Utmanad!

Regler:

det här är svårare än du tror! kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och

berätta det för dem. varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! alla

svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! om personen som utmanade dig har ett namn

som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.

du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar

(förutom på fråga 1)!

Lycka till!

1. vad heter du? Caroline

2. ett ord på fyra bokstäver: Cool

3. flicknamn:  Cornelia

4. pojknamn:  Calle

5. yrke: Chaufför

6. färg:  Cerise

7. klädesplagg: Collegetröja

8. mat: Citronkyckling

9. sak i badrummet: Clearasil

10. plats/stad: Cannes

11. en orsak att vara sen: Cellulitproblem....

12. något man skriker: Caramba!!

13. film: Cellisten

14. något man dricker? Cider

15. band: Corpus Christi

16. djur: Chinchilla

17. gatunamn: Cykelvägen

18. bil: Citroen

19. sång: Changes med Ozzy


Jag utmanar Malla, Linda T, Lotta A, Maria H, Veronica S, Pirkko!

semester

Jaha, nu är vi hemma igen från semestern. Vi kom hem kl 23 igår kväll, efter en lång bilresa på 10 timmar...
Farmor Lilly har fyllt 80 år, det firade vi med kalas med alla hennes 7 barn, 22 barnbarn, 13 barnbarnsbarn, 4 syskon och alla respektive! mycket folk blev det... =)
Tyvärr blev hon sjuk dagen innan, så Bennys syster Jeanette och kusinen Jessika åkte in till sjukhuset. De var där från kl 13 till kl 21. Men ingen visste vad det var för fel, så de skickade hem henne...På söndagen blev hon så dålig att vi fick ringa ambulansen. Benny och jag åkte med in och var där hela kvällen, och de lade in henne. Hon hade en allvarlig infektion i kroppen, vätska i kroppen, nedsatt funktion i njurarna och så var hjärtat i mindre bra form. När vi var in igen på måndagen mådde hon lite bättre, hade fått antibiotika och tappats på vätska. Men hon blir kvar ett tag till, mer prover ska tas och så. De sa att hon inte skulle ha skrivits ut alls på fredagen! Jäkla cykelverkstad!
Så vi stannade inte längre än till tisdag, ingen ide när inte farmor är hemma ändå, och vi vet ju inte när hon får komma hem i första taget. Vi städade huset, tvättade, vattnade blommor och bytte rent i sängen så det är rent och snyggt när hon får komma hem igen.
Stackars Lilly, hoppas det blir bra snart.

På måndagen efter vi vart in och hälsat på Lilly i Eksjö så åkte jag och Jeanette iväg och shoppade i Vetlanda, skulle till Ullared egentligen men det blev så sent så vi skippade det. I Vetlanda har de nåt som heter Karlssons, samma ägare som Ullared men mkt mindre. Fyndade massor, så vi var nöjda iaf! Vi handlade åxå på Familyhouse i Eksjö, massor med fina och billiga barnkläder. Superkul!

Inatt har vi sovit som stockar, vaknade halv10 imorse! skönt att få sova ut när man åkt långt.
Lade in räkningarna, och när vi fick Bennys lönespec med posten fick vi lite panik.... vi går jämnt upp denna månad.....! I stort sett inga pengar över alls efter allt är betalt, tur att jag köpte födelsedagspresenter till nelis på shoppingturen. Vi hade inga mängder av räkningar heller, men en pissdålig lön fick vi. Jag har ju vart sjuk och har VABat, Benny har varit föräldraledig och ersättningen för det är under all kritik. Inte ens hälfen av det som dragits från lönen får han tillbaka från FK.  
Idag ska vi åka och handla mat och blöjor för det sista av pengarna som är kvar innan lönen, känns jättekul att veta vad som väntar.
Livet på en pinne för familjen Sundeborn!
Men nästa månad blir det bra igen, så vi får ta en dag i taget denna månad. Man blir ju deprimerad för mindre....
Näe, nu ska jag ta och packa upp innna vi åker å handlar.


Ha en bra dag ni andra!

jobba, klippa, stallet

Jaha, då har man börjat jobba igen. Det är faktiskt kul att åka till jobbet! Trivs otroligt bra, ångrar inte en sekund att jag bytte arbetsplats.
Vi har vart på utflykt, och grejat lite med olika saker på avdelningen. Så jobbar jag bara 8-14, så det blir inga långa dagar.
Imorn slutar jag 12, tar ut tid som jag jobbat över. Mycket att göra imorn innan vi drar iväg till småland på kvällen. Ska packa och göra iordning i husvagnen, städa bilen, lämna bort hundarna och tömma kylen.
Cornelia får vara kvar på dagis tills hon sovit, hon har ju precis somnat när jag slutar så tidigt. Så det blir väl 14 för henne.
I måndags hade vi stallmöte, bestämde att Ida flyttar till sin nya stallplats redan nu i helgen när jag är borta. Eftersom jag inte kan sköta utsläppen nästa vecka så får hästarna gå ute dygnet runt i kohagen, och Ida ville inte ha sin häst där alls. Så då löste vi det att stt hon får tillbaka lite på hyran så flyttar hon nu istället för om 2 veckor. Alla blev nöjda, så det var bra.
Sen efter mötet skulle Vero träna Alfa för Rosa, så vi gick med allihopa och tittade, kul att alla i stallet var samtidigt för en gångs skull!

Igår var jag och klippte mig, blev skitasnyggt som vanligt. Jag har världens bästa friss =)
Kan vaaaarmt rekommendera Pilgränd 13, åk dit och klipp er så blir ni nöjda!

Idag ska jag och Veronica träna lite markarbete för Kerstin (stallrosen.zoomin.se) kl 18.30, ska bli superkul att komma igång igen. Sen blir det hoppning, men nu är vi ju inte igång än så vi börjar lugnt =)
Min kompis Linda ska snart komma och umgås med mig, hon följer med till stallet sen så kanske hon kan fota lite åxå. Vore bra!
Just nu tittar Cornelia på björnen Nasse för ovanlighetens skull, inte.... Hon är besatt av "Dasse", ondskefulla människor som gjort den filmen! Idag beställde jag en bok om Nasse, och en ny film. Så beställde jag 2 till dvdfilmer med andra teckande figurer, och en skiva med sånger med rörelser till. Hoppas det blir poppis! Lite omväxling vill jag ha från just den här filmen....

Ha en bra kväll, så får vi se om jag uppdaterar innan vi åker imorn.
åver änd aot!

Städa, stallet, och stallet igen

Idag vaknade vi kl 8, jag och nelis och småhundarna. Det var bara att kliva upp på direkten eftersom nelis skulle vara på dagis kvart i 9. Det kommer nån människa på fredagar kl 9 som har sång och spelstund med barnen, vilket är väääldigt poppis tydligen =) Cornelia ville väldigt gärna till dagis när jag talade om vad det var på gång.... Hon började klappa händerna och dansa direkt =)

Idag kände jag mig mycket bättre, förutom en hejdundrande huvudvärk och ont i nacken. Sänkte 2 alvedon direkt, vräkte på liniment och så på med halsduk.
Körde igång med disk, bädda rent i sängen, tvätta, hänga tvätt, dammsuga och torka golvet mellan 10 och 12. Sen tog jag med vovvarna och åkte till stallet. Camilla var sjuk idag så jag fick äran att ta hand om Prinsen =D
Han såg ut som en torkad lerhög, så det tog ett tag innan jag såg om det var min häst eller om det var en vilsen älg jag hade på stallgången. Friserade manen, klippte hovskägg och örontussar, gjorde rent såret och la på supersalvan, fodrade och släppte ut i hagen. Enormt snygg pålle var det när jag for därifrån!
Hämtade nelis på dagis, hämtade ut paket och for hem igen. det var en vinterjacka till Cornelia som jag köpt på tradera för 44 kr. Jättefin var den och passade perfekt.  I det andra paketet var det nya höstkängor som jag åxå köpt på tradera för 36 kr. Superfina och passade åxå, hon kan ha dem ett tag med.
Å till sist var det ett paket till mig, beställde lite grejer på Hööks. En röd Softshelljacka att rida i, en svart vinterjacka som jag ska ha utanför stallet, skitsnygg var den men för stor (!) så jag ska åka in på Hööks i birsta och byta den till en mindre.
Så hade jag beställt ett par skitsnygga helskodda jeansridbyxor, men de kommer inte förrän i oktober, attans! Till vovvarna hade jag köpt varsin reflexsele med döskallar i strl xxs, men de var åxå för stora, passar jack russel eller nåt. Men jag ska sy och fixa lite så kan de ha dem iaf.

Efter den lilla julaftonen så tjatade fisen om "Dasse, Dasse, dasse DASSE", vilket betyder att det var bara att slå igång den förbannade idiotbjörnen Nasse igen... suck! Jag HATAR Nasse nu!
Sen smällde hon i sig en nektarin, en festis och 1,5 macka med smör direkt.
När papsen kom hem så åt hon ett päron åxå =)
Sen kände jag att det hade vart mysigt att åka å rida iaf, så jag fick lov av min kära make att dra iväg igen ;-)

I stallet möttes jag återigen av lertrollet från helvetet, så det var bara att sätta igång igen....
När vi var färdiga att ge oss av så bestämde jag att småvovvarna skulle få följa med på turen, så jag red samma sväng som igår. Det är i stort sett ingen trafik där, och sällan man möter nån gående med hund heller.
Hundarna var jätteduktiga och gick fint bakom, travade på lägdan och då kom lilla Piri lite på efterkälken i gräset ;-) Hon är ju så liten, gräset är ju lika högt som henne. Väntade in och så fortsatte vi. Skrittade en bit så de fick pusta, och sen tog jag en kort galopp uppför stigen i skogen. De hängde med bra, lättare att springa där :-)Storen tyckte det var kul att få galoppa lite äntligen, skötte sig exemplariskt. Han är så mjuk och trevlig att rida nu, positiv och lagom framåt.
Sen skrittade vi över sista lägdan hemåt, hundarna fick skutta fram där för gräset var inte slaget än.
Sen var det bara platt väg resten av biten så vi strosade lugnt hemåt, nöjda och glada :-D

Nu ikväll har vi tittat på Idol i vanlig ordning, och så åt vi pizza, smaskens! Det satt gött, kom på att jag bara ätit en bit gurka idag, och så 2 alvedon då... =) Kan förklara min outhärdliga hunger kanske? Fast även om jag inte skulle få nån mat så skulle det väl ta ca 8 år innan jag svälte ihjäl... jag har att ta av.
Men man vet ju aldrig när det blir svåra tider, då ni era magra jävlar, då ska vi se vem som står på benen sist av alla.... Moahahahaaaaaaa!
 *ondskefullt skratt*

Näe hörni, nu ska jag göra min make sällskap och hoppa i säng, nybäddat och allt, härligt!
Ha en bra helg, och svulla så mycket ni kan. Det kan bli Vargavinter vet ni! ;-)
Tack å hej leverpastej!

sjuk sjuk sjuk

Jaa, det är aldrig nån ände på det här... Fast det känns liiiiite bättre idag, nu är det mest en tjurig hosta och en molande småvärk i vänster bihåla, och så andningen förstås. Men den blir ju alltid dålig när jag är förkyld, så det är ju inget ovanligt.
Har precis lämnat Corneia på dagis, innan det var vi till stallet och utfodrade djuren och släppte ut de 2nyare stona. Storen och Jasmine går ute dygnet runt så de behövde bara mat så var de toppnöjda! Märks att de trivs att vara ute, ser mycket mer avspända och harmoniska ut, på bättre humör helt enkelt =)
Idag har jag inte mycket på dagordningen, ska försöka ta mig i kragen och vila, har ju svårt att bara vara när jag är hemma själv, fast jag är sjuk. Igår tog jag mig an det enorma diskberget, och så lagade jag mat. Så idag ska jag försöka känna lugnet =)
Monica kom förbi och hämtade hundarna igår, skulle ta med dem på spårträning, och sen skulle hon behålla dem till idag. Hon ville mysa med sina småploppar =)
Vi får se när jag får tillbaka dem.
Ikväll ska jag iaf ta en liten skritt-tur på Storen, ut och åka lite häst med Veronica och Alfa. Det är ju inte det minsta ansträngande, så det fixar jag nog, och så skönt att komma hemifrån och träffa en annan människa =)
Igårkväll efter maten så tittade vi på Idol, ett måste! Han är bra skojig Anders Bagge, han verkar vara en sköning=) Men alltså, ursäkta, var kommer alla retards från?? Varför utsätter de sig frivilligt för detta när de inte på några som helst villkor kan sjunga? Om så livet stod på spel skulle de inte få fram en rätt ton ens!!! Annat är det med en annan såklart, som sjunger klockrent, som en älva minst... ehhhrm...harkel..hooost.. ehe!
Eller hur Malin =D Min vackra stämma, hahahaaaaaa!
Näe, sjunga det kan jag inte, men jag inser det ju iaf. Det är väl en sak när man sitter i bilen till jobbet, ensam med stereon på högsta och sing along i Mustasch "DoubleNature".... Då hör jag ju inte ens mig själv! Tur är väl det så man inte kör av vägen i chock eller nåt.
Förresten, en del, hur ser de uuuut då? Ser man ut som en nörd och beter sig som ett fån, då kan man inte bliiiiii Idol för helvete! Inte när man ser ut som stryk! Inte heller där har jag nåt att komma med tyvärr, herregud. Tragiskt. Fet, tondöv, lätt osmart och livrädd för folk.... ingen Idol för mig inte =) Haha!
Nä, det måste jag erkänna, de är modiga som vågar ställa sig framför juryn. Eller så är de rena idioter, fin linje det där....!
Själv vill jag bara äta choklad, så jag är ganska nöjd.

Näe, hörni, nu ska jag gå och sätta igång en maskin med tvätt, sen ska jag sitta på min rumpa i soffan och surfa järnet med min bästis Datorn =)
Ha en bra dag!

men jösses!

Vad säger man?
Evigheters evigheter sen sist va!
Vi gör ett försök igen med det här bloggandet =)

Nytt på bergsåkersfronten... Jag har bytt jobb, till Indals Förskola. Trivs jättebra!
Vi har fått en till vovva, Drutten, från Monica som äger Piriplutt åxå. Hela familjen är glad över det!
Bil har vi bytt, till en Saab 95 -01, silverfärgad och supersnyyyyygg! Toppnöjd toppnöjd toppnöööjd!
Stallet är fullt igen, så skönt efter allt strul. Storen har 3 tjejer nu =)
Storen har gjort sig illa i höger bakben, ett otäckt sår i karleden som inte vill ge sig. Vi har hållit rent, bandagerat, haft veterinär ute som fick ge penicillin och metacam, sen fick vi ge sprutor själva i en vecka. Nu har vi fått en supermegasalva med lots of cortison, så attans om det inte blir bra nu! Självklart var inte Storens mamma gunilla veterinär hemma när han blev skadad, så en fin räkning på 2300 kom i brevlådan från Distriktarna.... mindre kul för plånkan!
Benny har varit en stor talang och hälsat på farbror fortkörningskonstapeln, inte bara 1 gång, nej då, 2 gånger....en sluträkning på totalt 4300 svenska kronor! Behöver jag säga vad min reaktion var? Näe, trodde väl inte det =)
Ingen bebis på gång än heller, trots diverse symtom, men bara inbillning... suck! Har iaf ringt KK och vi ska få en kallelse nu under hösten för utredning och undersökning. Kan vara skönt att veta om det är nåt fel eller om det bara är att köra på som vanligt.
Cornelia har lagt på sig lite, hon väger nu 10,6 kg! Passade å att väga på veterinärens våg i väntrummet....=D
Hon har lärt sig massor i sommar, pratar och förstår massor. Kan räkna till 5 tillochmed!
Just nu är hon helt besatt i Nassefilmen, handlar om en inte alltför smart nalle som hittar saker och inte vet vad de är för nåt. Inte jättespännande, men Cornelia älskar den!
För tillfället är jag hemma sjuk, åkte på en redig förkylning =( Cornelia började i onsdags, så var hemma på VAB tor och fre, sen på lördagen åkte jag på det åxå.  Cornelia har vart på dagis igår och idag så att jag får vila lite iaf, svårt när tjurungen är hemma =)
Lördag fm innan jag blev sjukast i världen, så åkte jag och mamma på birsta för att handla lite till Cornelia. Skulle komplettera lite till höst och vintergarderoben. Mamma var galen och gav 1000 kr att handla för, tack snälla mams!!! så det jag betalade var 2 par fingervantar på POP för 45 kr st. Helt överkomligt ;)
Vi kom hem med 3 par strumpbyxor, 3 par byxor, 2 mössor, 5 par strumpor/tjocksockar, 2 långärmade tröjor, 1 jacka, 1 pyjamas, 2 par tumvantar och 2 par fingervantar.... perfa!
Vinteroverallerna kunde hon ha sen förra året, och vinterskorna med, plus vintermössorna och vantarna, och sovfleeceoverallerna =)
Ibland är det bra med små ungar som växer sakta!
Så jag har handlat 2 höstjackor, 1 vinterjacka, 1 par kängor och 1 mössa på tradera för totalt ca 200 kr. Det tycker jag är godkänt!

Nu är det snart semester 1 vecka igen, vi åker till småland 18 sept för att fira Bennys goa farmor som fyller 80, grattis! Vi passar på att vara lediga 1 vecka när vi ändå åker ner. Vi tänkte ta med husvagnen så campar vi på vägen hem åxå, mysigt =)

Sen är det Cornelias 2 årsdag den 18 oktober som vi ser fram emot, och vi funderar på bra presenter.
En riktig dockvagn skulle hon få av farmor och farfar, och vi tänkte köpa en liten studsmatta.
Sen behöver hon nya leksaker då hon börjar växa från en hel del som vi har.
Filmer med "avsnitt" på, inte en hel lång film, har hon börjat intressera sig för, böcker är alltid jättekul.
Lego har hon, kritor och tuschpennor och vattenfärg med.
Hon gillar saker som lyser, låter och rör sig =)
Sen är det ju alltid bra med presentkort på olika affärer.
Jaa, det är mycket att fundera på!
Nu ska jag gå och snyta mig, det härliga gula tjocka kletet som kommer från mina bihålor... gläääärgh...
ha en trevlig kväll hörni!

Avslutar med lite bilder från furuvik i sommar


Även om det bara ser ut som en solhatt och Benny, så var det Cornelia som körde...
superkul var det åxå, precis som jag tyckte när jag var där vid 3 års ålder!


Lyckan var fullständig!
Kan tillägga att det var på exakt detta ställe mitt hästintresse väcktes när jag var 3 år.... Och se var det slutade!
Ignorera fettot till höger i bild, vet inte hur den där valen kom med på bild. 


Dålig bild tyvärr, men det är Cornelia och en get som hon myste med. Roligt att klappa getar!

RSS 2.0