Härlig helg!

I fredags var cornelia till frissan, oooo så fin hon blev! fick en kort page med fin kort lugg =) Tyvärr har jag inga batterier i kameran så ingen bild finns... men det kommer!
Sen åkte vi till Malin och Max, köpte med lunch på vägen. Det var lite bråk och grin emellanåt, men det är sånt som händer! Småvovvarna var med dit, så maja satt utvisad i köket stackarn ;) men nästa gång kanske de kan träffas riktigt.
På kvällen var vi bjuden till Bennys syster med familj på middag, underbar inbakad fläskfile med gorgonzolasås och kroketter.... Smask!
Cornelia avgudar sin kusin så vansinnigt, men det var tyvärr inte riktigt besvarat..=( Hoppas det blir bättre när Cornelia blir lite större. men hon fick en jättefin prinsessklänning av Alicia, den är otroligt uppskattad! Tack Alicia!

På lördagen åkte jag och bettan på klädbytardagen i haga, den är obligatorisk för oss ;) Tyvärr inte så fin kvalitet på kläderna denna gång, mycket skräp var det. Men fyndade lite iaf:

1 vårjacka med döskallar
1 röd vårjacka till dagis/utelek
3 mössor (1 villervalla, 1 name it, 1 snoopy)
3 klänningar
1 par baggyjeans
1 linne med Pippi
1 morgonrock med Ior
1 par tofflor
1 par sneakers
1 lekväska på hjul
3 My Little Pony med borstar
1 fe-trollstav

summa: 350 kr. Det var väl lite fynd? Speciellt döskallejackan, den är såååå snygg =)


Sen for jag och min familj ut till mamma och bosse, småvovvarna fick följa med dit åxå =)
Mamma och jag tog en promenad i det fina vårvädret med Cornelia i vagnen, hundarna fick springa lösa. Lycka!
Åt jättegod middag, nån Iransk köttfärsgratäng med ris, supergott! Till efterrätt åt vi nåt otroligt gott, en paj som smakade lite knäckigt i botten, sen var det en kräm med hallon och grädde och gelatin ovanpå, det var MMMMMMMM!! naturligtvis kommer jag inte ihåg vad den hette....

På söndag var det dags för min westernträning i timrå, och det var så KUL! äntligen har jag hittat det som jag vill hålla på med =D Och Storen verkade tycka att det var kul, det blev inget tjafs alls, man "lurade" honom till att göra saker av egen vilja, och så fick han massa beröm. kan det bli bättre? =) Eftersom vi är helt nybörjare så får vi gå igenom grunderna helt från början, och vi har en jättebra tränare, Lasse heter han och kommer från Vattlång Western (www.vattlongwestern.se). Jättenöjd är jag, lastningen gick åxå bra. Camilla vill göra lastningen så då fick hon det, tog bara 15 min när vi skulle dit, och hem gick han som vanligt in direkt.
Camilla fotade och filmade, så här kommer filmen:
http://www.youtube.com/watch?v=gQ41qQS4fRc
Som vanligt så ser jag ut som ett enormt fetto, så försök ignorera mig. Nu ska operation Fettobantning inledas.... hua! Får skylla liiiite på att jag hade jeans med låg midja på mig, så allt trycktes upp som en snygg bilring...  ;)
Jaja, det ska bli bättre.
I alla fall, så kommer jag fortsätta med westernträningen, den är 1 gång i månaden. De har även helgkurser som man får boka in, och då ingår 4 ridpass, stallplats, boende i eget hus på gården. För detta betalar man 1400 kr, det tyckte jag var BILLIGT, och benny tyckte det med... så jag får väl flörta till mig det framöver =)
Och så önskar jag mig en Westernsadel! Låååångt till jul.... suck!

Sen på kvällen kom Anna och Carro på besök, Cornelia somnade i soffan redan vid 18 så hon sov när de kom.  Men i vanlig ordning hostade hon så hon kräktes lite senare, så det var bara att duscha av och så fick hon vara uppe med oss. Vi åt enchiladas till middag medans hon sov, men hon var vaken till efterrätten som Anna och Carro bjöd på, kladdkaka med vaniljglass =) Halv12 kom vi i säng, men lillan hade ju sovit mellan 18 och 21 så hon hade ju fått några timmar iaf. Men det var tungt att kliva upp imorse, trööööött! Men det gick bra att lämna på dagis iaf, bara glada miner. sen hämtade jag henne vid 11, fick läkartid för hennes hosta. var lite orolig om hon hade nån infektion eller nåt iom att hon fick hostdämpande utskrivet utan att läkaren tittade på henne. men det var inga fel, och vi fick en annan hostmedicin, mollipect ist för lepheton. Mollipecten är slemlösande och luftrörsvidgande så jag lånar lite jag med ;) när vi kiom hem så åt vi lunch, sen hoppade vi i säng och sov  nån timme. Skönt!
Nu ska vi åka och handla, finns inte en blöja att uppbringa här hemma!
Förresten, Cornelia var torr i blöjan imorse när hon vaknade! Har aldrig hänt förr. Så det går åt rätt håll, snart kanske hon kan vara utan blöja på natten åxå =) Hon är ju utan blöja på dagarna, utom när det är sovning och utelek. Snart är hon nog blöjfri, ska bli skönt att slippa den utgiften, det är fan svindyrt!

Ha en bra kväll alla!

Helgen som varit

Nu har lugnet sänkt sig på ponnyvägen, Cornelia sover och vi ska kolla på film.
Det blir "2012", tror att den kan vara bra.
Lite läsk, en bit choklad och lite chippes så är söndagen räddad =)

Idag har vi varit ut till Birsta en sväng, vi lämnade in vår dator eftersom den totalpajat. Eftersom den är 3 år gammal och såpass trasig, dessutom ingen värstingdator så var det likabra att byta in den, så nu har vi en ny, bättre billig dator. Den gamla hade gjort sitt, så den blev pensionerad =)
Cornelia fick 2 nya filmer åxå, så hon var nöjd!
Hon var väldigt sugen på en dammsugare åxå, en sån där utan slang. Den var lila och tjusig, men vi ville inte lägga 1300 kr på en ny dammsugare, även om jag gääärna vill ha en sån ;) Får önska en i julklapp!
Sen var vi in på Arken och klippte klorna på småpluttarna. Åker dit eftersom det är så besvärligt att göra det själv på så små hundar som sprattlar och tjuter... men det går galant där iaf, så får de lite träning att stå på bord och lite miljöträning. Godiset gör ju ingen skada heller ;)
Kvällen har varit lugn, vi åt gottegooood fläskfile med färska champinjoner och ost i sås på grädde, extra fin cremefraiche med konjak och kantarell, och lite soja. Till det pommes, ååå så gott det var =) Nyttigt var det inte, men det var väl inte tanken heller.

Igår var vi åxå till birsta, var in på Resia för att kolla upp var vi kan åka på bröllopsresa. Vi ville åka till skottland, men då det hamnade på 8500 per person för 4 dygn så gav vi upp den tanken illa kvickt...=) vi har ju bara 4800 i resecheckar så vi måste begränsa oss tyvärr. Men vi har bestämt oss för att åka på en 3-dygnskryssning med Birka Paradise istället, från sthlm till Visby till Riga. Ser helt fantastiskt ut, och så är det värsta spat på fartyget... =) Så det blir nog helt bra, men vi får lägga till lite pengar. Men det är det nog värt!


Vi var in och strosade lite på affärer åxå, så Cornelia fick nya velourbyxor från Lindex. Hon har växt ur sina gamla, så det blev 3 nya. Bästa byxorna för barn tycker jag, har köpt såna hela tiden sen hon var bebis. Billiga, bra kvalitet och mjuka sköna. Sen är de fina åxå. De ingår i ta 3 betala för 2, så det är bara fördelar med dem =)
Hittade en fin t-shirt med så hon blev supertjusig... Vid kassan fanns det kepsar för 10 kr, så hon fick en solskärm och 2 kepsar åxå.

efter det så var vi och åt på Max innan vi åkte hem. Trevlig dag tillsammans, skönt! på kvällen åkte Benny till en kompis för att kolla på hockeyn, så jag och Cornelia och hundarna myste vidare själva.
När Cornelia somnat så vaknade hon igen eftersom hon hostade så hon kräktes igen, så hon fick sova i vår säng istället.
Nu har hon precis gjort det igen, så hon har fått duscha och tagit hostmedicin + alvedon då hon är varm. Ligger på soffan med oss och dåsar under pappas täcke. Hon blir hemma imorn och troligast på tisdag med, den här gången är det Benny som får vara hemma. Jag har ju vart borta lite mycket på senaste.... =)

Jag skulle rida idag var det ju tänkt, men Cilla ringde igår kväll och berättade att klantpållen klivit av sig ena bakskon =( Så nu har han fått långvila, torsdag till säkert tisdag iaf innan hovis kan komma. Hoppas han kan komma imorn redan! Jag var bara upp till stallet för intag förut, skulle mocka åxå, men Veronica hade gjort klart allt, tack för det!

Nu ska vi kolla på film, tösen tvärslockande här i soffan så hon ligger här och snarkar =)
ha en bra kväll!

vår?

Jaa, det kan man undra, sol varenda dag och snön smälter. Jag hatar när det är blött och slaskigt!!! =(
Men småplutthundarna tycker att det är jätteskönt med solen iaf.
Å Cornelia slipper vara jättepåbylsad med fleece och overaller.
Hästarna får njuta i hagen utan täcke och fäller vinterpäls som aldrig förr =)

Igår åkte jag och Cornelia till Malin och Max för lite fredagsmys. Max å Nelis lekte jättebra, lite bråk blev det ibland, men konstigt vore det väl annars! Jag och Malin kollade på film medans barna lekte, vi hann med 2 st igår.
Först såg vi "Year one" med Jack Black.... Haha, vilken störd film! Rolig var den, och störd så man nästan blev matt ibland =) Gillar man inte Jack Black ska man inte se den....
Sen såg vi "Paranormal Activity", otäckt och spännande. Tur Malla ville se den igen med mig, hade aldrig vågat se den själv! Löööv såna filmer, men törs aldrig titta själv ;)

När vi kom hem hade Benny redan kommit från jobbet, och rastat djuren. Jag passade på att åka till stallet och mocka när vi åkte från Malin eftersom Cornelia somnade som en stock i bilen.
Senare kom Anna på besök, alltid lika uppskattat! Cornelia var inte blyg för henne den här gången, hon har ju vart det ordentligt de senaste gångerna. Vi åt lite middag, stekt korv och potatis och ägg, Annas favvo =) Hon hade redan ätit, men eftersom det var just dennna maten som bjöds så åt hon med ;)
Cornelia var upp till 22, sen åt vi lite chokladpudding som vi kom på att vi hade, var säkert jättegott. Jag känner ingen smak ännu, så jag åt bara för att... Inte bra, men det var ju fredag!
Kl 1 inatt så vaknade jag av att Cornelia hostade, gick in och då kräktes hon för att hon hostade så mkt. Tog in henne till oss, kände att hon var väldigt varm. Med 2 pinchrar och en varm unge under täcket så har jag svettats som en gnu på savannen inatt.... Tråååångt var det åxå. Inte mycket sömn kan man väl säga.
Tempade henne nu på morron, och hon hade feber. Hon får väl min förkylning nu då. Men då får pappi vara hemma med henne isf till veckan, för nu har jag vart borta så otroligt mycket. Vill inte vara borta mer nu på ett tag, känns inget bra.

Jag har hand om Storen nu tor-sön för Camilla har åkt till Östersund, men typiskt nog har jag ju vart sjuk så jag inte orkat rida. Eller orkat har jag säkert, men har faktiskt tvingat mig själv att låta bli, bättre att vila så jag blir frisk. Annars anstränger jag mig för mkt å så mår jag inget bra alls igen. Tänkte ta en sväng idag för att träna lite innan Westernträningen nästa söndag, men jag bestämde mig för att hoppa över det. Lånade ut honom till Cilla istället, så kan hon och hennes dotter få ta en tur tillsammans.
Men imorn ska jag nog hasa mig upp i sadeln, har ju bara imorn och på torsdag kvar innan vi åker till Timrå för träning.
Ska låna transport av Gunilla denna gång, bekvämt och bra eftersom hon bor precis ovanför stallet. Den transporten har han ju åkt mkt i åxå.
Ska se om tjejorna  stallet kan hänga med och hjälpa till, och att filma. Kul att se hur det gick.

Idag ska vi gå ut en sväng i solen, Cornelia får åka vagnen så går vi en lite prommis med hundarna. Sen ska vi åka iväg och köpa lite lördagsgodis, lovade Cornelia det när vi var och handlade sist. Hon ville ha naturgodis, men jag sa att hon fick vänta till på lördag.
Så blir de fläskfille å pommes med svampsås till middag, mums!


Ha en bra helg, ut i solen om ni kan!

Framtida Gordon Ramsey?


Ska det bli ett inlägg tro?? Jaaaaaa!

Jaa, 29 januari skrev jag sist... hua, måste ta mig i kragen!
Benny är lite less på att jag aldrig bloggar längre, så han satt och läste alla gamla inlägg igår.... Faktiskt kul, en del saker har man ju glömt!
Funderar åxå på att ta ut de bitar som handlar om Cornelia under det första året och sätta ihop till en liten bok. Det kan vara kul att ha kvar sen när hon är vuxen =)

För övrigt så har jag dragits med en redig förkylning i 3 veckor nu, var borta första veckan och jobbade andra fast jag inte var kry. Igår fick jag gå hem från jobbet igen då jag mådde riktigt dåligt igen. Vet inte vad jag ska göra åt det här, jag måste ha det sämsta immunförsvaret nånsin! T o m Cornelia är frisk, hon har inte vart sjuk sen jag fyllde år, kors i taket!!!
Benny var dålig i magsjuka för typ 3 veckor sen, och i vanlig ordning så var det ju dödsviruset och han skulle ta farväl av sin mor.... Men efter 3 dagar var han frisk igen, han överlevde! Halleluja Moment eller?

Vi hade iaf en jättekul fest när vi fyllde år, och kalaset på dan var åxå toppen. Mycket fina presenter!
Festen på kvällen höll igång till kl halv4 på natten, så det får man väl säga var lyckat. Roliga människor skapar roliga fester, tack för att ni kom!

Vi har äntligen köpt loss audin av Danne, han ville sälja den nu i skiftet feb/mars så vi var tvingad att ta ett beslut. Vi hade ju inga pengar att slänga ut sådär, så jag ringde underbara mormor och bad om hjälp. Hon ställde upp såklart -TACK!!!!-  så dagen efter kunde vi betala Danne, och nu är bilen vår. Skönt att slippa det bekymret. Den ska fixas till lite, lister på sidorna, ny ratt, laga avgasröret som läker, och senare byta baklucka eftersom den är på väg att rosta sönder. Nya vinterdäck till nästa säsong är åxå ett måste.

Cornelia fick välja om hon ville åka på dagis eller vara hemma med mig idag, hade hoppats på dagis så jag kunde få vila... ;) Men hon ville stanna hemma så då fick hon det. Hon vaknade halv7 imorse så vi har vart uppe sen dess. Hon ville titta på "ban-raram" (barnprogram) så vi satt oss framför Bolibompa med välling och täcke =) Jag knarkar nässpray utan större framgång, och inhalerar bricanyl med inte helt ok resultat. Hjälper i några minuter bara. Har slut på svindyra medicinen (1700 kr! Ett 3-pack symbicort m 100 doser i varje inhalator) så det är bara att försöka härda ut... Har mer på recept, men har inte råd att ta ut den nu tyvärr.
Vi var tvingade att åka och handla idag, fanns inget hemma att äta, varken frukost eller middag. Cornelia var jätteduktig på affären, hon gick själv idag! Vi tog ett samtal innan vi gick in då jag förklarade hur jag ville ha det, och vad som gällde. Om hon inte lyssnade så var hon tvingad att sitta i vagnen. Hon var helt med på noterna, och hon var en ängel hela tiden! Hon hjälpte till att hämta varor och lägga i vagnen, och hon körde den en bra stund själv =) Duktiga lillfjärt. Vi köpte glass åxå eftersom hon så gärna ville ha det, och en flaska Bonaqua päron som hon drack i bilen. Hon fick åka den där bilen efteråt, som alltid finns för barn på affärer. Den var väl spännande, för vi brukar inte handla på Willys i vanliga fall, bara Ica Maxi. men nu hade jag fått en "check" som man kunde betala med på Willys eller City Gross, så då åkte vi på Willys. Den där checken fick jag från inkasso, hade tydligen betalat samma räkning 2 ggr, så jag fick tillbaka 1357 kr! Gjorde ju inget i våra fattigmanstider =) Har aldrig vart med om det förr, men det var ju en bra grej iaf. Veckohandlade för 800 kr, så det blev över så hästen kan få mat och spån med =)

Var helt färdig när vi kom hem, och Cornelia somnade i sin sittsäck efter att ha fikat Yoghurt, riskaka, prinskorv och lite vindruvor... hon har sovit i 1,5 timmar nu lillplutten.
Igår klev vi upp halv9, och hon sov inget på dagis alls. hon var vaken till kvart över 9 igår kväll!!! Då somnade hon sittande i soffan, ca 3 sekunder efter hon sa "inte pova nu hälle" när jag frågade om hon var trött.... Bar in henne till sin säng, hon vaknade och ville ha välling, men hon sov när jag kom tbx med den..... Söta troll!

Nu ska jag hasa mig iväg och hänga tvätt, sen ska jag sätta igång att koka potatis så det är klart när mannen kommer hem.


Middagslista resterande del av veckan:

Ons:
Leverbiff, potatis och sås till Benny. Tonfisk, ris, grönsaker och keso till mig. Cornelia väljer vad hon vill ha av det.
Lättdryck/vatten/mjölk.
Tor:
Stekt potatis och korv och ägg. Hårdbröd till. Lättdryck/vatten/mjölk.
Fre:
Gräddig Pastagratäng, sallad. Lättdryck/vatten/mjölk/läsk.
Lör:
Fläskfile, pommes, svampsås, sallad. Lättdryck/vatten/mjölk/läsk.
Sön:
Kycklinggryta och ris, sallad. Lättdryck/vatten/mjölk.


Lite bilder för att avsluta!

Mysmupparna Max Och Cornelia... Film och välling, kan det bli bättre?


MysMaja måste kramas åxå.


Cornelia ser helt störd ut, Max lätt less ;)


Vackraste Poppins var på besök, Älskade hund!
RSS 2.0