smärtzen a la carte!

Japp, nu får jag det jag förtjänar... Tänk att det ska vara så svårt att ta det lugnt! Men enligt vårdguiden ska man röra sig så mycket som möjligt när man har ryggskott.
"Det är inte farligt om det gör ont"...Nähä, men det gör väl för helvete ont av en anledning????
Å nu gör det skitont istället, jag som tyckte att det var lite bättre idag. HMPF!

Jag och kotten sov till 08.15 idag, och efter lite välling, påklädning och barntv så lämnade jag henne på dagis. I vanlig ordning när vi kommer och barnen är ute redan så vill hon inte vara ute utan vill gå in. Men idag så gick det över snabbt, tog på överdragsbrallorna och kängorna och sen gick vi ut. Hon hittade en skottkärra som hon drog iväg med, så hon hann knappt säga hej då ens =)

Jag åkte hem och kollade kylen, den hånskrattade mig rätt i ansiktet, så jag fick lov att åka och handla... Det var tomt på riktigt både i kyl, frys och skafferi.
Efter 1,5 timmes hasande inne på Ica Maxi var jag äntligen klar, 1000 kr fattigare.... Då kom jag till det härliga momentet att lyfta allt från vagnen till bilen. Inne på affären så har jag ju självscanningen så allt är ju packat å klart iaf när man går genom kassan.
Fick in allt i bilen under diverse ljudeffekter, och då var det dags att åka på Dilles för inköp av hästmat till Storen och mat + spån till Veronicas häst. Där flörtade jag till mig bär- och lasthjälp iaf, så det var ju bra.

Sen hade jag jättekul när 5 kassar mat + blöjor + toapapper skulle in från bilen. Härligt värre!!
Men jag lyckades till slut iaf, så nu är skåpen fyllda igen och jag fick lite välbehövlig vila och lite fika.
Det strålar, hugger och värker trevligt i ländryggen, skulle bra gärna ha lite tralalapiller så man fick slappna av =)

Funderar på om jag ska pallra mig iväg och hämta lillan eller om Benny ska få göra det. Känns som att jag vill ta det lugnt en stund med ryggen.

Monica smsade idag och frågade om jag ville va med på utställning 5 juni med hundarna. Så jag sa ja, kan vara kul att dra iväg en sväng och se vad det blir för kritik. Ska ställa båda, lika bra det när båda ändå ska åka med i bilen liksom. Men då är det operation hårdträning för Drutten som gäller fram till dess!

Nu regnar/haglar/snöar det ute, slår ordentligt på rutan!
Ska försöka hänga lite tvätt nu, och sen börja förbereda middagen: kycklingwok med nudlar blir det idag.


Familjen Mupp, en del av den iaf ;)









orolig...?

Jag känner mig lite orolig idag, vet inte varför. Nästan lite ångestkänsla, som att nåt är på gång. Men vad?
Det kanske är för att jag är låst hemma med mesryggen, kan inte komma på vad det är annars.
Jag har ju lite svårt att finna ro hemma när jag inte kan göra nåt. Speciellt som det behöver diskas, tvättas, plockas och städas! Blir lätt neurotisk när det är oreda... I HATE IT!
När jag blir rik ska jag ha nån som städar vaaaarje dag, lovely.
Måste handla mat åt både oss och hästen åxå, när ska det hinnas med då??
Less!

Lillpruttis är på dagis idag, skönt för henne att få leka av sig lite. Hon var duktig igår som höll sig relativt lugn hela dan med mig. Märktes på em/kvällen att hon haft tråkigt, hon började strunta i vad man sa och bara hitta på hyss, och tjura. Men det får man väl förstå såklart, även om det är jobbigt att lyssna på.
Benny får hämta henne sen, det var spännande att ta sig i och ur bilen förut...=)
Han ska på föräldrarådsmöte ikväll, så jag och hjärtat får mysa lite då när han är borta.

Jag skulle på utställningsträning/socialträning ikväll egentligen med hundarna, men det är ju bara glömma med den här ryggen. Måste börja komma igång nu, det är ju utställningar framöver. Drutten behöver verkligen träna, Piri går det bra med så henne är jag inte orolig över.

Nee, ska väl kolla om det är nån film på plus-kanalerna, har väl snart slitit ut datorn...;)
Ha en bra dag trots det grå regnet!


Drakborgen is the shit!








Ryggskott!!

Japp, nu har jag lyckats igen... Fixade ett ryggskott sådär lite käckt igår. Skulle fälla upp rampen på hästtransporten, och det är ju väldigt fånigt att böja benen vid ett marklyft.
Därför böjde jag ryggen och lyfte istället, som bara vi töffingar gör. Heeeelt oväntat knastrade det till och en cooool smärta spred sig härligt i ländryggen... Så nu är jag lite invalido, Asta 103 år kan man kanske dra vissa likheter med =)
Har haft en härlig natt där jag vaknat varje gång jag skulle vända mig eller ändra ställning, och fick uppleva känslan av ett antal hugg med slö skruvmejsel i ryggslutet... Så imorse var det bara att ringa jobbet och meddela frånvaro, Cornelia fick åxå stanna hemma eftersom jag kände att det skulle bli för smärtsamt att få iväg henne på dagis. Tur att det finns barnprogram och böcker, och att hon leker så bra på egen hand.
men imorn så får hon gå iaf, så jag får vila ordentligt.
Hemma måste jag ju iaf lyfta henne, antingen på toan eller till skötbordet vid blöjbyte, och det görs i samband med lätta vrål och grymtningar för det gör så jävla oooont!
Konstigt nog kändes det inget när jag satt på hästryggen, så det gick bra att träna igår iaf, skönt!

Hade ju fått tag i en westernsadel..... den låg ju bra när man inte satt i sadeln, men jag anade att den var för trång efter att jag ridit i den. När vi kom på träningen igår så sa Lasse direkt att det var bara att ta av sadeln på en gång. Kul! Skitsadel tyckte han, så då stod vi där utan sadel.
Vad göra?!
Som tur är så är alla folken som är inblandade i westernträningarna helt underbara och hjälpsamma, så en på läktaren erbjöd sig direkt att låna ut sin sadel till mig. Den låg bra, så vi kom igång efter  15 min dröjsmål med träningen.
Vi tränade vidare på ryggningarna, han vill ju inte riktigt backa rakt och inte med egen bjudning. Vi jobbade med det, så vi fick till jättefina ryggningar mot slutet. Så häftigt att ha en häst som jobbar själv och är uppmärksam på mig =D
Vi började åxå med Sidepass, att flytta i sidled. Fick till det hyfsat efter lite tjafs, fick ta lite fajter igår, men oj vilken skillnad det blev på hästen när han insåg att det blev lättare att jobba med mig istället för mot mig.
nu har vi läxa att rygga minst 5 minuter varje pass hemma, och att jobba vidare med Sidepassen så det flyter bättre. Nästa träning är 23 maj, sen är det upphåll över sommaren. Trist =( men jag tänker nog boka in en sån där helgkurs iaf. Får se hur det blir.
Länk till filmen som Camilla lagt ut:
http://www.youtube.com/watch?v=huXdcE2lR4c&feature=player_embedded

På förmiddagen igår så var vi till Drakborgen, det var kul som vanligt =)
Cornelia röjde järnet, pappa blev alldeles slut... Vi var där i 1,5 timmar innan vi var tvugna att åka hem eftersom jag skulle iväg med hästen. Anna hängde åxå med på träningen, kul att hon ville det =)
På kvällen kom Anna och Carro igen, så vi åt pizza med tacofärs på som Benny gjorde, smask var det!
Sen degade vi i soffan, skönt. Vi såg nån rolig film på tvn, kommer inte ihåg vad den hette bara, men den var kul =)

Idag blir det inte många knop, sitter mest parkerad i soffan med värk i ryggen då.
Hoppas på bättre dag imorn!
Ska försöka fixa batterier till kameran så jag kan föra över lite, trist med blogginlägg utan bilder =)

Helg...

Skön dag idag, vi sov till halv10 och har inte gjort många knop. Bara tagit det lugnt.
 Benny var på nån lastbilsmässa i birsta, när han kom hem var vi ut i lekparken med lillhjärtat. Skönt väder ute när det inte blåste så mkt!
Nu sover Cornelia, trött efter gårdagen.
Vi var hos Malin, Daniel och Max igår kväll. Max fick sin 3årspresent, och så grillade vi kött och åt potatisgratäng, till efterrätt hade Malla gjort en underbar chokladcheesecake...aaaaaaah vad god den var! Vi åkte hem vid 1 på natten, och Cornelia hade varit igång sen 8 på morron =) Så det är förståeligt att hon var trött!
Nu väntar vi på Anna och Carro som ska komma och mysa med oss ikväll, vi ska äta tacos och glo på film. Skönt!

Imorn blir det Drakborgen med Bettan, JO, Engla och Eddie på förmiddagen, sen åker jag iväg på westernträning med pållen till timrå. Ska bli kul, ser fram emot det varje gång. Nu har vi fått en riktig westernsadel åxå, så Storen ser så snygg ut så med westernträns till =) En bekant hade 2 sadlar som hon erbjöd sig att låna ut, så den ena som låg bra på Storen ville jag låna. Men då är hon en sån snäll pingla så hon ville sälja den till mig för enormt billiga 1300 kr! Och det bästa var att jag får betala en slant när jag kan eftersom vi har lite dåligt ställt denna månad. Toppen!

Benny har fått nytt jobb!
Han börjar den 10 maj på Akzo Nobel, så kul! Lönen kom upp lite åxå, så det är ju superbra. Nackdelen är ju att det inte blir nån semester för honom i sommar, så jag och Cornelia blir själva i 4 veckor. Det är ju trist, men vi drar iväg med husvagnen på helgerna iaf. Så till hösten kanske han kan få ta ett par veckor, jag sparar 2 veckor så vi kan åka iväg då istället. Vi vill ju gärna åka ner till hans släkt varje år, så det skulle vara jättesynd om vi inte kunde åka.

Den 12 maj ska vi på utredning på sjukhuset angående att vi inte får någt syskon till Cornelia. Vi har försökt sedan dagen efter hon fyllde 1, så det är ju ett tag nu. Skönt att få komma igång med det så vi får veta varför. Förhoppningsvis är det något lätt åtgärdat, hoppashoppashoppas....

Vi har även hittat ett hus som vi vill ha, billigt är det åxå och ligger där vi vill bo. Problemet är att vi måste få fram handpenning på huset för att få låna pengar till köp... Vi funderar fram och tillbaka, vi vill så gärna ha det huset. Kommer dessutom att bli billigare att bo där än i lägenheten. Sjukt egentligen!
Här är huset:
http://www.hemnet.se/beskrivning/633728?r=3
äh, det blev ju inte på huset... men det är iaf bjärme 330, kovland. Gul tegelkåk. sidan 4 tror jag.


Sitter och tittar på MTV, My Super Sweet 16.... Alltså jag fattar inte vilka jävulska bortskämda skitungar det finns?? Nu ska hon ha en bil för 100 000 dollar, annars blir hon skitförbannad.... Bilen för 40 000 dollar var inte dyyyyr nog för henne.... Å pappa betalar! Sinnessjukt. Hon ska även sjunga på sin fest, för att alla ska få höra hennes talang. Synd att det lät som en tondöv get som sjöng... Sångpedagogen gned sig frenetiskt i ansiktet och såg allmänt förskräckt ut! Insikt någon? Hahaaaaa! guuuud vad illa det låter >:)
En fruktansvärd människa. Men det är ju föräldrarnas fel som inte lärt henne bete sig ordentligt.

Näe, nu ska jag börja ta tag i matlagningen.
Ha en skitabra helg!


RSS 2.0