sådärja, nu är det snart slut på semestern...=(

Nu är det fredag, bara lördag och söndag kvar... *grina*
4 veckors semester som bara blåst förbi, och har inte gjort ett skit i stort sett.
Benny har jobbat som vanligt, och Cornelia har gjort sitt bästa för att driva mig till vansinne ;)
Vi har iaf hunnit bada några gånger, både i slädaviken, segersjön och på kubenbadet.
Vi har hälsat på mormor, och farmor och farfar, varit till hästarna och gått ut med hundarna.

Till veckan börjar allvaret, måndag mjukstartar vi iaf. Börjar 11 och slutar 17.30, så Cornelia behöver bara vara på dagis 6 timmar. Men tisdag och onsdag blir det 10 timmars dagar för henne då jag jobbar 7.30-16... Inte kul alls!
På torsdag och fredag är jag ledig så då är hon ju hemma med mig, fredag så åker vi till Ö-vik, Strängön för att hälsa på bettan, JO, Engla, Eddie och Bettans föräldrar som bor där. Bettan har en stuga på ön som de är i hela somrarna, ska bli kul att få träffa dem över helgen. Hoppas på bra väder, sist vi var där så ösregnade det oavbrutet hela helgen...

Helgen efter det så åker jag och Benny på bröllopsresa över helgen, en kryssning med Birka Paradise till Gotland. Det ska bli fantastiskt skönt att komma iväg bara vi 2, Cornelia ska bo hos farmor och farfar då.
Eftersom vi är fattigast i stan som vanligt så var det tur att mamma påminde om att vi har pengar innestående hos dem =) de behöll pengarna vi skulle få i födelsedagspresent (önskade bidrag till resan) för att vi skulle ha dem när vi väl åkte. Tur att de gjorde så kan vi säga, för de andra pengarna vi fick har varit tvungna att betala räkningar med...
Men så får det bli när man har det knapert.

Idag har vi städat, tvättat och diskat. Så tog jag tag i det mindre roliga jobbet att rensa min garderob, jag har ju en förmåga att bara trycka in allt där huller om buller, så jag har ingen aning om vad jag egentligen har där.
Men så efter 1 timmas arbete så är det rent och snyggt och välordnat igen. Får se hur länge det tar nu då innan jag är tillbaka i samma röra igen ;)
Det blev 1 kasse med kläder och strumpor som var trasiga, fläckiga eller formlösa som ska kastas.
Så blev det 2 kassar med kläder som ska skänkas, läger dem i UFFcontainern borta vid konsum.
Så 3 kassar totalt som bara skulle bort, katastrof! Tänk vad skit man sparar bara för att...

Benny slutade tidigt idag, så när han kom hem vid halv3 åkte jag till stallet och red med Cilla och hennes dotter Elin. trevligt som vanligt, synd bara att det är så kvavt och fuktigt. Och flugor, så in i helvete med flugor! Stackars hästarna som måste ha dem runt sig hela tiden =(

Nu har jag fått ta en härlig dusch, och så har jag lagat en smaskig soppa till middag. Puzsta-soppa som är såååå god; köttfärs, creme fraiche, tomatpure, morötter, lök, köttbuljongtärningar, vatten, salt, peppar, paprikapulver och såklart lite aromat ;)
Lite färskt bröd till, så är det klart! Jättegod och matig är den.
Nu ska vi åka på affärn och handla lite helggotta, och ikväll när kotten lagt sig så blir det naturligtvis några avsnitt av Sopranos!

Ha en trevlig helg!!

vaaaaarmt >:(

Gläääärgh vad apvarmt det har varit nu denna vecka... fy! Jag lider svårt och förbannar svensk sommar, och tackar för att den inte brukar vara så lång....Snart är hösten här, halleluja! Lööööv it!
Först sval frisk luft med lagom solsken, underbara färger och dofter, man får ha på sig mer kläder och man kan börja ha MÖSSA igen...aaaaahhh =)

Sen kommer mörkret, då kan man tända ljus och krypa ner under ett gosigt täcke i soffan med en god bok, medans man mumsar en god chokladbit...eller varför inte en stor kopp varm choklad med vispgrädde och limpmackor med ost? (jag väljer att bortse från regn, lera och beckmörker i skogen...)
Och man kan ta långa varma baaaaad med massor med skum...MYS!

Sen kommer vintern med härlig vit snö, tänk en härlig galopp på hästen i örörd nysnö och jag får ha mössa och halsduk så mycket jag vill =)

Men sen är vi där igen, den fakking våren med slask, snöblandat regn, halka, lera, pälsfällning och sen den satans pollen...som följs av den attans sommaren med parasiter och värme, solsveda och svettiga nätter >:(


Våra hästar har äntligen fått komma hem från betet, jag körde hem dem i måndags. Endast 14 timmar höll vi på...
Här kan ni läsa om den dagens bravader:http://sartorius.zoomin.se/blogg.html
den här veckan har jag och Cilla turats om att ta in hästarna på förmiddagen och släppa ut dem på kvällen. Vi väljer att låta dem vara inne över dan, för att få vila från insekterna och solen. De får sova och äta lite, ladda batterierna. De har så bråttom in när man kommer, så de verkar tacksamma över att få gå in.

Idag har jag och Cornelia varit med Anna, vi åkte och tog in hästarna först och sen bjöd bästa Annan på korv på Sibylla :)
Vi åkte vidare på Kubenbadet och stannade där i 2 timmar. Galna barnet hoppade vilt från kanten i vanlig ordning!
träffade 2 gamla skolkompisar från gymnasiet, kul att se dem igen =) Man förändras ju på... hmmm... OJ! 12 år! fy vad gammal vi börjar bli ;)
Nu är Anna på väg hit igen, vi ska äta middag. cornelia somnade som en stock i bilen hem förut, då var klockan halv5. Hon sov till 7!!! Hon blir nog uppe en stund ikväll skulle jag gissa på..... jaja, vi har semester =)

Förresten, jag vaknade på ett härligt sätt imorse kvart i 6...
Cornelia låg emellan oss och sov, plötsligt känner jag att det blir varmt och blött på min rygg..? FAAAN, hon kissade i sömnen!
Upp fort som fan, det var nästan värt en medalj för min smidighet så tidigt på morron ;) Upp med barnet och maken, bort med lakan och täcken och dit med handdukar. Förflyttade mig och ungen till soffan med täcket som inte var kissat på, och kuddar. Slog på barnkanalen och sen sov vi! Benny fick vackert åka på jobbet, hihi...

Nu ska vi äta pizza!




Släda, segersjön och lite hästande

I torsdags var jag och Cornelia ut till Alnö med Malin och Max för lite bada och mys.
Först var vi på Ica och handlade lite fika, och Cornelia var så duktig. Hon lyssnade och vart inte tjurig alls =)
Det var nån tant som tydligen tyckte vi var avvikande på nåt sätt, hon stirrade hela tiden i kön (vi stod bakom) men jag låtsades som ingenting. Så fort jag sa i väääldigt pedagogisk och trevlig ton att Cornelia skulle lägga tillbaka det hon plockade och frågade om hon fick köpa den, och jag förklarade varför hon inte fick den och vad hon fått istället, så vände sig tanten om och stirrade. Cornelia var jätteduktig och gjorde som jag sa, hon betedde sig inte illa för 5 öre.
Sen hade de ställt en liten hoppborg utanför kassorna, så jag sa att hon fick gå dit medan jag betalade och packade, men ingenannanstans. Jag såg henne hela tiden, och hon ropade och vinkade och hade jättekul, och tanten stirrade på henne, på mig och på henne igen.
Vad ville hon?? Tyckte hon att vi var konstiga? Weird människa!

Sen åkte vi ut till slädaviken och möte upp Malla och Max, vad skönt det var att kunna sitta och surra medans barnen lekte, vi hade full uppsikt och behövde inte resa på röven =)
Eftersom halva nöjet med en utflykt är fikandet, så ägnade vi mammor en stor del av tiden till att fika. Våra barn hade inte tid att fika, de skulle bara leka. Lite fick vi i dem, men inte tillräckligt. Fast de hade roligt, så det verkar inte gått nån nöd på dem!
Cornelia var blå om läpparna efter ett tag, och frös, men hon skulle INTE kliva upp och klä på sig, BADAAAA skrek hon....
När vi åkte hem efter typ 4 timmar på stranden så tvärsomnade hon i bilen och sov en timme, helt slut =)

Vi åkte vidare ut till Bennys föräldrar, där lillprutten fick bada lite till i uppblåsbara lilla poolen innan vi fick pizzamiddag, gött! Cornelia lekte vidare hela kvällen innan vi åkte hem halv9, då fick hon gå och sova.
Trött litet hjärta, som för övrigt är utan blöja på natten nu åxå!
Kissar innan vi sover, vaknar efter 2-3 timmar och kissar, sover vidare till 6tiden då det är kissning och välling, sover vidare till 9-10 då vi kliver upp.
Hon är såååå duktig!

Hon är inne i en period nu då hon inte lyssnar, låtsas verkligen inte höra, struntar i vad vi säger innan vi blir arga, och provocerar heeeela tiden... skitjobbigt! Vi pratar pratar pratar och skäller, pratar igen...
Men det blir väl bättre. Rätt vad det är så är hon ju världens bästa tjej igen.


Igår så skulle jag klippa mig kl 9, så vi klev upp tidigt, blääääh!
Packade iordning lite frukt och filmer och datorn till Cornelia så hon har nåt att göra medan jag klipper och bleker.
Hon är faktiskt lätt att ha med sig sådär, hon sköter sig själv. Vi var bara där i 2 timmar igår, jämfört med 4 timmar sist så det var skönt. Hon ville åxå klippa sig, men det skulle hon ju inte. Jag sa att vi ska ju spara långt hår nu i sommar, men då sa hon att hon ville ha kort hår...vi får se hur vi gör.
Hon fick ett hårspänne iaf, lycka!
Sen åkte vi hem och packade iordning badgrejor och fika så åkte vi upp till segersjön.
Det blåste röv, men det var varmt iaf.
Jag satt på filten och läste medans Cornelia lekte vid vattenbrynet, skönt =)
Men helvete vad jobbiga flugor och jävla bromsar, höll på att bli vansinnig! Till slut var det så varmt så jag måste bada, så jag gick ut med Cornelia. efter en stund såg jag att det var ju massa småfisk runt fötterna så jag sa det till Cornelia, tänkte att hon ville titta.
IIIIIIIIIIHHHH skrek hon och sprang upp ur vattnet..... Sen skulle hon INTE bada mer. Fan!
Var tvungen att hålla henne i handen och stå alldeles vid kanten på vattnet.
Sen såg jag en IGEL! Fick panik och klev upp och skulle hämta kameran, men den försvann innan jag hann få med den på bild. Fan igen! Den var stor, svart och vidrig, glääääh!
Då packade vi ihop och for hem efter 2 timmar, Cornelia somnade i bilen direkt. Det tar hårt att bada tror jag =)

När benny kommit hem vid 17 så åkte jag ut till betet i Sörberge med Veronica. hade tänkt rida, men det var så helvetes varmt så vi tog lite jobb från marken istället. Så hade Alfa gjort sig illa på ena bakbenet, det var alldeles svullet. Hon var inte halt, men ville inte riktigt ta ut steget på det benet.
Hästarna var väldigt besvärade av insekterna åxå, men såklart har ju Storen kliat av sig flughuvan nånstans i stora hagen... vi letade men den fanns inte. Får åka på hööks och köpa en ny.
På Måndag tar vi troligen hem hästarna, har mer bete hemma nu när vi fick ha båda kohagarna, och måste vero hga veterinär till Alfa så är det baäst att vaara hemma.
Vi smörjde in hästarna med flugmedel och hästsalva innan vi åkte hem. Det funkar en liten stund iaf så de får vara ifred lite.

Idag ska vi åka jut till mamma/mormor och Bosse och äta lite middag, mormor/gammelmormor och Roland ska dit åxå. Ska bli mysigt! Längesen vi var där nu, så det ska bli skönt att komma ut.
Kanske kotten kan bada lite åxå =)

Jag försökte lägga in bilder, men datorn bryter uppkopplingen så fort jag försöker >:(
på facebook går det hur bra som helst, men inte här. Förbannad!
men jag får försöka senare.

Ha en bra dag i skitvärmen!

hundjävlar!

Förbannelse och negerkaffe!
Hundarna ska jag snart spika upp på väggen tror jag, skitdjur!!
Inatt har de levt rövare heeeela tiden, både jag och Benny har vaknat stup i kvarten.... när jag fick nog och rev ut dem halv6 imorse fattade jag vad Piri knaprade på under mitt täcke inatt... de jävlarna har ätit ett helt kycklingskrov från soppåsen!! vattenskålen var torr och djuren såg ut som hängbukssvin, faaan!
Det är ju farligt med kycklingben!
Vad gör man nu då, förutom att promenera och hoppas på att de skiter ut allt?
Milt sagt, de fick höra ett och annat under natten och imorse.... De brydde sig föga, utan hoppade lika glatt som 2 studsbollar som vanligt. Och det mest störda, de springer i vanvettig fart till köket och hoppas på mat så fort jag reser mig!
Jag tror att universums svarta hål finns i dp-magar, hur ska man annars förklara det??

I alla fall, så var vi på Frösön i helgen som var.
Campingen fick jag obehagliga flshbacks av, det var samma camping som jag och Malla var på i ungdomens dagar när vi skulle på Storsjöyran.
Alla andra skulle såklart bo på östersunds Camping, men såklart var det fullt, så vi fick vackert boka en skitstuga på Frösön... Tillsammans med misslyckade varelser från Sverige och Norge skulle det försöka festas med Norskarnas livsfarliga sprit som luktade descinfektionsmedel och förångades innan man svalt den, försöka undvika creepy närmanden från ratade norska psykfall, förundras av en norsk robyn-kopia som hade lika mycket hjärna som ett nerbränt hus och tyckte jag hade konstiga ögonbryn!! dessutom kom hon in i vår stuga mitt i natten och ville ha våra mackor för hon var hungrig?? Hennes apfulla manliga vän försökte våldssova i våra sängar, sen fick jag nog och kastade ut dem i nackskinnet medans jag fräste otydbara svordomar.
Min frukost blev uppäten av våra "kamrater" vi delade stuga med ("vi bara lånade lite") så vi fick gå bort till receptionen där jag köpte en risifrutti som var möglig och en pizzaslice från sekelskiftet som värmdes i micro medans receptionskvinnan glodde oupphörligt på oss...
malin och jag fick nog kl 6 på morgonen dan efter och tog tåget hem där vi sov hopknölade och dreglade på sätet.
Och inte ens koom vi iväg in till Storsjöyran!!! Misslyckat? Fullständig MISÄR kan man säga!

Förlåt min utsvävning =)
Vi fick iaf en bra plats längst upp i hörnet, med tanke på hundarna iaf.
Problemet var bara att det lutade typ skidbacke, så när man satt i förtältet fick man hålla i sig så man inte tippade med stolen...
Vårt nya förtält funkade bra, vi trodde att det var rymningssäkert för hundarna -läs drutten- men ack så fel vi hade. Vi skulle gå och duscha, men vips så såg vi en liten jävla hund utanför tältet.... heeej Drutten!
Viskulle iväg på Frösö Zoo på lördagen, så vi barrikaderade med kompostgaller i tältet, drog ner duken och satte på fläkten, öppnade fönster lite i vagnen och for.
4 timmar senare kom vi tillbaka, och vem befinner sig utanför tältet? DRUTTEEEEEEEEN! Ingen aning om hur hon tog sig ut, men nästa gång monstren ska med så ska det inhandlas en bur i rottweilersize som de får var instängda i om vi ska bort under dan.
Annars var det en bra helg överlag.













Igår var det dags för medryttarkandidat nr 1 att provrida Storen kl 13. Åkte upp till Veronica vid 12 för att installera nya bilstolen till Cornelia, en britax twoway med viloläge. Hon sitter som en prinsessa i den, och kan sova bekvämt utan att huvet faller fram. Hon älskar den stolen, hon fick åka i den en gång i typ 5 minuter, och hon tjatade om den i flera dagar =) Så nu fick vi köpa den, och hon är toppnöjd.
Vi åkte ut till betet och mötte upp Victoria som hon heter, hon var verkligen trevlig, sympatisk och ödmjuk.
Gillade henne direkt!

Allt gick jättebra, och hon tyckte mycket om honom så hon bestämde sig på plats att hon ville ha honom som medryttarhäst! Så jag samtyckte, de passade fint ihop och hon var duktig. Hon ville väldigt gärna lära sig om PNH som vi sysslar med åxå, det är toppen! Hon kommer börja rida honom när hästarna kommer hem från betet, det är så skönt att det löste sig på en gång =)
Mailade och avbokade den andra stackars tjejen, men hon tog det bra och tyckte det var jättebra att jag hittat nån som passade så bar med hästen, så hon förstod. Jag lovade att jag skulle kolla runt och tipsa om jag visste nån som behöver hjälp.
Cornelia fick till stora lycka åxå rida, fast på Dolly. hon är så duktig min lilla fisunge! Hon MÅSTE få en ponny....



Cornelia somnade i bilen från stallet, vi hade ju vart 4 timmar i solen och 30 grader varmt. Hon sov en timma, så hon ville inte somna igår kväll, klockan blev efter 23 innan hon somnde mellan oss.... men vi har ju semester! ;)

Idag ska vi städa här hemma, det är så varmt ute så jag vill inte gå ut alls. Stänger balkongen och ser till att alla persienner är nere så blir det svalt och skönt inne.
Tänkte att vi kan åka och bada i segersjön kanske när Benny kommer hem.

Har förresten hittat 2 bloggar som jag kan rekommendera, roliga och med mycket tänkvärt!
http://juliaskott.wordpress.com/
http://ladydahmer.blogg.se/index.html

Jag vill alltid läsa ikapp mig från bloggens början, så det har blivit mycket läsa här de senaste dagarna =)
De är superroliga, mycket trevligt tidsfördriv!
Sköna människor som jag både kan känna igen mig i, irritera mig på och vilja vara mer lik.
RSS 2.0