Hopp om mänskligheten =)

Idag har jag hämtat ut vår nya vagn... Den är UNDERBAR! Den är liten, smidig, lättkörd, supersnygg och rymlig!
Och vilken snabb leverans, den lämnades in halv2 igår i storuman och den var här i stan strax efter 9 idag.
Jag tog en promenad med fisen och vagnen till konsum för nån timme sen, Cornelia somnade innan vi kom utanför dörren, och hon sover än ute på balkongen =)
Jag äääälskar vagnen!






Kommer inte göra mig av med den här, det kan jag säga! Är otroligt nöjd med färgen åxå, nästan lite tur att det blev tok med den andra vagnen så jag fick chansen på den här istället =)

Idag (ledig fredag) har jag och Cornelia handlat, bakat och bakat och bakat, och diskat. Det är faktiskt kul att hon hjälper till med bakningen, hon är jätteduktig! Vi bakade hastbullar med jordgubbe, rövarcookies, snickerskaka och så håller vi på med marängbotten till tårtan. Benny får äran att göra smörgåstårta ikväll =) Det är han duktig på, så det blir bra.
Igår så städade vi hela lägenheten och plockade ut julen äntligen... bytte gardiner och tvättade 4 maskiner, fixade om 2 tavlor och diskade. Vi hann med att måla med målarfärg åxå, hon har blivit så duktig på det! Hon målade "träd", "kisse", "skräp", "mamma, pappa, cornelia", "glass", "varmt" och "blått". Jag skrev på teckningarna vad hon sa att det var, så ska de ramas in och sättas upp på lämplig vägg =)
Fick ju vara hemma med fisen igår pga feber efter svininfluensa-sprutan hon fick i tisdags. Jag lämnade henne på dagis i onsdags vid 8, och kl halv11 fick jag hämta henne =( Hon hade feber och var hängig, när vi kom hem däckade hon i soffan och sov i 2,5 timmar...


Men nu är hon pigg igen, full fart som vanligt.
Imorn blir det fika här kl 2 för släkten, så vi får bjuda på allt det goda vi bakat idag =)
Sen åker Cornelia med Mormor och Bosse hem, så vi kan ha fest på kvällen. Ska bli kul, ser fram emot lite party med vännerna!
Sen blir det väl middag ute på ön när vi hämtar fisen, lämpligt!
Nu ska jag väcka trollet och laga mat, det blir viltskav i pitabröd, med gurka, tomat och creme fraiche. Smask!!
Sen ska jag åka upp till ridhuset 1 timme och hjälpa veronica och camilla med lite pyssel med hästarna.

Ha en trevlig helg i snömassorna, underbart! =)

Vad fan är det för fel på folk?

Ja det kan man undra.... undrar det ganska ofta, men nu blir man nästan mörkrädd!
Vagnen som vi skulle köpa, som vi gjort upp affären på, den får vi inte. Vi har väntat hela helgen på att han ska höra av sig om frakten och vilket konto vi ska betala in på, Benny har ringt och tjatat. Ikväll ringde han igen.
Då säjer karln att han SÅLT vagnen till en annan!!!!??
Ehh, jaha, har du sålt vagnen?
jaaa, jag sålde den för 900 igår till en annan, det tyckte jag var bra!
Va?? Vilket jävla pylsknyte!!! Sa Benny och la på innan han sa nåt värre.....
Vilken jävla rövskalle! Vad säger man om såna människor?? Göööör man så?? Jävla idiot! Jag blir så aaarg! Magkatarr har jag åxå, så det blev inte bättre av att uppleva såna störda miffon. Blir lätt upprörd kan man säga.
Och Cornelia som vi lovat den gröna vagnen.....
Satte mig snabbt och kollade på blocket efter andra vagnar. Nån Brio Race blev det inte, däremot en Emmaljunga Scooter =) Hittade en supersnygg för 1000 kr, Benny ringde och den fick vi iaf.... Den åker med bussgods imorgon dag, och det verkade vara en vettig människa iaf. Benny berättade om den störda varelsen från helvetet som vi skulle köpa vagnen av, och den här karln höll med oss till fullo. Man borde vrida örona av såna!
I alla fall, här är den nya vagnen:
Klicka för att se nästa bild
Det följer med footsack åxå, så det är superbra. Vagnen är använd 5 ggr, så den är i nyskick.
Snyyyygg va?

Cornelia har vart med pappsen och tagit andra vaccinationssprutan idag, det gick jättebra. Det enda hon grät över var att behöva åka hem =)
När Benny hämtade på dagis så sa han att de skulle till doktorn, jaaaa tuuuul! sa hon då.... tul betyder kul om det var nån som inte fattade det =)

Nu ska jag äta lite glass, för att lära magkatarren vem som bestämmer....

Ny vagn!

Jajamän, igår köpte vi en ny vagn till lillfisen! Är såååå nöjd och vill bara ha hem den nuuuu! Har gått igenom Blocket och lusläst annonser varje dag, var ute efter en Emmaljunga Scooter eller eventuellt en Brio Race.
De scootrar som jag gillade var antingen för dyra eller sålda, och det är ju ingen bra ide att köpa en vagn med färger som man inte gillar.... Förra året innan vi köpte den rosa sulkyn av Bettan så kollade jag på Brio Sitty, men jag kollade på nya, och det billigaste då var 1495. Hade inte råd med det då, så nu när jag kollade på blocket hittade jag en Brio Race för 800 kr! En sproilans, använd typ 2 ggr! Nya i butik går på ca 2500-3000...  Mailade och tänkte att den får jag aldrig. På kvällen ringde säljaren upp och talade om att en till ringt och skulle titta på den, men jag var först så jag fick bestämma om jag ville kolla på den iaf. Problemet är ju att den fanns i Hallstahammar så det gick ju inte. Jag sa att jag får återkomma.
Pratade med Benny, och han tyckte att vi skulle ta den. Han ringde upp och gjorde klar affären, så till veckan har vi en sån här:

Klicka för att se nästa bild
Jag är sååå nöjd, gillar verkligen färgen, limegrön och svart =)
Ska åka på Barnens Hus och Babyproffsen och kolla om det finns en sån där footsack att lägga över benen. Lär väl kosta arsel, till Emmaljungan kostar de 395:- nya. En ratt till bågen ska åxå inskaffas =)

Idag är det bättre med lillprutten, har bara kräkts 1 gång, och har inte så mkt feber. Hon har ätit macka, blåbärssoppa och lite oboy. Välling fick hon imorse, men den kom upp lite senare.
Märks att hon mår bättre, hon har lekt och varit vaken idag. Igår sov hon i stort sett hela dagen i soffan.
Jag själv är redigt förkyld fortfarande, känner mig inte alls pigg. Har ändå fått undan disken, och tvättat en maskin kräkgrejer. Ska dammsuga åxå hade jag tänkt, men orkar inte just nu.
Julen måste åxå städas undan, men det gör vi till helgen.... =) Jag gillar ljusstakar i fönstren!

Nu ska jag duscha, ska bli såååå härligt!

födelsedag och sjuk unge

Idag fyller jag år! 31 år har jag blivit...huvva!
Dagen firas med en magsjuk dotter som kräks och har feber, kanske mindre roligt. Stackars liten, hon ser så ynklig ut =( Hon ligger i soffan och tittar på barntv, somnar till emellanåt. Försöker få i henne vatten och cola lite i taget. Hon fick i sig lite välling förut så jag hoppas hon får behålla det i lillmagen nu.
I helgen var vi till mormor som fyllt 75, vi fick god mat och tårta, så trevligt så!
Sen på kvällen åkte vi till jeanette och jocke och barnen, hade en jättemysig kväll med mat och vin. Barnen lekte så fint, Cornelia älskar Kevin =) Han är ju 4 år och en stor kille, så Cornelia ville mer än gärna vara med honom. Han lärde henne köra radiostyrd bil med. De åt godis och chips och tittade på film tillsammans alla tre, så söta! tyvärr glömde jag kameran så det blev inga bilder =(
Vi sov över natten, och på söndag morgon åkte vi till matfors och badade allihopa, vi hade jättekul.
När vi kom hem så pkte Benny och lillan till njurunda medans jag stannade hemma och städade, välbehövligt!
på kvällen åkte jag och skulle ta in hästarna, men de ville inte komma in alls så jag fick lämna dem ute. Städade fikarummet och grejade iaf.
När jag kom hem hade lillan kräkts så det var bara att börja tvätta igen... Men resten av natten höll hon sig tills imorse, då hade hon inget i magen så hon torrhulkade och fick upp galla, stackarn! Vi tittade på barntv en halvtimme, sen ville hon sova igen, så vi klev upp halvtio igen då det var dags för mer hulkande. fick i henne cola och lite glass, men det kom upp igen, hela saccosäcken och henne själv. Så mera tvätt och bad av unge. Hon har nyss fått alvedon, så hon kanske blir piggare ett tag iaf.
Själv har jag ont i halsen, täppt näsa och redig hosta, så vi får se om jag blir sjuk jag med =(
Ska egentligen upp till jobbet ikväll för APT, men får se hur det blir.

I alla fall, jag och Benny tänkte fira våra födelsedagar tillsammans, så fika för släkten blir lördag 30 januari kl 14. Vi bjuder på fika och tårta.
Vill man ge nån present så önskas det fickpengar till bröllopsresan vi tänkte åka på i sommar =)
Meddela om ni kommer eller ej via mail eller ring/smsa senast fredag 29e.

Vi drar ihop en fest för vännerna på kvällen samma datum, vid kl 19 kan man drälla in!
Ta med eget dricka då, vi bjuppar på smörgåstårta och övrigt snacks såklart =)
Meddela om ni kommer eller ej via mail eller ring/smsa senast fredag 29e.


Ha en bra dag, nu ska jag hänga lite tvätt!

Liiite varmare!

Ja, nu är det snart sommarvärme! Bara -17 idag, jag har tom varit ute utan täckbyxor och 43 tröjor =)
Idag vaknade vi strax efter 9, fick ett meddelande av Veronica att Storens vattenkopp läkte rejält så det var vatten i hela boxen. Klädde på mig och for upp, då hade veronica tömt boxen på det blöta och sopat golvet och krattat upp det torra efter kanterna. Ringde Danne som bor i huset så han kom ner och fixade det som var trasigt. Så efter påfyllning av massa nytt spån så var det rent och torrt igen!
Sen var det dags för Equiterapeutbehandling av alla hästarna. Han tyckte Storen var fin, och trodde verkligen inte att han ska fylla 18 i år, kul att höra! han fixade till diverse snedheter och spänningar, så nu är det promenader och skritt i några dagar innan vi tar upp den vanliga ridningen igen.
Igår var vi ut på promenad jag, Cilla och Veronica med våra pållar. Cornelia åkte vagnen och hundarna fick en eftelängtad prommis de med. Sista biten åkte de med i vagnen.... Kallt att vara pincher nu!

Cilla med sin Dolly, håller på att fixa iordning Storens repgrimma


Veronica har täten, alla är med!


Ungarna Sundeborn =)


Alla utom Benny i vår familj! Jag ser som vanligt ut som en stoppad korv. Skyller på bylsiga kläder.... =)

Cornelia har idag haft en riktig trotsdag, har mest varit skrik och bråk härhemma, och tyvärr är det oftast hundarna som får ta emot hennes tjafs. Då blir jag vansinnig, hon blir skitarg, hundarna får nipper och alla får ett bryt. Fattar inte att det ska vara så svårt att lyssna, jag hatar att behöva bli så arg hela tiden.
Imorn ska iaf hundarna till Björn igen eftersom jag börjar jobba på måndag, så då blir det lite lugnare ett tag för oss alla.
Tog iaf med Cornelia på affären ikväll, åkte bort på hemköp i Granlo och så fick hon dra korgen och plocka varor. Mycket nöjd tjej! Men hon tyckte att vi behövde sillkryddor, gurkmajonnäs och apelsinjuice, så jag fick övertala henne att vi hade allt hemma... =) Gick faktiskt bra, och så fick hon välja efterrätt helt själv. Duktiga barnet tog Chokladmousse med Crisp, supergott! Hon fick även hjälpa till att laga iordning den, då blir hon superglad när hon får hjälpa.
Sen när vi ätit tacos till middag och vi väntade på att moussen skulle bli ätklar så lyssnade vi på bamsesagan hon fick i julklapp, den var väl lång så vi kapade den vid första pausen med sång. Så vi dansade lite till sången, kul =) Sen åt vi god mousse, sen lekte hon en liten stund medans jag förberedde henne från kvart i 8 att det var sovdags kl 8. Det gick jättebra när kl väl var 8, då plockade vi ihop och tog på nattlinnet innan vi borstade tänderna och hoppade i säng. Hon somnade på 5 min, härligt! Hon har inte sovit nåt idag heller så jag hoppas hon sover hela natten.... I wish, haha! Men natten som var så vaknade hon till strax innan vi gick och lade oss, så Benny gick in en stund. Sen sov hon faktiskt ända till kl 6 nån gång imorse, så det var ju jättebra.
Imorn ska vi åka och bada som vanligt, vi ser till att vara i matfors till kl 9. Skönt att vara där när de öppnar, inget folk då. Innan vi åker hem brukar det vara ganska mycket rörelse i bassängen, det är ingen hit när man har små barn. Annat när man har större barn som leker själva och har roligt med andra barn.

Nu ska jag tacka för mig för idag, ha en trevlig lördagkväll och söndag!

Just ja, på begäran av Benny:
Ville bara tala om att jag älskar min man, är stolt över min man, och han är bäst i världen.... =)
(Han är en sån mupp! haha!)



Kyla, tävling och åter kyla!

Jajamän, kallt på riktigt är det minsann, har inte varit varmare än -20 i flera dagar. Imorse var det -29 när jag släppte ut hästarna...
Kolla vårt sovrumsfönster idag:

Balkongen:

 
Hundarna klarar inte denna kyla, så inga promenader har det blivit. Bara ut, kiss o bajsa, IIIIIN fort som attans. I snitt 20 sek utevistelse för dem. Mycket energi blir de i de små kropparna, så det är fullt räjs härhemma större delen av tiden. Resten av den tiden ligger de i sängen, under överkast och täcke, har man tur kan man få syn på ett litet murmeldjur....
Piriplutt vägrar gå ut


Kamphundar in action


Tur att det finns barnprogram på tv.n, Cornelia håller sig någorlunda lugn iaf. Så trist när vi inte kan gå ut!
Annars har vi sysselsatt oss med fika, diska, städa, tvätta och dammsuga.
Mest jag, Cornelia känner mer för att dra fram, stöka till, spilla, och jaga hundarna.
Men hon är faktiskt väldigt lugn, hon är väl trött efter att ha vart hos farmor och farfar söndag till tisdag =)
Vi var ju ut och grattade Bennys pappa på söndagen, Alicia var åxå där. Cornelia gät när vi skulle hem, ville stanna. Alicia hade åxå velat stanna, men hon ska sova där hela helgen nu.
Så när vi kom hem ringde Fammo och Faffa och bad oss skjutsa ut lilltrolla igen... =) De tyckte det kändes så jobbigt när hon inte fick stanna, så de ångrade sig med de planer de hade egentligen. Knas!
Så på måndag fick jag lugnt och skönt när Benny var på jobbet, åkte upp till ridhuset och så tränade jag och Storen på dressyrprogrammet inför tisdagens tävling.  Städade och grejade hemma, så skulle Benny hämta lillan efter jobbet. Men då ringde Fammo o Faffa igen och sa att Cornelia lika gärna kunde stanna en natt till eftersom jag skulle tävla på tisdagen och behövde barnvakt då. Så det blev första gången vi var ensamma i 2 nätter, längtade efter henne såklart! Men det räcker bra med en natt tror vi nog, vill inte vara utan henne så länge ju!
Skönt att vila var det ju förståss, men lite långtråkigt åxå =)

På tävlingen gick det jättebra, men ingen placering tyvärr.  Storen gick superfint, är så nöjd med honom.
Tyvärr vet jag inte vad domaren gick på, för vi fick sämre poäng än andra som inte gjorde lika bra rundor, och som dessutom red fel! Det enda jag kan tänka mig är att han är ett varmblod och vi är inga som "hör till klubben". Annars vet jag faktiskt inte! Men men, jag är jättenöjd och det är huvudsaken! Andra var väldigt positiva åxå, så kul att höra!
Ritten kan ni se här:
http://www.youtube.com/watch?v=OZoEqKz-IJQ&feature=player_embedded

På trettondagen så bjöd vi in Anna och Carro på middag, 3-rätters tillochmed =)
Förrätt: Toast Skagen (hemmagjord skagen)
Varmrätt: Plankstek (oxfile och hemgjord potatismos/pommes duchesse)
Efterrätt: Chokladepudding med vispad grädde
Det var Benny som stod för maten, vilken pärla va!
Mycket gott blev det, tjocka magar var ett faktum.

Idag har det varit lugnt som sagt med städning och så, Benny skulle jobba över ett tag med nån truck som frusit.
Till middag hade jag planerat leverbiff m potatis och brunsås till honom (han skulle äta det 7 dgr/vecka om han fick) och till mig ris och tonfisk med färska grönsaker och keso. Cornelia får välja vad hon vill ha av det.
Fast nu började hon tjata om pizza...skulle ju vara gott... fär höra med pappsen vad han säger =)
Ikväll måste jag åka till stallet igen och ta hand om pållen, han har vila resten av den här veckan så jag ska inte rida. Går ju inte heller när det är så sataniskt kallt!

Ha en bra kväll, hoppa i badkaret om ni kan =)
Avslutar med lite bilder från igår på dan:

Cornelia i sin "nya" skiddress från Tradera


Tuggummit rätt i mun


Benny tycker att han är häftig eller nåt

Ett nytt åååååår!


Gott Nytt År!
Idag är det första dagen på året som ska bli bättre än förra året =)

Mina mål för detta år:
*Ett syskon till Cornelia(inget som vi kan direkt påverka, men iaf!)
*Komma ner lite i vikt
*Fortsätta med att försöka att inte äta godis, isf MAX en gång i månaden.
*Få Cornelia helt blöjfri

Vi har just vaknat hela familjen... ;-)
Vi kom hem vid 1 igår kväll efter att ha tillbringat Nyårsaftonen med Familjen Staaf, vi hade såååå mysigt!
Lugnt och skönt, god mat med massa gotta och mys och lite raketer såklart =)
Vi hämtade Cornelia hos sin faster på dagen, hon fick ju sova där på onsdag natt eftersom vi var bjudna på 40-årsfest. Festen var jättekul, med goooood mat i mängder, och fantastiska drinkar. Hade så roligt så roligt, och blev inte helt nykter...=) Fast Benny var hästlängder före, haha!
Snällaste och Bästaste Annan körde dit oss och hämtade oss fast det blidde lite sent, vi var hemma vid 3 på natten.. Sen ringde min klocka halv9 för då skulle jag minsann upp och riiiiida! Tänkte lite lagom runda tankar om att kliva upp då eller ligga kvar hela dagen under täcket, men jag tog mig kraftigt i kragen och hasade mig upp.
Bakis var jag inte, men inte nykter så Cilla hämtade upp mig.
Faktiskt var det skönt att komma ut i friska luften och röra lite lagom på sig, och hästen var fin att rida.
Väl hemma igen åt jag maaaaat och tog ett heeeeett bad, var genomfrusen efter ridturen så det var underbart att ligga i badkaret en stund.
Sen hämtade vi Cornelia, eller det var inte Cornelia tror jag, det var ett litet monster som tyckte att vi var ondskefulla diktatorer som kunde dra åt h-e. Tror att Familjen Sundeborn-Näsman bytte ut vår unge, för de hävdade bestämt att Cornelia hade varit såååå snäll. Snäll var INTE ordet jag skulle beskriva barnet som vi hämtade.... Som tur va somnade bortbytingen i bilen hem, men hon var kvar när hon vaknade.
När vi kom hem skulle vi vila lite tänkte vi, men det var inte aktuellt. Hon skulle bada, och det med pappa för det hade hon bestämt! När hon inte fick bada med Pappa blev det ramaskriiiiiiii, och skulle INTE bada alls. Fick ner henne i badet till slut, då blev det ramaskriiiiii igen när hon skulle tvätta håret, och ramaskriiiiiii när hon skulle kliva upp för då ville hon bada mer. Sen var det stääääändigt ramaskriiiiiii när det skulle torkas, smörjas, kammas hår och kläs på. Mamma hade åxå ramaskriiiiii några gånger.... Jag blir så aaaaarg när hon håller på sådär, är bland det värsta jag vet!
Till slut blev det bättre när hon fick ta på sig sina nya Pippistrumpbyxor, och sin nya orangea tröja/tunika som hon själv valt i affären =) (Hon valde en ljusblå och en orange, den rosa jag tog fram valde hon bort, "ne, inte den!" Hon bar sina tröjor så stolt till kassan minsann...)
Sen var det ramaskriiiiii igen när vi tog på overallen för det behöver man jävlar inte när det är -10 ute! Neeeeheee då, då kan man gå med strumpisar och kortärmat, det vet ju alla. ALLA! Enligt bortbytingen är det så iaf. Så det så.
Väl framme hos Bettan och JO så blev det något bättre, men barna bråkades mest om leksakerna. SUCK!
Men efter maten så klädde vi på oss igen, under ramaskriiii, men så kom hon på att vi skulle åka PULKAAAA! Toppnöjd. Först så sköt vi lite raketer medans barnen var vakna, men det var inte så uppskattat av dem som av oss... De grinade, skrattade och grinade och Cornelia sa "iiinge meeeer" hela tiden.... fiasko! Vi smällde av de vi hade och sen gick vi en sväng med barnen i pulkorna. Det var uppskattat iaf, och jag tror bortbytingen sprang till skogs när vi var ute, för sen var vår unge tillbaks! Engla och Cornelia lekte såå fint, busade järnet och skrattade massor. Skönt!
engla och lille Eddie somnade gott i sina sängar sen, men Cornelia hade inga såna planer. man kan inte ligga still och vara tyst när man är trött, för då kan man SOMNA! Höll på i nån timme med henne i famnen innan hon gav upp och drog igen ögonlocken för dagen. Hon sov som en stock medans Bettan lade över henne i myspölen och bäddade om henne med täcket och kuddar. Sen sov hon tills jag klätt på nästan allt några timmar senare. Tror att om vi stannat kvar och varit uppe med tvn hela natten och suttit och pratat, så hade hon sovit hela natten utan avbrott. Hon sover som bäst när hon får somna i samma rum och får sova kvar där medans man umgås vidare med gästerna, hon kan sova hur länge som helst då.
När klockan började närma sig 12 så gick vi ut och sköt resten av raketerna och skålade i Pommac/vin när tolvslaget kom. Jättefint ute, synd bara att det snöade så det var inte klar himmel.
Hästarna lär väl ha tyckt det var jobbigt kan jag tänka, hoppas de fick sova nåt iaf.
Vi hade iaf hur mysigt som helst, tack för en toppenkväll!

Näe, nu ska vi städa lägenheten, få i oss nånting att äta, och sen ska vi åka till Bennys föräldrar, papsen fyller ju år idag, Grattis!!
Vi får middag där, smaaaaskens blir det med all säkerhet.
Ha en underbar Nyårsdag allihopa!
RSS 2.0