Jäkla Jul, den är ju slut redan!

Jaha, så var julen över för i år... ett helt år kvar till nästa =(
Men det var mysigt så länge den varade!

På julaftonsmorgonen så fick Cornelia öppna paketen som morfar kommit med på kvällen innan, det var en jättehink med träklossar som är väääääldigt poppis....! Klossar i hela lägenheten =)
Så var det paketer från min farmor åxå, en bultbräda, en docka och ett jättefint bäddset till växasäng. Vi hade fått varsitt kuvert med prasselpengar i av pappsen åxå, tusen tack!



Vi åt en mysig julfrukost med skinkmacka och risgrynsgröt som jag kokade kvällen innan. Cornelia tyckte det smakade apröv och slängde den på golvet.... tack för den, skitongare! Hon åt ett rån och drack lite mjölk....
Sen åkte vi till Jeanette och Jens och Alicia för julfirande, farmor och farfar var där åxå så hon ville icke somna.
Vi åt jullunch, men Nelis ville bara ha burkmat och gotta förståss... sen somnade hon en stund på sängen.
Tomten kom när det blitt mörkt, och Cornelia vart så fascinerad =) Alicia blev rädd och gömde sig i ett annat rum, fast hon tjatat heeeela dan om tomten... hihi =)
Vi fick toppenfina julklappar, och Nelis fick en, bil, kläder,en spelande ark med massa ljud och djur, en spelande giraff som man stoppar bollar i, bok mm.
Vi fick kläder, choklad till mig, och lite annat smått och gott.
Tusen tack!
Vi fikade gott innan vi åkte hem, magen stod åt alla håll på hela familjen =)
resten av kvällen förflöt lugnt, vi lade oss ganska så tidigt.
På Juldagen åt vi en likadan frukost, Nelis var inte hungrig och lite grinig.
Vi klädde oss och for till biltvätten och badade Volvon, julfin måste den ju vara....
Sen åkte vi till Mamma och Bosse, försökte söva Cornelia i evigheter, under tiden kom Mormor och Roland.
Lagom till vi skulle äta vaknade fisen, brännhet och hängig! Jaha, vi som skulle på fest och Nelis skulle sova kvar hos mormor....
Det var bara att avboka festen =(
Efter maten var det dags för julklappar för andra gången, vi fick toppenfina klappar igen!
Nelis fick en docka av oss och en av mormor, så fick hon en väska, foppatofflor i form av Bilar, tjocksockar, underlägg för rumpan till pulkan, presentkort på lindex, plocklåda, popup leksak och en jättefin gunghäst med ljud.
Vi fick varsitt presentkort på Birsta City, ett nytt våffeljärn (hurra!) och kläder mm.
Tusen tack för det!
Vi gav våra föräldrar en inramad förstoring på kortet Nelis tog på Öppna Fsk, och en fotokalender med baaaara Cornelia.
Hoppas de blidde nöjda, fattiga som vi är =)
Sen åkte vi hem vid halvåtta, tempade Nelis, nästan 40 graders feber stackarn =( 
Så natten blev lång med ett brännande varmt barn mellan oss, hon va så lessen liten.....
Efter alvedon blev hon pigg, och på dan efter hade hon bara 38 grader och var relativt pigg. Vi packade in oss i bilen med vagnen och for till birsta för att fynda lite.... Det var kaaaaooooos i Biiiirstaaaaaa!
Men det gick ganska bra, vi handlade massa kläder till Nelis för presentkortet, 3 par byxor och 7 bodys =) Pengar kvar tom. Själva va vi för snåla så vi handlade inget till oss!

På lördag kvällen kom Anna på besök, bakis å snygg... ;)
Hon å jag åkte till stallet, jag fick köra hennes fina bil! Lätt nervig och skakig färd till en början, men sen gick det bra, rätt rejäl skillnad på hennes och min volvo kan man säga... !
Bennys kompis Ulrica kom åxå, vi åt tacos å smaskade gotta. Nelis ville inte sova, så hon var uppe länge. Hon var varm igen så det var väl en feberåterkomst.

Igår kom Anna igen, vi åt varma smörgåsar med tacoresterna från lördagen, myste i soffan hela kvällen.
Just ja!
På dan var jag å hämtade Hundarna som kommit hem från Duved efter julen. Monica kom förbi på em och hämtade Piri, hon fick träffa en snygg kille som kallas Kenny, så nu blir det bebisar i februari om allt går som det ska!!!!!
Å vad spännande, hoppas det tar sig =) Allt gick så bra, Piri är lite kär i Kenny så hon var nog nöjd.... Hon var trött på kvällen, men det får man ju förstå =)

Idag har Jag å Nelis vart å handlat mat på Maxi, efter en kaaaall prom med hundarna. Man blir bortskämd när man inte har hundarna hemma på ett tag, nu måste jag verkligen ut i kylan! Men jag måste köpa ett riktigt täcke till Piri, hon fryser så väldigt när det är såhär kallt som idag, -17 ute! Hon har ju några stickade tröjor, men de räcker inte riktigt nu. Får fara å kolla det imorn tror jag.
 
Näe, nu ska jag ta en skinkemacka, Benny håller på att griljera vår 3e skinka för julen =)
Ha en bra kväll i kylan!



Så här trevligt kan man ha när man bajsar =)

Juleeeeeen!

Nu är den hääääär!
*myser*

Idag har vi vart och handlat det sista, det var galet med folk i birsta...! Kaos kaos kaos bara.
Men det gick ganska fort iaf, vi for strax efter 10 å va hemma halv12.
Innan vi for var jag upp till stallet för att ta emot hösilage till ena hagen, passade på att lämna lite julklappsgotta till alla hästarna, och så fick ägarna varsin liten present med. Jag har tagit en bild på varje häst och ramat in, inget avancerat men de blev fina iaf =)
Sen ikväll har vi slagit in julklappar, ätit julgodis, lyssnat på julmusik, städat, lagat mat och klätt granen.
Lavvli!
Pappa kom förbi med klappar till oss och Nelisen, nyfiken! Han fick 2 av oss med, hoppas han blir nöjd med dem.
Såklart märkte vi nu ikväll vid halv9 när vi skulle griljera skinkan att den var ju inte kokt å klar! =(
Det var bara att klä sig å hoppa in i bilen a la igloo och dra iväg... tio i 9 var jag på affären, 10 var jag hemma! Det var vansinnigt fortfarande, jag skulle lämna tillbaka skinkan och köpa en ny å det tar 1,5 timmar att göra det... pjooh!
Men nu är skinkan i ugnen, granen är färdig, klapparna ligger därunder, å julgröten puttrar på spisen.

Imorgon åker vi till Bennys syster och hennes familj, Fammo å Faffa kommer åxå för att fira julen där.
På Juldagen åker vi till min mamma och Bosse, och så kommer mormor och Roland dit med.
Vi är bjudna på fest sen på kvällen, så vi lämnar Nelis hos Mormor och Bosse så får hon sova där.
Det blir nog poppis hos lilla fröken kan jag tänka =)

Näe, nu ska jag känna lugnet en stund innan vi kryper ner och myser in julen, vi köpte en gemensam julklapp till oss själva, en hel bäddmadrass. Det var så skönt att slippa att madrasserna glider isär hela tiden, och Cornelia slipper ligga i skarven när hon sover med oss på morronen.


Ha En God Jul Nu Allihopa!



Badarkungen med sin nya halkmatta under rumpan =)
Toppnöjd!

Hon går!

Idag har fisen gått ett par meter helt själv!
Faffa filmade, så vi har bildbevis =)
Jag och Farmor satt mot varann och lockade Nelis med en boll och en docka, och se på faan, hon släppte och gick! Först var det vingligt och ostadigt, men de sista gångerna var det som hon inte gjort annat, duktiga lilla trollfisen!
Jag blev så glad att det bara pirrade i hjärtat, lillan blir stor =) Hoppas det släpper snart så hon törs gå själv på eget initiativ, men då lär vi väl längta tillbaka till hon kröp...hihi. Då är det nog kört sen, å springa lär hon sig sääääkert på en gång.....
Vi åkte ut till fammo och faffa vid 11 idag, efter att vi diskat och plockat lite, och gjort mitt julgodis.
Där fick vi god lunch innan Cornelia skulle sova, sen blev det pannkakor till middag =)

Just nu är det lugnt på Corneliafronten, hon somnade efter en lång stunds bökande i sängen vid 7 ikväll, hon var jättetrött men ville inte riktigt släppa taget och somna.
Vi har kvällsfikat skinkmacka och läsk, smaskigt!
Ska väl snart hoppa i säng vi med, jag ska släppa ut odjuren imorn bitti och sen väntar en lång dag i birsta med alla julklappsinköp... pjoooh!

Det blev ett kort inlägg idag, men jag uppdaterade iaf =D
God natt och sov gott




Cornelia 4 månader

Julen är snart hääääär!

Åh, det är den absolut bästa tiden på året, jag blir så LYCKLIG! Det är så mysigt med alla ljus i fönstren, granar och utebelysning, snöööö, tomtar och röda gardiner och sånt.... Härligt!
Å allt gotta man får äta, julskinka med lite senap på hårdbrödmacka, prinskorvar, mammas köttbullar, knäck, choklaaaaad å massa mera.... Jag blir så sockrig att jag går in i en dimma nästan =)
Sen får man köpa julklappar och ge bort, å så får man kanske några själv åxå. Men nu märks det att man börjar bli äldre, jag tycker det är roligast att ge. Älskar att hitta den perfekta presenten som gör någon riktigt glad.
Löv it säger jag bara. The Jul is The Gräj!
Naken tomte

Dagen har vi ägnat åt att göra lite julegräjjer, Benny har bakat pepparkakor och gjort kolameller, jag har städat och dammtorkat och tvättat.
Nu ska jag efter jag bloggat klart, pynta med tomtar i hela lägenheten och börja med mera julgodis.
Man tar sån där fantastisk smaskig Odense Nougat *dreglar, ryser och tjyväter febrilt* och rullar en liten bit till en kula, sen lägger man mandelmassa runt som ett skal, och så doppar man bollen i smält ljus blockchoklad.
Det är sååååååå GOTT! Men det brukar inte bli så många, för jag lyckas alltid äta upp det mesta medans jag gör dom... eheeee..
Sen ska vi koka knäck, men det blir nog imorn.
På måndag blir det julklappsinköp, så vi måste ut till Birsta och slåss med resten av sundsvalls befolkning =(
På tisdag tar vi in granen och klär den, får se hur länge den får stå... Cornelia är ju liiite klåfingrig! När vi var hos Bettan och Engla sist så roade hon sig med att slita barr, dra glitter och slå på kulorna på deras gran.

Vi har vart på promenad ikväll, det snöade och var vitt ute igen, bra att isen försvinner. Vi blev hungriga och kom på att vi inte ätit annat än peppisar och kola idag sen frukosten på hårdbröd och skinka då.
Vi slirade in på Frasses och åt en näringsriktig och jättenyttig middag där bestående av hamburgare och strips... Cornelia åt en hel kokt korv med bröd själv!
Gott var det iaf tyckte både vi och hon.
Hon har blivit så duktig nu på bara ett par dar, hon har lärt sig massor. Hon har inte kommit med nåt nytt nu på länge, men så rasslar det bara till igen =)

Lite framsteg:
Cornelia har fått 4 nya tänder, de bredvid framtänderna uppe och nere.
Hon förstår vad man säger och gör oftast som vi vill... =)
Hon har lärt sig hur man tar sig fram på åkbilen, och kan backa elller vända om hon kör fast.
Gör riktiga slängpussar, vinkar när man säger hej då, viftar med fingrarna till Imse Vimse och Blinka Lilla Stjärna.
Älskar att killas, speciellt under mammas och pappas fötter =)
Vill slänga skräp hon hittar, i soppåsen i köket. Då kommer hon med skräpet, tar en i handen och så måste vi gå till köksbänken där påsen är.
Pussas och kramas när vi ber om det =)
Kan öga, öra, näsa och mun på både sig själv och oss.
Sträcker fram handen när vi ska ta på vantar, och foten när vi tar fram strumpor el skor.

Säger tack när hon får något av oss! Eller, ja, hon säger tah... =)
Springer med gåvagnen med väldig fart.
Dricker ur glas.

Hon vägrar fortfarande hålla vällingsflaskan själv, och hon vill inte äta själv med skeden när det är mat. Med fingrarna går bra eller så helst får vi mata =)

Imorn ska vi till fammo och faffa, det blir lunch och middag där. Skönt! Lite vila för mamsen åxå, då fammo tar hand om Nelis för det mesta... hihi
Fast nu är hon inte så jobbig, hon är glad för det mesta och har börjat leka själv igen. Jag behöver inte bära hela tiden som jag måstat de senaste veckorna, och jag kan lämna rummet utan att hon blir tokig. Jag kan laga mat eller diska tex och hon underhåller sig med nåt annat på golvet.

Igår var jag till stallet och red en sväng på dan, mommo kom och var med lilltrollet såklart. Camilla hade gett Storen en vilodag tidigare i veckan, så jag passade på att rida lite. Det var en månad sen sist, och det var så kul =)
Det var så isigt ute, så det blev bara en galopp, men då fick han busa till det uppför en backe, skojigt tyckte han och jag!
Vi var ute en timme, och det kääääänns i mina muskler idag... aaaaoo! Man tappar på en gång om man inte rider regelbundet några gånger i veckan kan jag säga. Men det var det värt, får se när jag får en tur nästa gång =)

Näe, nu ska jag ta en skinkmacka innan jag sätter igång med tomtandet!
Ha det så bra och njut av julefriden =)

Var bara tvungen att lägga in den här bilden... jag dööööör! Hahahahahahaaaaa
Visst är han snygg, David Hasselhoff... Eller INTE! hahahahahahahhahahahhahaa

Inget fel på Cornelia!

Hurra!
Allt var normalt med lillfisen, så vi behöver inte oroa oss. Sköööönt!
Vi vägde åxå, hon hade gått ner 150 så det hamnade på 8420. Inte så farligt.
Men den lilla prinsessan har börjat äta som en hel häst, äntligen! Det finns inget stopp i lillfisan, hon vill ha mat hela tiden och mycket =)
Så nu får vi se om hon börjar likna moren och faren snart... hihi!

Idag har vi vart på mitt jobb och ätit jullunch, det var väldigt trevligt. Lite omändringar i personal och lokaler till det bättre, men några saker var precis som förr. Cornelia charmade alla som vanligt, ett barn ville ta med sig henne hem =)
Jag var och besiktade bilen på em, gick inte så jättebra då jag fick en svårgubbe som kollade ALLT i hela bilen, hade han kunnat hade han gett en 2a på att det var skräpigt i bilen.... Så min käre make har det han gör innan den 19 januari!
Benny har jobbat ikväll, det tillhör ju vanligheterna nu att jag å fisen är ensamma på kvällarna. Det går bra, vi är ju vana nu. Vi tog en prom till affären och handlade lite till kolakoket vi ska göra i helgen, sen gjorde vi mat, åt middag och diskade innan trollet somnade vid åtta, en slagen hjälte i spjälsängen =)

Vi har hunnit med att vara på bröllopet åxå, Bennys syster och hennes karl gifte sig i Skönsmons kyrka, och sen hade de festen på Sidsjö Hotell. Otroligt vackert och trevligt var det! Jag var nykter eftersom jag hade Cornelia och skulle släppa in hästarna på kvällen. Vi var kvar till kvart över tio innan vi for iväg, så vi hann äta jättegod mat och fantastisk tårta. Cornelia var sååååå duktig hela dagen, och alla tyckte hon var så snäll och söt som vanligt =)






Vi hade sista gången på babysimmet i söndags, men nästa kurs startar 11 januari. Sen efter den är det bara en till, vad ska vi göra då? Vi får fortsätta bada själva bara då, så kanske vi kan göra det en viss dag i veckan som vanligt. Hon älskar verkligen att bda, så sluta är inte aktuellt =)

I tisdags hade vi mammaträff hos Bettan och Engla. Vi fikade gott och pratade strunt, väldigt trevligt! Benny och JO skulle laga avgasröret på volvon inför besiktningen så jag stannade kvar med Cornelia, vi åt middag tillsammana allihopa, mysigt! Sen lekte barnen resten av kvällen, och de fick avsluta med ett bad tillsammans, så söta!!



Tråkig nyhet:
Jag kom inte in på skolan. Bajs!! Så besviken så det är inte sant.... Men jag står på reservlistan, så har jag tur kommer jag in iaf.
Jag har åxå sökt en omplacering till en annan förskola i Granlo så jag kommer närmare hem, men har inte hört nåt från dem heller.
Sen om inget av de alternativen händer så har jag bestämt med min chef att jag börjar jobba 19 januari, på Vreten som resursperson 75 %. Så det känns helt ok iaf, jag behöver inte jobba heltid iaf. Med 75% så får jag ut ganska precis 9 tusen i månaden i lön, det är ca 4 mer än jag har nu på föräldrapengen! Kommer kännas fantastiskt, då kan vi betala tillbaka lite mera på skulderna. Så behöver inte Nelis gå så långa dagar på dagis heller, så kanske mormor och farmor kan hämta/lämna nån dag då och då åxå.

Neee, nu ska jag kolla på Efterlyst, med Benny som kommit hem från arbeit.
Ha det så får vi se om jag uppdaterar lite snabbare nästa gång =)


7 dagar kvaaaaar!

Galen toktomtefis

kräkbebisen nummer 1

Det har vi.
Men det verkar inte vara magsjuka längre, för bajset är hårt/normalt, men så fort hon äter så spyr hon och blir jätteledsen.... Hungrig är hon, för hon äter. Vällingen är inte så poppis längre heller, vad kan det bero på?
Har försökt ge henne när hon var magsjuk så hon skulle få i sig nåt iaf, men icke!
Sover hela nätterna gör hon åxå, somnar vid 20 och sen sover hon till halv8 på morron utan uppvak alls. Det är ju jätteskönt, men hoppas det är som det ska så hon inte är sjuk på nåt sätt.
Vi var på BVC förra veckan, fisen hade bara gått upp 50 g på en månad...=( Å nu efter magsjuka och kräkande så lär hon snarare ha gått ner i vikt igen.... SUCK! Vad ska man göööööra?
Vi ska dessutom på läkarkoll på ons 17/12, för att kolla ev knasigheter, hon har ju lite kortare arm å ben på höger sida, och så går hon lite konstigt när man håller henne i högerhanden, haltar nästan lite.
Jag hoppas VERKLIGEN att det inte är nåt fel, lilla trollet mitt! Sköterskan misstänkte isf höftledsluxation, och det har hon ju ökad risk för iom att hon satt i säte i min mage. Vill inte!
Känns inget kul alls, varför kan livet inte bara flyta på utan problem? Varför måste pengarna alltid vara slut innan det gått 2 veckor på månaden fast vi inte gjort nåt alls utom att handla mat och blöjor? Varför ska allt gå sönder? Varför ska man vara tvingad att bo i en förbannad liten jävla skitlägenhet när det enda man vill är att ha ett hus? Varför kan inte barna vara friska och glada jämt?
Gnäll gnäll blev det nu, suck!
Benny åkte på magsjuka han åxå, natten mot lördag var det kört. Han skulle ju på svensexa på lördagen, men det var ju bara att glömma.... Han var hemma fr jobbet igår åxå, så han tog på sig natten till idag ist, så nu är han igång igen som vanligt... =)

I helgen var jag och tittade när Camilla red lektion med Storen, och jag måste bara säga vad duktiga dom hade blivit! Vilken skillnad! Jag blev alldeles varm när jag såg dom, det såg så fint ut. Härligt att de utvecklas så bra tillsammans, så det är inga problem att ha honom ute på helfoder till Camilla. Skönt!
Nu i Januari kommer det starta upp hoppkurs varannan vecka, så det ska jag va med på, då får jag ju rida lite iaf =)
Camilla har lagt ner hoppandet, då hon fick närkontakt med underlaget ett par gånger för mkt... hihi!

Nä, nu ska jag ta en smörgås å surfa runt lite, Nelis sover på balkongen en stund till hoppas jag =)
Ha en härlig vinterdag!

internetlös, magsjuka och hårklippning!

Jaaa, jag har inte uppdaterat på över en vecka nu igen. Men nu har det faktiskt inte vart mitt fel! Internet har inte funkat så jag har inte kunnat blogga faktiskt. Datorabstinensen är ett faktum =)
Under den gångna veckan har jag hunnit med att köpa en klänning till bröllopet vi ska på till lucia. Det blev ingen av dem jag visat här i bloggen, för de såg inte ut som på bilden, och sen såg jag ut som en korv i dem.... den ena såg jag gravid ut i, och det är jag ju inte vad jag vet!
Jag provade säkert 15 klänningar inna jag hittade rätt, det blev en på kappahl för 349 kr. Hade 25 % rabatt där, så det blev bara 262 kr. Perfekt!
Sen har jag en sån underbar och snäll mams, så hon gav mig pengar till att köpa stövlar!
For iväg på skopunkten och provade vilt. En annan har ju stora vader så jag kan inte ha vad som helst.... Till sist hittade jag 2 par supersnygga, så jag tog båda. Benny fick åxå ett par vinterskor eftersom det är 3 för 2 på skopunkten.
Toppnöjd!
Jag har åxå vart på möhippa för Bennys syster, väldigt trevligt!
Vi gjorde lite fångarna på fortetlekar i gamla psykhuset i sidsjön, och sen var vi på växthuset och åt en god buffé.
Jeanette hade blivit vallad på stan hela dagen, så hon var rejält fylld med sprit när hon anlände till oss andra i sidsjön...=)
Några av de andra drog vidare ner på krogen, men jag hade stallet så jag åkte hem ist, fick sällskap av Anna så det var mysigt. Benny var på fest hos en fd arbetskamrat så vi hämtade honom på natten. Cornelia sov hos mormor så vi hade det lugnt och skönt =)

Jag har klippit mig! Håret är kooooort! Jag å Anna drog iväg till hennes frissa med en bild på Rihanna, jaa, den där bilden jag visat..... De blev inte så, det blev såhär:
                  

Å jag är sååååå nöjd =)
Först när hon klippte av hela svansen med hår så började jag nästan gråta, det var jättejobbigt!
Fast sen blev det bättre, och sen blev jag frän och klippte upp det kort i nacken. Jag tycker det blev superbra iaf, glad att jag gjorde det!
Tack Anna som knuffade mig över tröskeln! Pöss =)

Magsjuka har vi hunnit med här åxå, vi var på mammaträff i tisdags och dan efter låg både jag, Cornelia, Engla och Bettan. Härligt! Eller inte. Spytt som en gnu så jag spräckte blodkärl på ögonlocket... tur det finns smink!
Cornelia är sämre nu, bara sover och gnäller och spyr. Men hon dricker vatten iaf. Själv mår jag bättre och får behålla maten. Benny har klarat sig konstigt nog, hoppas han slipper få det.

Nä, nu ska jag äta lite, ha det så bra och akta er för sjuklingar!
RSS 2.0