat, sen hällde jag på det på kakan och bredde ut så det rann över. Ut på ballan för att svalna innan vi åt. Ooooo jösses vad gott det var! Det var så man nästan kvällade av när man åt =D
Den kommer jag garanterat bjuda på fler gånger framöver. Inte vill väl Malla smaka heller...? ;-)
Alicia lekte med Cornelia, våran unge älskar verkligen sin kusin och blir så glad när hon får vara med henne och leka. Alicia är så duktig och snäll med henne, hon är ju ändå 6 år så det är ju lite åldersskillnad.
Fina barn:



Sen ikväll åkte jag upp till stallet för en sen kvällsritt innan insläppet. Blev en härlig tur med mycket trav och galopp i underbar djupsnö, gjorde gott för kropp och själ hos både hästen och mig =)
Var hemma halv10, så sent har jag nog aldrig ridit tror jag. Men det var en fin avslutning på en härlig dag!
Cornelia har haft roligt, det har inte varit nåt tjat eller bråk på hela dan. Så skönt!
Imorn ska jag och Cornelia åka och hälsa på Kajsa och hennes lilla Leia, har inte träffats sen hon var 3 veckor gammal. Hon är född i mars förra året.... Fy på oss, vi måste se till att träffs oftare! Kul ska det bli iaf, Cornelia älskar ju bebisar så det blir bra det. Ska nog pallra mig iväg på Ica Maxi imorn åxå, det börjar bli tomt i skåpen igen.

So long så länge och ha det så bra!
Måste nog ta mig en bit kladdkaka tror jag.... mmmm!

Så var det över.... :-(

Ja, nu är det slut, det jag längtar efter hela året. Varför går det så fort? Jag hann inte få nån julstämning ens, bara stress över allt som skulle hinnas med.
Men det var mysigt på julafton, vi var ute hos Mamma och Bosse i år eftersom vi var hos Bennys föräldrar förra året.
På Julaftonsmorron så vaknade vi tillsammans, till frukost åt vi hemkokad risgrynsgröt och knäckemacka med julskinka och senap på.
Cornelia fick öppna 2 julklappar, 1 film från oss och ett Memo från Engla och Eddie.
Sen gick vi ut och åkte lite Snowracer, Jag och Benny köpte täckbyxor åt oss själva i julklapp så de kom väl till pass =) Jättesköna svarta med hängslen, rea på handelshuset. De hade kostat 600 och nu fick vi dem för 349 kr. Helt godkänt eller hur?
Min Pappa kom förbi med julklappskuvert till oss och Cornelia, mycket uppskattad julklapp! =D
Kl 15 var det dags för Kalle Anka, så Nelis tittade på det medans vi gjorde oss iordning för att åka till mormor.
Gammelmormor och Roland var åxå hos mormor, mysigt att träffas allihopa på julen!
Vi fick jättegott julbord, jag äter ju bara köttbullar, prinskorv och ägghalvor och knäckebröd med julskinka, men iallafall...=)
Sen gick mormor och köpte tidningen, och natuuuurligtvis kom Tomtemor precis då! Attans =)
Cornelia var lite skeptisk, men hon var ganska så tuff iallafall, hon sa hej och pratade med tomtemor, och tog emot paket. Ingen kram blev det, men slängpussar kunde hon avvara när Tomtemor skulle gå.
Vi fick jättefina julklappar, vi hade önskat oss pengar så vi kan åka på bröllopsresa till sommarn.
Cornelia fick ett piano, en saccosäck med Bilar på, Dockskåp, en galen tupp som skrek och kacklade när man lyfte den i kammen och som spelade och gick själv (den glömde vi kvar...), ritblock, pussel, städset osv.
Sen fikade vi, och så spelade vi lite spel och myste tillsammans

Dockskåpet har vi satt ihop och idag for vi och köpte inredning till köket. Jättefina saker, men dyyyyra! Vi handlade köksmöbler, köksbänk, 2 taklampor, en familj och en transformator till elen, det gick på 1144 kr!!!
Så ett jämarns rum ska kosta 1000 spänn att inreda, det kommer ta låååång tid att få iordning hela huset... ;-)
Men nu finns ju familjen och transformatorn iaf, det behöver vi ju inte köpa nästa gång. Så runt 600 kr kanske?
Det är lite skrämmande, det finns ALLT till det lilla huset, tillochmed konst till väggarna.... trädgård och pool med!
Små salt och pepparkar, kokböcker osv. Voj Voj! Men hon leker så fint med skåpet, det var verkligen uppskattat.


På Juldagen sov jag och Cornelia till kl 11...! Benny kom in och väste att vi måste kliva upp nån gång, vi skulle ju till Njurunda innan Bennys pappa började jobba kl 16.
Så vi skyndade oss ut, där kom tomten direkt medans maten stod på spisen. Den här tomten var inte lika trevlig tyckte Cornelia, fast han lät som fafar på rösten.... Men klart det blir konstigt när det inte ser ut som farfar =)
Slängpussar fick han iaf när han gick, men det var pappa som fick ta emot paketen.

Cornelia måste ha vart snäll, så mycket fina klappar som hon fick i år! Här inkasserades en elgitarr med massa fräna ljud, låter som Slash minst när hon kör igång...=) (imorse var hon och drog ett solo på rummet när hon vaknade...), sen fick hon en leksaksbil med hästsläp och ryttare med häst till, väldigt verklighetstroget och fint. En häst med koppel som går och gnäggar och skuttar. Också häääärligt med ljud.... Böcker, filmer och annat kul fick hon åxå, så hon är nog väldigt nöjd. Fick rensa ut på rummet och möblera om så allt nytt fick plats. Det blev fint iaf, och så mysigt med ljuset från dockskåpet =)
3 i topp är dockskåpet, hästen och städsetet, leks heeeela tiden med det!


Näe nu orkar jag inte sitta här längre, har precis betalt räkningarna och Cornelia är jävlig, tjafsar och skriker och slåss, som vanligt nuför tiden....=(
Så less! Hon har alltid haft lite mer humör och vilja än andra barn, men nu är det bortom allt, känns inte som man gör annat än tjatar och tappar humöret och höjer rösten och tillrättavisar. Jobbar ju med barn, så jag har prövat allt känns det som. Inget funkar! Får väl hoppas att det går över och att man inte ger henne men för livet.... =)
Imorn ska jag följa med Bettan och JO med barnen och bada i matfors, Benny ska jobba inatt med snöröjning. Efter badet ska jag åka och rida, ska bli skönt att komma ut en stund med hästen.

God Fortsättning!

Ont!

Jag har ont.
Jämt.
Varje dag.
Alltid nånstans, oftast i händerna.
Eller i höften.
Eller ryggen.
Huvudvärk i stort sett varje dag och kväll, vaknar ofta med värken igång redan.
Nacken, knäna, magkatarr, you name it!
Är så van att alltid ha ont nånstans, så jag har inte tänkt på att det kanske inte är normalt?
Händerna har vart ett problem i ca 6 år, nu de senaste dagarna har jag haft riktigt ont och kan inte göra vardagliga saker, så jag stannade hemma från jobbet och lydde makens och vänners råd: GÅ TILL DOKTORN!
Fick träffa en något skrämmande rysk(?) kvinnlig läkare, med stoooor auktoritet. Livrädd hela tiden var jag =)
Hon kastade genast mina gissningar om reumatiskt eller karpaltunnelsyndrom åt fanders, mina symtom stämde inte med de sjukdomarna.
Däremot var hon i stort sett säker på att jag hade Fibromyalgi eller Smärtsyndrom...
Vilken galning tänkte jag, ge mig en annan läkare!
Ännu mer knasigt kändes det när hon tyckte jag skulle googla på sjukdomarna för att jag skulle få bra svar.... gör man så som läkare?
Men nyfiken i en strut som amn är, så satt jag framför datorn och googlade igår kväll.
Tro på fan, hittade denna sida :http://home.swipnet.se/~w-23243/DevStar.htm
Och allt föll på plats.....
I stort sett allt stämmer in på mig.
Ska ringa läkaren idag igen och fråga vad vi ska göra nu.
Hjälp måste jag ha iaf, innan det blir sämre, för jag vill inte ha ont jämt överallt!
Det positiva är ju att jag inte behöver opereras iaf....
Jaja, får väl hoppas på det bästa och se glad ut!
Idag blir det inte många knop, tänkte diska men det går inte. Lillan får gå på dagis iaf så jag får vila händerna över dan. Sen kommer Benny hem så då får vi hjälpas åt så gott det går.
Lite deprimerad känner jag mig, hoppas det går över så jag inte får en sån attack igen åxå, orkar inte!!!!
Viket vrak man är hörni =) Inte fyllda 31 än, men ack så vek!


Har ni andra några tips eller egna erfarenheter så får ni gäärna lämna en kommentar åxå =)
Ha en bra dag, ska surfa en stund innan lillan vaknar.
RSS 2.0