Jag är sjuk =(

Jajemän, här sitter man igen, vaknade upp i måndags med 39 graders feber och ofantligt ont i lederna. Men fick iaf masa mig till stallet för fodring och utsläpp, trodde jag skulle dö, höll nästan på att börja gråta för att det var så jobbigt =)
Hade lillfisan hemma med mig då hon hade liiiite feber på söndag fm, så jag tyckte hon kunde få en hemmadag till. Huvva vad jag ångrade det beslutet! Ingen hit att ha ett understimulerat barn tillsammans med en dödssjuk mamma.... Aldrig har en dag känts så lång, Benny var nästan en Gud när han kom hem från jobbet =)

Men tisdag fick hjärtat åka på dagis och jag fick vila. Åt alvedon och ipren varannan timme så då var det helt ok, kunde duscha när iprenen kickat in. Annars gjorde det så ont på huden så det gick inte.
Ont i halsen har jag haft sen i måndags, men det börjar bli värre, tittade in nu och såg att det var rött, knöligt och lite vita prickar på högersidan. Har ringt till vc så jag fick komma nu kl 11. Hoppas det inte är halsfluss bara!

opps, måste åka nu ju!


Jaha, nu är jag hemkommen från doktorcentralen. Fick ta halsprov, och jag hade inte halsfluss men en virusinfektion. Så inget penicillin, utan jag skulle fortsätta med vila, alvedon och ipren. Blev det inte bättre om ngr dagar så skulle jag återkomma. Lite feber hade jag fortfarande, men den är på nedgång iaf =)

Idag ska Cornelia få äta mellis på dagis innan jag hämtar henne, och så sa jag att hon fick sova så länge hon ville idag. Hon var så trött igår när jag hämtade kl 14, då hade de väckt henne efter 1 timme som de brukar i vanliga fall. Sen var hon trött och grinig hela kvällen, gick och lade sig 19 och sov till halv9 imorse. Med avbrott inatt såklart när hon kommer in till oss som vanligt, och så vid 7 imorse när hon åt välling. Så hon är säkert sliten efter sin förkylning hon med, snorig som 17 är hon än och lite hosta, men annars är det full fart.
De var på väg ut när vi kom imorse, och Cornelia och 2 fler barn skulle få följa med till skogen på utflykt. Det blev nog roligt för trollet =)

Näe, nu ska jag lägga mig under täcket och kolla på tv/film en stund, det är faktiskt synd om mig...!
Ha en bra dag alla ni andra!

Fredag

Jaha, så är lilla älskade ungen sjuk igen... Hon var krasslig på onsdag natt, och voila: Vaknade upp med 38 graders feber, snor och hosta ala carte =(
Var bara att ringa jobbet och VABa, inte så kul då en av oss på avd redan var sjuk. Men hon skulle troligen jobba, så jag kanske inte satte dem i skiten helt iaf, hoppas inte!
Nya inhyrningen i stallet ringde och undrade om vi inte kunde släppa ihop min Storen och hennes Dolly, så jag klädde på oss ordentligt för en kall fm i stallet. Alvedon är bra! =) Cornelia var på topphumör, så jag tog med fika åt henne och laddade upp med snorpapper fulla fickorna.
Hundarna och hon lekte och sprang omkring, sjuk, vaddå?
Storen och Dolly brakade ihop ett par gånger med rejäla sparkar så jag fick bryta, däremellan åt de ur samma hönät och drack vatten samtidigt ur hinken, och allmänt kompis.... konstiga djur! Den lilla damen på 4 år har mycket humör och mycket bestämda åsikter, struntade i att det faktiskt är Storen som bestämmer. Storen blev väldigt fundersam och frustrerad, skrapade med framhovarna, blåste upp sig och krävde uppmärksamhet. Talk to the hand sa Dolly och struntade fullständigt i hans fränhet... Jaha sa Storen, vi äter väl då... Han är för söt, ingen har struntat i honom förut! Vi får se var det här slutar, kanske får en ny dam på täppan? Eller så blir det rejäla skador när vi släpper ihop alla sen, men vi hoppas på det bästa.
Det verkade lugnt, så när Rosa kom så fyllde vi hönät och grejade lite innan alvedonet till slut började avta och Nelis blev hängig och grinig. Packade in oss i bilen, tänkte hon skulle sova lite eftersom hon höll på att somna i bilen hem. Men icke, hon skulle inte sova, hon skulle se på "Dasse", den förbannade björnjävelen... SUCK!!!
Kl halv3 fick jag henne att somna i sängen, och jag brann av jag med =) JAg klev upp halv4, hon sov vidare till 5. När hon vaknade hade hon 40 graders feber, hon nästan brann. I med alvedon igen, och så höll hon sig på strax under 38 tills hon somnade igen vid nio.
Själv passade jag på att åka och veckohandla vid halv9, slog nog rekord i snabbhandla! Åkte 20.42, handlade 4 fulla kassar på Ica Maxi, satt i bilen igen 21.31, åkte till Monica och hämtade hundmat och var hemma 21.57.... Det ni!

Klev upp 05.15 imorse eftersom jag skulle fodra och släppa ut hästarna. GUUUUD vad kallt det var! -5 ute, hundarna frös, jag skrapade rutorna med ett cd-fodral, högsta värme på arslevärmarn och på fläkten, aaaah varmt! =)
I stallet var det lugnt, gav mat, täckade och släppte Storen och Dolly i vinterhagen. De strosade så fint tillsammans neröver mot hönäten medan jag gick med Alfa och Jasmine till kohagen i mörkret. Tur jag har mina mördarhundar med som kan äta upp alla varulvar...=) Bra larm är de iaf så jag hinner lägga benen på ryggen och fläska mot säkerheten. Men jag hinner nog dö i dålig kondis innan jag hunnit 20 meter.... Huvva!
Sen åkte jag hem och kröp ner till sjuklingen som behagade vakna halv7. Jag brölade att jag minsann inte tänkte kliva upp nu när vi hade chansen att få sova ett tag till, ät vällingen och somna om för annars dör jag! Hon slängde ner huvet på kudden och surade, sen somnade hon bums och vi vaknade 09.40... =) Häääärligt!
Hon hade 38,3 idag, så i med alvedon och nässpray så blev hon nöjd.
Vi gick på promenad med hundarna, hon ville inte åka vagn så hon fick gå med Piri. Oj vad duktig hon är, hon gick hela vägen och hon tyckte det var superkul! Fort gick det inte, men vi hade ju ingen brådska =) Härligt var det ute åxå, soligt och ganska varmt utan blåst.
Sedan har vi tvättat, städat, bytt rent i sängen, badat och målat och såklaaaaaart tittat på "Dasse" om och om och om igen som vanligt.
Idag somnade hon halv4 i vagnen på ballan, efter mycket vaggande och övertalning. Sen sov hon i 2,5 timmar, fortfarande strax över 38 när hon vaknade, men ganska pigg ändå.
Vi åt Pizza till middag idag, sen lite choklad till efterrätt. Rätt vad det var så kräktes hon i soffan och på sin snuttfilt och sig själv, så det var bara att duscha igen. Eftersom kl var halv11 så stoppade jag henne i säng, fast hon ville inte gå och lägga sig =) efter 2 min så sov hon som en stock....

Jag har just vart ut med hundarna på nattiskissning, höll på att bli överkörda av 2 moppar som kom farande i 300 på trottoaren utanför porten när vi skulle gå in. Jävla puckon, varför kan de inte köra på körbanan istället? Livsfarligt för faan, mina småhundar syns ju inte förrän det är försent!

Imorn ska jag och Camilla träna för Rosa kl 11, vi ska träna inför lastning på transport eftersom Camilla ska tävla i RidtravarCupen på Näset den 17 oktober. Vero ska låna Storen och hoppa, så rider Camilla dressyren. Jag kör dit och är hästskötare/tränare istället för att utsätta mig för tävlande =)


Nu ska jag ta med min sovande make till sängen så vi orkar med morgondagen, får se vilken tid lillan kommer in till oss inatt....=)
Ha en bra helg!


skruttan på väg in i husvagnen


Bustjejen


Dårarna på G


Hälla vatten på Papsen

RSS 2.0