Då är det torsdag igen!

I lördags var vi på fest hos Sara som fyllde 25. I present av oss fick hon ett halsband i form av ett hjärta, med blingbling och ett fint S. Köpte åxå ett presentkort på Vero Moda på 200 kr så hon får välja själv.
Det var en trevlig fest, fast vi kände typ ingen, ett par stycken bara. Tyvärr var partystämningen inte så hög hos mig av nån anledning, så jag drack bara 5 öl. Så inte blev jag bakis heller =) men det var ju bara superskönt!
På dan innan så var benny och några kompisar iväg och hjälpte till att snickra på kubenbadet. Dom drack öl hela dan, så det var en halvjlummen äkta hälft jag hämtade kl 4...=)
Innan det var jag iväg och lämnade lilltrollet vid 11, då farmor ringde och efterlyste henne. Hämtade åxå lite kläder jag lånade av Bennys syster. Så när jag kom hem var jag alldeles själv hela dan, märkligt men sköööönt!
Passade på att vila lite, tog en låååång dusch och fick sminka mig och prova kläder i lugn och ro. Helt fantastiskt  =)
Kände mig faktiskt fin när jag var klar, det var längesen....
Vi kom hem vid 1 på natten, vi tog bussen hem. Pappa var så snäll och skjutsade oss till festen, och så fick vi taxipengar hem. Vi tog faktiskt en taxi ner på stan till en annan fest, men där var det aaaptråkigt så då gick vi till bussen istället.
Ka berätta att mina fötter var gjorda av ren och skär smärta efter att ha gått i höga kilklackstövlar hela vägen! Jag går ju bara i sneakers nuförtiden, inte är jag van att trippa runt på tå heller! =)
Vi sov ända till halv10 på söndagmorron, men då skulle ju klockan ställas tillbaka en timme. Vi degade och halvdåsade hela dan, åt pizza och kollade på tv tills det var em, då åkte vi till njurunda för att hämta fisen. Läääängtade efter henne gjorde vi!

På måndagen var det dags för babyfotografering på Ö F i granloholm, så Nelis fick ta ett bad och ta på fina kläder innan vi åkte. Allt gick jättebra och hon satt så fint på bordet när han skulle knäppa. Tyvärr fick hon 2 sår i sidan på pannan, då ett av de andra barnen slog till henne med sopskyffeln när vi kom in =( Typiskt!

På tisdagen var vi till Bettan och Engla och hälsade på, vi åt lunch och fikade lite, snackade massa strunt som vanligt =)
Korvarna lekte inte så mkt, de sover om varann... Engla sover när vi kommer, när Engla vaknar är det dags för Cornelia. Sen hinner de äta lite och sen är det dags för Englas andra tupplur, och sen brukar det vara tid att åka hem igen...knas!
På em kom Monica förbi med en liten födelsedagspresent till Cornelia, och så hade hon med sig sin valp Drutten =)
Såååå söt, och tuff som bara den! Piri och LillDrutten lekte, medans Poppins låg i soffan och ignorerade dem....surtanten.
När Benny kom hem så bestämde han sig för att va ledig på onsdagen, ååå va glad jag blev!
Så vi fick vakna tillsammans hela familjen, åt frukost och klädde oss, och sen åkte vi till öppna förskolan. Vi brukar ju åka dit å onsdagar, och det var jättekul att Benny ville följa med och titta vad vi brukar göra. Det var mysigt tyckte jag.
Sen åkte vi hem så Cornelia fick sova, Det gjorde min trötte make åxå, så jag passade på att läsa lite i lugn och ro.
När alla vaknat och ätit så åkte vi och handlade, skönt att slippa åka själv även om jag faktiskt tycker det är kul att åka och handla =)
På kvällen kom Malin, Daniel och Max för att gratta Cornelia i efterskott. De hade med sig kinamat, det var supergott!
Cornelia fick så fina presenter, Malin hade såklart gjort kortet själv, och så hade hon gjort en såååå fin LO eller vad det kallas ( har inte en aning om jag ska va ärlig....) om Cornelias namngivning. Det ska vara ett förblad till hennes album sen som vi ska göra, å det ska ju såklart malla få hjälpa mig med så det blir perfafint!
Så fick hon en jättefin tröja med bambi på och hjärtan. Den var superfin! En leksak fick hon åxå, en knasig flodhäst som rullar och spelar massa melodier. Den var väldigt poppis!
Tack så mycket!!

Efter maten fikade vi kakor och bullar som var kvar efter kalaset, så hade jag bakat en kladdkaka med dajmkulor i.... Smmmmaaaaaskens med grädde till!
Trötta barn blev det, Cornelia tackade för sig vid 20, sen sov hon hela natten till halv7 imorse =)
Så både hon och jag har varit på väldigt bra humör idag, och vi har busat, lekt och dansat här. 

Vad jag älskar denna unge! Ibland kommer det bara över mig, en sån stor känsla att det inte går att beskriva.... Men det har tagit tid att känna så, ibland har jag haft ångest över att jag inte känt som man "ska" känna på en gång när bebisen kommit ut. Man känner sig som en hemsk människa, och det blir det ju inte bättre av.... Klart jag tyckt om mitt barn, men inte med så starka känslor som jag fått nu, och speciellt den sista månaden. Det är skönt men samtidigt lite läskigt att man kan känna så för en sån liten person som bara funnits så kort tid, som man bara känt ett litet litet tag.... som inte kan prata eller göra sig förstådd på annat sätt än genom skrik och gråt och skratt.
Det är min bebis! Vår bebis! Och vi är en familj!
Sen får vi se om det kommer ett syskon... =)








Nu sover hon på balkongen, och hundarna trynar i soffan. Jag själv har precis ätit en varm macka, och nu tror jag att jag ska ta en bit kladdkaka... den kan ju bli förstörd om vi inte äter upp den i tid...=)



Ha en bra dag i det underbara vädret med den första snön för året! Lycka!

Födelsedagskalas! Å det som hänt efter det då....

Lördag 18 oktober är avklarad, Cornelias Stora Dag!
Hela fredagen gick åt till städning och förberedelser inför kalaset, jag for omkring som en svettig vettvilling här i lägenheten...., dammtorkade, duschade blommor, tvingade Benny att bära ner allt bråte vi haft stående i vardagsrummet till källaren, dammsög, torkade golvet, bäddade rent, flyttade Cornelias lekhörna, satte upp en ny ljusslinga i fisens rum, handlade med mamma på morgonen, tvingade Benny att sätta upp stereohyllan i fisens rum, åkte till stallet å kvällade.... SUCK! Det var underbart när jag var klar kl 22.30, hällde upp en dooleys med en skvärre mjölk i, lade upp fötterna på vardagsrumsbordet och satte mig med datorn i knät...aaaaah!
Då hade jag vart igång sen 6 å morron. Men fiiint vart det iaf =)
På lördag morron gick vi en promenad i finvädret hela familjen, sen bakade vi tårta för fulla muggar.
Kl 15 drog det igång med hela släkten på en gång, det blidde fullt i vår lägenhet!
Våra föräldrar kom lite före då de hade mera fika med, så de fick lite lugn å ro en stund iaf...

Farmor å farfar med Cornelia å fina presenter


Mormor med ännu mer fina presenter



Hon fick så många fina presenter, och en massa pengar.
Pengarna använde vi till att köpa nya kläder då hon växt ur en hel del på längden, och så köpte vi en ny matstol till köket och en rutchkana =)
Resten som blev över stoppade vi i spargrisen så länge.
Förresten, hon fick ett presentkort på Polarn O Pyret, 300 kr.
Var in och kollade runt, fatta vad dyrt det är!!!
Ett par röda mysbyxor: 195 kr
En röd t-shirt: nedsatt till 85 kr från 145kr....
Så jag fick en mysbralla och en t-shirt för 300 kr! Skandal.
Jämför det med 3 par likadana byxor på lindex för 140, och 3 st långärmade bodys för 140.... 6 plagg för 280 kr istället!
Jaja, det är kul att kunna ha några plagg därifrån iaf! Men jag skulle aldrig handla där i vanliga fall, kollade på en vinterjacka till fisen....995 kr!!! hallå? till en 1 åring?

Tillbaka till ämnet, kalaset blev jättelyckat med gottfika och fina människor =)
Cornelia fick äta lite tårta själv åxå, väldigt poppis!
      


På söndagen hade vi babysim på eftermiddagen, första gången på fortsättningskursen Grodan.
Cornelia var på dåligt humör på dan, men så fort vi kom dit blev dett en toppnöjd liten fis...
Vi repeterade några gamla grejor, och började med lite nytt. Under den här kursen ska vi få lära oss att åka rutchkana, hur flytvästen funkar, och att börja dyka. Vi får se hur det går...!
Måndag å tisdag vet jag inte riktigt vilken dag jag gjorde vad, men jag å nelis har vart å handlat, så var Bettan och Engla här och åt middag en kväll, det var trevligt!
Engla provkörde Nelis brandbil åxå...




På onsdagen var det dags för Cornelias 1 årskontroll med vaccination, men naturligtvis blev hon sjuk IGEN, förkyld och lite feber.... Blev ingen vacc, ska få kallelse om en vecka ist.
Vi vägde och mätte iaf... Hon är inte stor kan man säga:
Vikt - 8430 g
Längd - 73,5
Hon var inte underviktig, men hon får inte minska i vikt. De tyckte åxå att vi ska tillsätta extra fett i hennes mat, som smör och grädde. Vissa har det bra....=)
Som vanligt när hon är förkyld blir nätterna ett helvete med grin och ickesovande, täppt i näsan och allmän oro... Så jobbigt! Och stackars älsklingen som ska upp och jobba =(
Jag ska ju iofs upp halv5 å åka till stallet, men får ju oftast sova 1-2 timmar efter det iaf, då nelis ätit välling och äntligen somnar om. Då har vi mysigt!
Efter vi vart hos doktorn så åkte jag till stallet, skulle hjälpa Vero och Maria att transportera Raspall till kliniken för återbesök. Han har ju haft boxvila plus sjukhagevistelse i 8 veckor pga en fraktur i bakknäet.
Spända var vi på att få veta hur det låg till, chans till att bli återställd eller avlivning....
Glada nyheter! Frakturen hade läkt fint, så nu får han komma ut i riktiga stora hagen. Så härligt!

På torsdagen kom mamma som vanligt, men jag red inte. Mockade, fixade mat och pysslade på i stallet. Sen for jag å vovvarna till Klass i Sidsjön för att handla hundmat.
Cornelia sov när jag kom hem igen, när hon vaknat så åt hon lunch innan vi klädde på oss för att åka och köpa spån till Storen. Tänkte att hon skulle få leka ute i stallet, så hon fick inviga sina nya stövlar och överdragsbrallorna.
Oj vad roligt hon hade! kröp omkring och busade med hundarna, lekte med löven och gruset, sen såg jag att hon tog efter hundarna och åt hästbajs!!! och lera! Fy vad äckligt, skyndade mig att ta bort henne, men då förstår ni, då blev det liv i luckan....! Gud va arg hon blev, hon skrek, viftade och grinade som aldrig förr.... Sorry, men hästbajs vill jag inte att hon äter, sand och annat går väl bra, men inte bajs heller!
Förresten, hon stod själv när jag släppte henne! Verkade som stövlarna hjälpte till att ge balans, hon stod perfekt och var toppnöjd. Sen försökte hon ta ett steg utan att ta med fötterna så då tippade hon som ett träd.... =)

Idag har vi vart med Bettan och Engla på birsta, var in på glasbanken för att handla lite alkohol för festen vi ska på imorn jag å Benny.
Sen gick vi in på själva birsta city, hittade 2 presenter till Sara som vi ska till, hon fyller 25 imorn. Grattis!
Efter det for vi på Willys och handlade.
Fisen somnade direkt när vi kom hem, vi klev upp tidigare idag för att hon skulle hinna sova innan vi skulle åka, men icke! Så hon höll igång från 7 imorse till halv2 när vi kom hem... Hon sov så gott i sin vagn på balkongen, så jag hann plocka ihop lite, dammsuga och torka golvet innan hon vaknade.
Extrahusse kom och hämtade hundarna, Monica behövde hundvakt till underbara Ninja ikväll, så det ordnade vi.
Benny är och lagar avgasröret till volvon, ljuddämparen gick idag. Vi har låtit som ett stridsflyg hela dan när vi vart iväg...!
Jag å Ninja åkte Pickup till stallet innan Benny drog iväg, släppte in hästarna och fodrade.
Imorn ska Macke och Raspall äntligen få gå ut i storhagen från morgonen till kvällen, och med en helt egen hösilagebal att mumsa på =)
Storen och Jasmine går kvar i kohagen ett par veckor till, det är bra. Dom får ha det mysigt ett tag till innan det blir den gamla vanliga hagen.
Själv har jag precis färgat håret och nattat barnet, nu ska jag äta lite snarra och kolla på tv tlls kärleken kommer hem.
Imorn bitti ska jag å Ninja åka till stallet för utsläpp, sen ska vi skjutsa Benny till Kuben med några kompisar, de ska hjälpa en kille att snickra och måla lite. På dan åker jag och lämnar Nelis hos farmor och farfar, och ska jag låna lite kläder av svägerskan, som jag ska ha på partyt.
Sen är det dags att hämta mannen och fara på festen för lite alkoholintag och firande av Sara =)
Hur vi tar oss dit och hem har vi inte löst än, men det ordnar sig nog!
Sen ska vi sova hemma själva, ska bli så skönt! Få vakna hemma i lugn och ro när man är bakis....=)

Nä, nu får ni ha en fortsatt bra kväll, vi hörs efter helgen skulle jag tro!
Avslutar med en bildserie på kylskåpsmarodören....

         


Ett år sen!

Jaa go vänner, för ett år sen den här tiden så satte det igång i min mage.... Cornelia hade bestämt att det var dags!
Nu skulle hon komma ut till förväntansfulla föräldrar som längtade såååå mycket efter att få se vem som bott i magen i 9 långa månader =)
   


Det började med en blödning när vi skulle gå och sova, ropade till Benny att nu du, nu är det på gång!
Vi lyckades somna till slut fast vi var så spända...
Kl 2 på natten vaknade jag av att värkarna börjat, väckte Benny och led svårt, det gjorde skitont rent ut sagt! Prövade alla möjliga ställningar, ligga ner var uteslutet för då var det smärta på allvar. En smärta som inte går att beskriva om man inte vart med om det själv. Det börjar längst ut vid höften, sen drar det sig inåt mot mitten på magen med skärande smärta, som att man ska gå av när som helst. Andas är en bedrift, man vill ju gärna bara krypa ihop och skrika och hålla andan, men det går ju inte. Andas andas och andas är det enda som "hjälper"... Hamnade i badkaret på alla fyra, magen i vatten, Benny masserade ryggen och jag stånkade, kved, skrek lite och försökte andas =)
Kl 4 orkade jag inte längre, och värkarna kom med 3 minuters mellanrum, bara medans Benny körde fram bilen så hade jag 2 ubervärkar på 5 minuter. Jag dööööör tänkte jag! Benny körde inte helt lagligt när vi åkte först till Monica och lämnade Piri, och sen vidare till BB, det gick undan kan man säga!
När vi kom fram till BB så fick vi komma in på ett rum där jag fick lägga mig på en brits med mina värkar, Benny stöttade så bra så.
Det kom in en barnmorska som kände på magen och sa:
Nämen den här bebisen ligger inte rätt!
Uuuuursäkta tyckte jag, min barnmorska på MVC sa att den var fixerad och startklar för 6 dagar sen, och den har legat likadant sista månaden?
Hon hämtade ultraljudsapparaten, och jodå, den lilla skitongen satt med rumpan först!
Jaha, då blir det snitt säger barnmorskan....
Då bröt det lös för mig, ville inte det ju! Var helt inställd på en "riktig" förlossning och så blev det som vanligt inte som jag tänkt =(
Det sattes en kateter, inte speciellt behagligt vill jag påstå, försök dessutom slappna av när det kommer värkar hela tiden medans de ska sätta in ett rör mitt i alltihop...!
Fick sen Bricanyl för att stoppa värkarna, vattnet fick ju inte gå eftersom hon satt ner.
Fick fylla på i droppet hela tiden då värkarna inte ville sluta, men till slut vid halv7 gick det inte längre. Det var meningen att vi skulle vänta till dagskiftet gick på kl 8 innan snittet skulle göras, men jourläkaren fick komma istället.
Då förstår ni, då.... då inser fröken jag att det ska ju stickas in en enormous nål i min ryggrad! Ryggmärgsbedööööövningen! Min största skräck ever! Hysterin komer för att stanna, skriker, gråter, snorar, skakar och är helt enkelt långt ifrån tillfreds med tillvaron.....
Men nu har ju jag en sån fantastisk make, som är en klippa när det gäller. Utan honom hade nog allt gått åt skogen.
Jag älskar dig!
Han såg till att jag lugnade mig till slut, och han fick läkarna att prata med honom istället då han insåg att det inte gick att nå mig i det tillståndet. När bedövningen lades så höll han mig i handen samtidigt som jag fick kuta med ryggen med ansiktet nerborrat mot en stackars sköterska, bör tilläggas att hon blev skriken i örat, biten i axeln och snorad på. Vilken häääärlig patient man är! =)
Jag fick även en hel del morfin eftersom jag var lätt (seriöst) hysterisk, och då när det kickade in, blev hela världen tussig =)
Jag har fått knaaark, sa jag till Benny med något dimmig röst... haha!
Sen började jag må illa av bedövningen, var tvungen att kräkas lite.
Det kan jag berätta, är vääääldigt svårt när man är förlamad från bröstet ner till tåspetsarna! man har inget att hulka med, så jag såg nog väldigt sorglig ut när jag försökte andas ut kräket.....
Sen kom jag på att jag saknade hundarna och började gråta, tyckte hemskt synd om mig själv där en stund =)
Sen var det dags, let the cutting begin!
Jag kände ingenting alls, det tröck lite nedanför revbenen, men annars inget.  Sen helt plötsligt, på ingen tid alls så har det kommit ut en bebis! Kl 07.38 är hon här, ilsken och söt =)


Benny är alldeles vild och lycklig, han gråter och skrattar om vartannat, jag själv är bara sååååååå trött och vill sova!
Får höra att det blev en flicka, och hon skriker. Fattar inte riktigt att det är en flicka, då vi hela tiden trott att det skulle bli en pojke, lite snopet =)
Benny får gå ut med bebis och klippa navelsträngen och tvätta henne lite innan jag får se henne.


Hon är så liten och rosa, och jag orkar knappt hålla ögonen öppna, dåsar medan de syr.
Hela dan är jag satt ur spel av morfinet och bedövningen så jag vågar inte hålla henne.
Benny är jätteduktig och tar på blöja och varma kläder. Liten är ilsken under tiden =)


Jag ägnar dagen åt att sjunka in och ut ur knarkdimman, jättejobbigt verkligen!
Benny sitter och håller pluttan hela tiden, som helt passar med sitt namn Cornelia. Hon hade inte kunnat heta nåt annat, det ser man tydligt =)
När vi får komma upp på BB så säger dom att pappan inte får stanna över natten, men det tar Cornelias pappa snart ur dom... det kommer en till säng å så var det färdigdiskuterat!
Tur att jag har min älskling som kan ryta i =)
När klockan blivit halv7 på kvällen kan jag äntligen kliva upp, och få en efterlängtad dusch. Benny får hjälpa mig då jag är svag och ostadig, dessutom med en kateter som är grovt ivägen.
Är en ny människa efter duschen, och kan börja bekanta mig med mitt lilla knyte till bebis.....




Nu har det gått ett helt år sen hon kom, och vi älskar henne mest av allt.
Hon kan vara en riktig pain in the ass, men det övervinns av hennes otroliga charm och goa lilla personlighet.
Mycket vilja, humör och temperament har vi fått lära oss leva med, men hon är den vackraste, underbaraste, knasigaste och allra bästa bebis som finns!
Det har varit jobbigt, och inget hade man kunnat föreställa sig, men hon har gjort vår tillvaro ljusare med sin lilla uppenbarelse =)



Grattis på 1 årsdagen älskade unge!
Mamma och Pappa kommer alltid finnas här för dig.

Födelsedagskalas

Igår kväll var min kompis Anna här på besök, väldigt trevligt! =)
Stackarn hade en blå fot efter ett snedkliv på jobbet. Ont!
Cornelia skulle vara med hela tiden, försökte söva men det var inte aktuellt. Hon är supertrött, men kämpar för att va vaken. Benny fick ta upp henne till slut, låg och myste på magen innan han gjorde ett nytt försök. Då gick det bättre.
Hon sov bra inatt iaf, jag var inte upp nån gång.
Klev upp halv5 och åkte till stallet för fodring och utsläpp, varmt och skönt ute så jag lade inte på några täcken på hästarna. Naturligtvis började det regna senare när jag kommit hem... typiskt!
Cornelia vaknade kvart i 6 så jag tog in henne till mig för välling och fortsatte sova med goungen. Det är såååå mysigt när hon vänder sig mot en och borrar in huvet mot min hals, min bebis =)
Vi vaknade 8 till ösregn mot rutan, suck. Det betydde att mormor inte skulle komma då jag inte rider när det regnar.
Jag tog en dusch medan Cornelia badade i sin balja, man måste vara fin när man ska på kalas =)
Cornelias kompis Engla fyller 1 år idag så vi skulle dit och fira.
Innan det var vi tvungna att åka till stallet för att mocka åt Storen, och ta in sjuklingarna för lunch.
De skakade i hela kroppen för de frös så hemskt, de har ju inget skydd i de små sjukhagarna, och inget att äta efter de ätit upp frukosthöet. Skyndade mig att ta in dem och lade på fleecetäcken, fodrade lunchhö. De slutade skaka när de började äta, skönt att få täcke och bli varm!
Sen åkte vi ner till Engla, vi var först förutom Bettans föräldrar som var där från Ö-vik.
Jag å Nelis hade turen att bli bjuden på lunch, kinamat. Supergott var det, stekta nudlar med grönsaker och cashewnötter. MUMS!
Tack för det Bettan!
Sen Kom det 2 st från föräldragruppen med sina små, kottarna lekte lite. Eller ja, Cornelia tog alla leksaker och ballonger, röt och viftade åt de andra så de började gråta, och hasade nöjd iväg med alla ballonger.... SUCK! Hon är för söt mitt lilla odjur =)
Sen fikade vi, gofika å gotårta. Cornelia fikade för brinnande livet, hon är ett sockertroll precis som mig!
När kl blev halv2 åkte vi hem, tänkte att hon måste få sova innan det blev försent. Hann bara sätta henne i bilen så sov hon, hon som hade fullt ös in i det sista!
Lade henne i vagnen när vi kom hem och hon fortsatte sova till kvart över 4. Lilla tröttis =)
Sen åt vi och plockade lite, Cornelia hjälpte till så fint...







Observera att hon lagt i en majskrok på första bilden.... Den lade hon över med alla påsar sen, en liten gömma kanske?
Benny jobbade över en bra stund idag, så jag å Nelis stekte pannkaka och tittade på tv innan jag gav mig i kast med att få henne i säng vid 20.... åt en hel flaska välling, vände sig och var på väg att somna, jag gick ut och satte mig i soffan i 20 sek innan hon började skrika. Gick in och stoppade om igen 3 ggr innnan jag tog upp henne. Vägrar man sova får man va utan tutte och snutte om man ska va uppe sa jag och lämnade dem i sängen. Det var inte poppis kan jag lova!!
Uj vad arg hon var, satt mitt på golvet ocg gormade för full hals... Lade ner henne igen med tutte och snutte och satte igång vattenkranen, hon tjurade i nån minut innan hon knoppade in. Varför ska de kämpa emot när de är så trötta? Sova är ju så sköööönt!
Jag ska påminna henne sen när hon blir stor och bara vill sova hela tiden =)
 Benny kom hem vid 21, värmde middag åt honom medan jag själv åt pankisar med socker, gottigt!
Han har tagit ledigt imorn då vi ska städa och baka inför Cornelias kalas på lördag. Då får jag lite sovmorron innan jag ska släppa ut pållarna. Hääärliiiiigt säger jag bara =)
Jag å Nelis ska träffa mormor kl 9 på Willys för handling imorn bitti, sen ska jag hämta ut en ny Bricanyl astmaspray till mig. Jag hittar inte min inhalator, har letat överallt men den finns bara inte? Besvärligt när jag verkligen behöver den, speciellt i stallet. Får ju lätt panik när jag får svårt att andas och jag vet att jag inte kan göra nåt åt det.
Skitjobbigt rent ut sagt.

Nu ska jag kolla på Hells kitchen innan det är dags att knoppa in för natten.
Gonatt å sov gott!

Ingen bebbe

Näe, det verkar vara nåt annat som gör mig konstig =)
Var iväg på MVC idag och gjorde ett test, visade negativt. Hon rådde mig att avvakta nån vecka till och göra ett nytt test då om jag fortfarande känner mig konstig. Annars får vi kolla upp vad det kan vara. Hon trodde att det kanske var pga att jag glömmer pillren här å där som kroppen kommit i obalans. Vi får se om ett tag!
Cornelia och jag träffade barnmorskan som hade oss under graviditeten, hon tyckte det var såååå roligt och var tvungen att visa Cornelia för sina kollegor... Titta vilket underbart resultat! Hon var alldeles lyrisk... herregud, ser dom inte hundra ungar om dan? Men det var ju kul att hon blev så glad iaf =)
 Vi åkte hem å åt frukost, innan vi skulle på öppna fsk, men då kom jag å att vi hade massa att göra så vi hoppade över det.
Vi åkte till Malla och hämtade ett kort jag beställt, blev där en stund innan hon skulle på banken. Mkt trevligt som vanligt =)
Sen åkte vi och tankade eftersom jag åkte omkring på ångorna igen... Sen for vi vidare till Ica Maxi för att handla barnmat och lite annat för de sista lilla pengarna vi hade... suck!
Tur att min underbara snälla mamma ringde idag, vi ska åka å handla på fredag så jag kan baka till Cornelias kalas.
TACK!
Nu sover fisen på balkongen och jag kopplar av med datorn en stund. Hon är trött idag, sovit jättedåligt inatt åxå. Kom in till mig vid halvsex för välling och somnade där. Fick väcka henne vid halv8 eftersom vi skulle åka på MVC. Hon gjorde det bra som höll igång ända till 13 iaf.

Igår var Mamma här medan jag åkte till stallet för en ridtur. Det var så fint väder, härligt!





Tog bara en kort sväng i skogen, han hade en sko som håller på att släppa. Han sliter skorna mycket innan snön kommer, det är eg 2 v kvar till skoning men jag måste väl ringa iaf till hovis. Jag har ju inga pengar!!
Jaja, han får väl vila annars då.
Snälla bonden kom med en ny höbal åxå, den vi fått var möglig rakt igenom, uscha!
Tur att vi har en så snäll bonde, inget är omöjligt där inte =)

När jag kom hem sov Cornelia och mamma höll på att dammtorka i köket, orka! Snällt var det iaf, diskat var det åxå.
Nelis sov och sov, efter 2,5 timmar vaknade hon för lunch som hon inte ville ha. Klädde på oss och for till Sara, vi skulle på birsta och leta presenter till hennes lillebror och till Cornelia.
När vi var färdiga åkte vi hem hit och åt middag, spaghetti och köttfärssås, smaskens! Cornelia var rätt duktigt hungrig hon med =)



Trött var hon åxå, så hon fick bada innan hon fick välling och hoppa i säng kl 19. Frid och fröjd, tills kl var 19.30..... Jag väääägrar sova mera tyckte hon, så efter en lång stunds försök att söva om så gav vi upp. Toppnöjd unge!
Pappa blev åxå glad att hon var vaken då han kom hem efter jobbet, hann mysa och busa lite innan hon blev trött igen.
Sara var väldigt poppis, det skulle lekas, busas och sen mysas.



Näe, nu ska jag ta mig nåt att äta innan lillkorven vaknar. Får se om Benny kommer hem i tid eller om det ska jobbas över igen.... Idag blir det kycklinggryta till middag, hade i frysen. Tur det så vi får nån mat den här veckan =)

Ha det så hörs vi!

Förskola

Just ja!
Gun Åslund från Kommunen ringde idag, som har hand om förskoleplaceringarna.
Cornelia har fått plats på Granlo Förskola från 7 januari. Det är 2 småbarnsavd å en syskonavd, så skönt att det blev en liten fsk iaf!
Nemo heter Nelis blivande avdelning.
Vi står fortfarande i kö till Lillhällom, så jag hoppas ju såklart på det i första hand.
Men det är skönt att veta var vi hamnar nu iaf.

Fredag till Måndag

På Fredagen var jag å Nelis å handlade på ica maxi på fm efter vi skjutsat Benny till bussen, ringde till Malla och bestämde att jag skulle hämta opp lunch och komma förbi, Max var ledig från dagis å allt =)
Vi åt å surrade massa tok som vanligt, men hör och häpna, ingen film såg vi!! Å så åt vi såklart lite fika, köpte med en kolatårta som våra kära små kottar kunde sålt sina själar för att få.... Som de fåniga mammahjärtan vi har, så kunde vi inte neka dom det heller... =) sockerkicken var ett faktum!
Max lade in Maxväxeln och skulle springa runt en dörrpost, halkade och planterade sin lilla panna rätt i hörnet på kanten..... Herreguuuud vilken bula!!! Å den kom på Direkten! Se den efter den lagt sig, på majamelon.blogg.se!
Vi åkte hem vid halv6, pappa skulle komma förbi å hälsa på lite. Trevligt med sällskap då min käre make inte behagade vara hemma, utan åkte iväg till finland med båt och mycket sprit.... =)
Gick och lade mig vid 22, trött som en gnu, Cornelia somnade kl 20.


På lördag förmiddag när vi vaknat och städat lite så packade vi in oss i volvon och åkte mot Alnö och Mormor.
Tog en sväng över säter där jag haft häst förr, och där åkte jag i ett monstergupp som nästan svalde oss hela, skrammel sa det... Hoppsan, avgasröret gick av!
Fick laga provisoriskt med remmen till väskan och ett spännband, så vi kunde åka vidare till mormor...
gnade dagen åt att städ och tvätta bilen medan Nelis var med mormor. Sen gick vi en promenad till tranviken, ner på stranden. Det blev så fint väder så vi passade på medan det var ljust. Härligt var det!
Sen gick vi hem och åt middag, såååå gott var det. Pommes med fläskfile, kycklingfile, svamp och underbart god sås..... Ville aldrig sluta äta! =)
Till efterätt var det äppelkaka med vaniljsås, gick ner det med kan jag lova. Cornelia åt med gott humör hon med =)
Sen kollade vi på tv tills Benny ringde och talade om när vi skulle hämta.  Kvart över nio var det dags att åka, Bosse skulle va snäll och knyta upp avgasröret innan vi for, men då gick det av helt! Så nu åker jag omkring med ett helt avgasrör i bagaget... Funkar det med!
Vi kröp ner i sängen vid 23, trött och lite sliten äkta hälft som kom hem =)
Klev upp vid 6 och släppte ut hästarna, Cornelia vaknade när jag kom hem igen, men Benny var en pärla och tog henne så jag fick sova en timme till. Är såååå trött hela tiden, spelar ingen roll vad jag gör.
Vi kollad  elite på tv innan vi gick och la oss för vila med Cornelia vid 11, kl 13 vaknade vi! Skönt.
Vi satte lite fart och gjorde oss iordning, skulle åka å hälsa på Kusin Linda med familj för att gratta pojkarna som fyllde 1 och 4 i september. Vi var sjuka då, så vi kunde inte komma på kalaset.
Det bjöds på gott fika å Cornelia fikade för glatta livet, vi lät henne hållas då hon vart gnällig hela dan och vi skulle på babysim efteråt. Tänkte få henne lite pigg och glad ett tag iaf =)
Väl på badet  så blev det en helt annan tjej, topphumör!
Det var sista gången på första kursen Ankan, och Cornelia fick ett fint diplom, stolta föräldrar kanske...?!
Vi bestämde att vi fortsätter med nästa kurs, det är ju så kul och lärorikt. Den startar nästa söndag på ny tid, lite tidigare. Skönt, så man slipper komma hem så sent på kvällen.

Idag har Jag och Nelis varit hos Bettan och Engla hela dan, Bettan bjöd på lunch och lite fika. Slappt och lugnt som vanligt, skönt degande framför tvn i sköna soffor =) Precis vad jag behöver, är ju såååå trött!
Ska åka på MVC nån morron och ta ett nytt gravtest, visar det inget nu heller så får de göra nåt ultraljud eller nåt. Nånting är det, men vad vet jag inte. Jaja, den som lever får se! Rapport kommer iaf.
                            

                 

itter vi här med en kompis och kollar på hockey, har ätit korv å pommes till middag, å så bakade jag en kladdkaka till bjudfika. Klarar inte av att ha folk hemma om jag inte har nåt att bjuda på!
Imorn ska Jag å Nelis åka på Birsta med Sara, ska bli trevligt värre.

Ha det, å ha en bra tisdag förståss!

Dagens glädjespridare =)

ÖNSKELISTA TILL MIN 30 ÅRSDAG!

Har funderat på vad jag vill ha, och jag kom på det idag.
Önskar mig en enda sak, en Westernsadel!
Har hittat en på Hööks som kostar 3 995 kr, så pengar till en sån, är det enda jag önskar mig.
lägger in länken till en bild här
http://www.hooks.se/Butik/docs/zoom_pic.asp?pf_id=SE-320598

Hittade en bild på en likadan sadel

Återupptagen vänskap

Det är väldigt trevligt, eller hur?
När man en gång för länge sen umgåtts i stort sett dygnet runt, sen bara upphör det av olika orsaker, och sen flera år senare så hittar man tillbaka bara sådär.... Det är jättekul!
Jag och min gamla kompis Sara har prcis börjat umgås igen efter 4 års uppehåll, och det känns precis som vanligt, vi har bara blivit lite äldre och fått olika erfarenheter... Det skiljer nästan 5 år mellan oss, men det spelar ingen roll.
Vi träffas iaf en gång i veckan nu, och den 25 ska Jag å Benny till henne på partajj då hon fyller 25, ska bli jättekul!
Jag och Cornelia var hos Sara och hälsade på i hennes nya lägenhet igår, såååå fin lägenhet! Hon har gjort ett riktigt kap där kan jag säga.... =) Nyrenoverat innan hon flyttade in, jättefina färger och ljust och trivsamt. Billig var den åxå, och det gör ju inget.
Vi tog en promenad med Cornelia i vagnen, så åt vi lunch och fikade lite. En massa surr och så kollade vi på gamla kort från den gamla tiden, vad roligt det var! Då var jag inte fet på heltid heller... haha!
Vi åkte hem vid halvfem, hämtade Acke och Cosse eftersom deras matte skulle va i Huddik hela dagen och inte komma hem förrän på natten.

Vi gick en prommis innan vi gick in och lagade mat, den legendariska kycklinggrytan.... =)
Benny skulle för ovanlighetens skull (INTE) jobba över, så vi var ensamma hela kvällen.
Nelis somnade kl sju, så vi hade det lugnt och skönt framför tvn.
Benny kom hem vid halv12 så jag tog ut grabbarna och lämnade dem hemma hos sig, matten skulle komma vid ett så de var inte ensamma länge.
Det vart sent, halv1 kom vi i säng... =(

Cornelia har vaknat 3 ggr under natten, och jag klev upp halv5 som vanligt... TRÖÖÖTT!
Hann precis släppa ut hästarna innan det började ösregna, tur ibland.
Hann sova 2 timmar innan Nelis vaknade kvart i 8, vi myste ner oss i sängen så hon åt sin välling. Låg å gossade en liten stund och sen skulle hon busa men sin halvsovande mor....! Det höll en timme, sen var vi tvungen att kliva opp.
Vi städade lite, sen kom mormor förbi en sväng.
Hon hade med sig lite smått och gott som vanligt, lite grejer från när jag var liten och lite ätbart =) det regnade ju så dant så jag skulle inte rida, men åkte til stallet och lunchade och tog in sjuklingarna, kraftigt lerigt i hagen, huvva! De tycker nog att det är skönt att komma in å iaf. Storen och Jasmine stod i godan ro i regnet och åt hösilage. Ingen rymling idag iaf! =)
Idag har min käre make inte jobbat över, kors i taket, så vi åt middag tillsammans. Köttfärssås och spaghetti, smaskens!
Cornelia har badat i diskhon, och sen somnade hon vid sju igen. Hon är väl trött när hon bara sover 1 gång om dagen, och dessutom bara 1,5 timmar igår och idag.... att hon orkar?
Snart är det dags att krypa ner, behöver sova lite känner jag. Har utsläpp imorn med.

Just jag, i tisdags var jag å Nelis hos Bettan och Engla. Vi åt lunch och fikade lite muffins... Gött =)
Engla tog 2 steg utan att hålla i sig! Stortjejen!!
Som vanligt slogs småttingarna om leksakerna, och vi får medla....
Var och lämnade hundarna till extrahusse på em, Benny tog med Cornelia till några kompisar på Alnö så jag ver heeelt ensam. Var meningen att jag skulle sova, men jag passade på att städa, tvätta massa tvätt och diska innan jag la mig på soffan med täcket framför tvn, då kom dom hem igen...typiskt! Men det var skönt att var själv en stund iaf.
Benny var ledig på tisdagen då han inte kom hem förrän halvfyra på måndagenatten, efter att ha jobbat sen kl 19.
På kvällen kom det en säljare från Aroma Tech för att visa sin superdupermaskin som är en dammsugare, skurmaskin, luftrenare, luftfuktare, mattrengörare osv. Vi hade blivit rekomenderade av några kompisar för en gratis rengöring av matta, säng el soffa om vi tog emot säljaren för visning.
Det är toppen, vi hade en för 2 år sen tror jag som gjorde ren sängen, superbra! Den här gången fick vi både soffan och mattan rena, de var OTROLIGT äckliga. Men nu är det rent som attans! Behöver inte skicka mattan på kem, det var bra.
Sen om man ger 25 el fler namn så får man en fin present värd 1000 kr, så det gjorde vi.
Jag rekomenderar verkligen att ta emot dom, man får ju gratis rengöring, och det behövs verkligen även om man inte tror det, det kan jag loooova!
Men maskinjävelen kosta alltså 42 000 kr att köpa.... FATTA! Vem har råd med det???? Jag är fullständigt kär i maskinen, men in my dreams liksom... Om vi blir rik så ska jag köpa en åt alla jag känner, och 2 till mig själv tror jag. =D
Det blev sent, hon kom kvart i 8 på kvällen, och kvart över 11 åkte hon. Vi pratade en massa strunt, jättertrevlig var hon, och så hade vi gemensamma bekanta, lite kul.

Vi har hunnit med Öppna Förskolan den här onsdagen åxå, åkte själv med Nelis då varken Bettan el Malin skulle med den här gången.
Men det gick bra iaf, jag överlevde. Cornelia lekte och grejade, sen hade vi sångstunden som hon älskar. Vi gjorde nya handavtryck i gips åxå, de vi gjorde sist blev inte bra.
Sen åkte vi ju då till Sara, det har jag ju redan skrivit om....=)

Nu ska jag lägga mig på soffan och dega tills vi ska sova, Ha en god kväll!






JAG Å MALIN ;-D

En ny vecka

Nu är det måndag igen, en hel vecka till ska gå förbi.
Igår släppte jag ut hästarna på morgonen, allt var lugnt när jag åkte hemåt. Storen och Jasmine var i kohagen och de andra två i sjukhagen.
Vid halvtio ringer Camilla, min halvfodervärd, och då har Jasmine rymt ur hagen för 2a gången på 2 dgr. Hon ägnade 1 timma åt att få tag i en glad och knasig häst på lägdan nedanför... mindre glad!
Hon fick släppa dem i vanliga hagen med lite lunchhö. Oki, allt var lugnt igen...
Då ringer D, som bor i huset, ett par timmar senare och undrar om det är mina hästar som står och betar på gräsmattan?
-Men helvete! Har de blå täcken , en brun å en svart häst?
-Jaa, dom står här å äter, haha!

Det var bara att hoppa i bilen å fara upp igen, ingen av hästarna har ju grimma i hagen så  D kunde bara stå å hålla koll så de inte drog iväg....
Jag hämtade grimma till Storen och så hämtade jag honom, inga problem =) Jasmine följde med som en liten hund efter.
Sen fick de stå inne medan jag å D lagade hage.
Släppte sen ut Stor igen i kohagen med Macke, det var en lycklig Macke som strosade ut över gräset kan jag lova!
Sen var det lugnt igen =)

Vi var på babysim igår, efter 2 missade gånger. Vi hade även glömt att anmäla oss till fortsättningskursen, men vi hade tur så hon hade en plats till oss kvar, tuuur! Vi vill gärna fortsätta babysimma med lillfisen, bra att lära sig i tid och bra att vi får lära oss att lära henne på ett bra sätt.
Vi hade missat några nya grepp de 2 ggr vi vart borta, men Cornelia fixade det galant som hon inte gjort annat =)
Bla ta tag i kanten på bassängen och hålla sig kvar själv, sååå duktig!
Den här gången fick pappa ha med henne i duschen istället, det hade gått jättebra.
Å vad fort det gick för mig utan bebis =)
Hon var så trött i bilen hem så jag tänkte att det skulle gå fort att söva henne.... jovisst, efter vällingen var det full rulle igen...
Hon var uppe till 21 innan hon ville sova, och då med vattenkranen rinnande igen. Längesen vi körde det nu.
Hon sov förresten över 4 timmar i sträck på balkongen igår!!! Från 10 till 5 över 2.... Det är mysigt ute i vagnen tydligen!

Imorse klev jag å hundarna upp halv5 för morgonpasset hos hästarna, det var PANSAR på rutorna på bilen! Fick slita arselet av mig för att få bort det, och det gick nästan inte att få in nyckeln i låset på bildörrn.
Blåste iväg i vanlig hastighet, märkte att det glittrade om vägen.... prövade bromsa lite halvhårt, ooooooj vad det gled! Körde 50 resten av vägen....

Idag har mamma vart här som vanligt å passat Cornelisen medan jag var till stallet.
Jag träffade Jasmines matte Rosa där, och vi diskuterade hur vi skulle göra med stoskrället. Vi red en sväng tillsammans i det fina vädret, sen fixade världens bästa bonde in en höbal i hagen med tillhörande foderhäck åt våra hästar, så Jasmin och Storen får gå där nu, förhoppningsvis stannar hon inne i hagen med mat nu.
Det var inte så bra att ha macke där me storen, han galopperar och har roligt och det är inte bra för kotledsinflammationen, inte läkt än. Men han fick ha 2 dagar i frihet iaf, imorn är det sjukhagen igen.

När jag kom hem hade Nelis sovit ca 1,5 timme och åt lunch med mormor, gladfis var det!
Mamma hade diskat och hängt tvätt, hon är så snäll! Varmvattnet har vart avstängt idag, men ihärdiga mamma hade KOKAT vatten för att kunna diska! TOKA!

Cornelia och jag har vart iväg och veckohandlat på ica maxi på eftermiddan, det blev 666 kr... ett tecken eller?? =)
Vi var in på Granngården och köpte B-vitamintillskott åt Storen åxå, han behöver lite hjälp med det när det är pälsfällning och pälssättning.
Till middag blev det grillad kyckling med pommes, gött!
Nu är Benny iväg å jobbar igen, får se när han kommer hem inatt. Har jag tur blir det så pass sent att han är hemma imorn istället =)
Det är ju jättebra och snällt att han jobbar som en galning, iom att vi behöver pengar... Men jag saknar min kärlek i alla fall! Å Cornelia vill ju va med Pappa åxå....
Men det blir väl vår tur nån gång åxå med bättre ekonomi. Eller? Suck.

Nu har Cornelia precis somnat för natten, tror jag ska äta lite glass i min ensamhet =)
Å inte nog med att han jobbar jämt förresten, han ska minsann åka finlandsbåt med nå jobbkarlar på fredag till lördag, allt betalt... bara nöjen och kalas ;)
 Jag å Nelis ska sova hemma, och på lör fm åker vi ut till mamma/mormor och är där hela dan tills vi ska hämta pappsen på kvällen. Tänkte passa på att tvätta och städa Volvon, men det lär väl regna nu då jag nämnt det....
Så lär det bli en promenad och lek ute på gården kan jag tänka. Nelis överdragsbyxor har kommit som vi vann på Tradera, så då kan hon ha dem på. Å så vann hon ett par gummistövlar för 17 kr idag, toppen nöjd!
Urgulliga gummistövlar i stl 19
 
GRÅ FLEECEFORDRADE ÖVERDRAGSBYXOR,  STL 80. LÅGT UTROP!! !!!


Sen så när jag som vanligt satt å knarkade Tradera så hittade jag ett par likadana byxor som hon hade när hon hade strl 56/62, å jag gillade dom skarpt när hon hade dem, perfekta nu för de är lite fodrade. Har inte hittat några i affärerna så jag var tvungen att buda lite....
De är så snygga rosa, baggymodell med dragsko i midjan och vid fötterna. Å i auktionen var det ett par röda åxå likadana! Var ju tvungen bara, och jag fick dem för 18 kr... det var ju helt överkomligt.  Å I strl 74, perfekt.
Sååå nöjd! Det var ett par byxor till åxå, men de var jag inte så intresserad av. Men iaf, jag fick de 2 jag verkligen ville ha för 18 kr =)
TUFFT   BYXPAKET    STL  74


jaja, ha en trevlig kväll, nu ska jag ta den där glassen... Texas Pecan, mmmm
Hej så länge!

trevlig kväll med trevligt besök!

Det har vi haft ikväll. Bettan, JO å Engla kom på middag till oss, det var så mysigt så.
Vi åt potatisgratte med fläskfille och sallad. Vi drack vin och cider och karlarna drack öl.
Barnen har lekt och bråkats, de slåss om leksakerna heeela tiden...=) Cornelia ska ha allt som Engla har och Engla vill ha det som Cornelia har. Det roliga är att Cornelia tar det hon vill ha och Engla får vackert finna sig i det.... Suck, vilken dagisunge jag har! Tror hon kommer klara sig fint där =)
Vi åt chokladpudding med grädde till efterätt, barna fick smaka de åxå, smmmaaaask tyckte dom.
Nu är vi så mätta så vi nästan dör, magen är alldeles stinn!
Har precis skjutsat hem dem, har druckit bara alkoholfritt vin så jag kunde köra. Vinet är såååå gott, heter Billabong och är australiskt. Synd att det inte finns med alkohol åxå, konstigt tycker jag.
Nu ligger Benny och Poppins och snarkar ikapp på soffan, Piri har gått in i sovrummet och krypit in under täcket för att sova, endast tomten är vaken... näe, jag!






Cornelia vaknade 7 imorse, hon sov ju från 7 igår kväll så det var ju väntat. Men jag var liiiite trött då klockan hann bli halv3 innan Benny kom hem och vi kunde krypa till kojs....
Jag var snällo och klev upp med odjursbarnet som vääägrade sova mer, så Benny fick sova ett tag till iaf.
vid 9 gick vi på prom med hundarna, Cornelia var trött så jag ställde ut vagnen på balkongen så hon kunde sova en stund.
Benny vaknade 10, då gick jag och lade mig för lite välbehövlig vila. Vaknade halv1! Härligt att få sova lite mer.
Klev upp och satte igång att städa, Benny tog med pluttan på promenad medans, skönt att få dona ifred. Så är ju fisen så rädd för dammsugaren så det var nog skönt att hon slapp den.
När de kom tillbaka så fick hon lunch och sen sov hon en stund i vagnen igen.
Sen var klockan dags för hämtning av Jo å Bettan å Engla, så Benny for iväg dit.
Jag tände massa ljus i lägenheten, mysigt nu när det är höst och mörkt!
Medans jag lagade mat så gick JO å Benny på prom med hundarna, å till affären för lite snacks, Bettan å jag hann med att surra lite skit under tiden =)

Så det har varit en mkt trevlig kväll, nu är jag sååå trött. Ska släppa ut hästarna imorn bitti så det är väl dags att sova snart iaf. Det är Babysim imorn åxå, vi har missat 2 ggr nu då jag var sjuk först å sen sist var Nelis dålig.  Ska bli kul att komma iväg igen.

Nä, nu är det gonatt hörni...
Ha en bra kväll
!

Älskade Unge









Vårt allt
Älskade Hjärtebarn

orka!

Trött och lite nedstämd, vet inte om svarta hålet är tillbaka... extremt kort stubin, tröööött, less, hopplös!
Trodde det hade flyttat in ett litet knytt i magen igen, att det var därför jag mår lite konstigt. Tog ett test idag, men det var inget.
Blandade känslor inför det, orkar nog inte med en till egentligen så snart, men hade inte pallat psykiskt att välja bort det heller. Min åsikt är att de väljer när de vill komma till världen, så då får man vara glad att de valt en till förälder, och välkomna dem så mycket det bara går =)
Jaja, nu behövde jag inte välja bort pluggandet iaf, planerna fortskrider som tänkt.
Kotteplanerna får vänta ett år, om det blir som tänkt.
En av vännerna är gravid nu igen, avslöjar inte namnet om hon inte gjort det officiellt än =)
Så glad för deras skull, längtar lite jag med tills det är dags för oss, mysigt med magen!
ja jag vet, när man väl är där är det jobbigt jobbigt, ont och besvärligt... men ändå!

Den här veckan har det hunnits med en ridtur i måndags, tisdag så var min gamla kompis sara här med mig å Nelis. Gick en prom, åt lunch och fikade, snackade massa skit =)
Onsdag var det Ö F , träffade Malin och Nova där. Åkte till Bettan efteråt för lunch i regnvädret. Byggde ny sjukhage då dårarna med skador hade raserat fullständigt och gått in i stallet för att äta hö.... mera småsår kunde läggas till kotledsinflammationer och knäfrakturer... suck.
Torsdag regnade det så fruktansvärt så jag kunde inte åka till stallet. Tog med Nelis på handling i birsta istället.
Storen och Jasmine har fått äran och friheten att gå i gamla kohagen bredvid vår vanliga hage, kossorna har flyttat in för vintern, så nu får våra lite mys med gräs och pyssel hela dagarna i 3 veckor.
Har inte fått nån bild än på ätarna, men ska fixa det, ser så härligt ut när de går å mumsar och njuter. Även fast det regnade så hemskt ville de inte gå in, Stor vände rumpan åt mig å såg sur ut innan han gick bortåt... attans gubbe! Här kommer man och ska va snäll, ta in och torka å äta äpplen och varm kligröt och mumsa hösilage... icke! När han väl kom in så rev han runt höet i hela boxen och såg väääldigt förolämpad ut.... hö? jag äter bara gräääs kärring! Jaja, det var rent på morron iaf =)
Benny jobbade onsdag kväll och ikväll, han åkte åtta och har inte kommit än.... suck. Vill att han ska va hemma, men vi behöver ju pengarna....
Fisen sov 3,5 timme idag på balkongen i sin vagn! Trodde hon dött eller nåt, var tvungen att gå ut å kolla hela tiden efter en timma =)
Sen när jag var i stallet ringde benny och sa att hon stod och sov, lutad mot soffan... stackarn! Så hon fick gå och knoppa vid sju, och hon har peppar peppar sovit hela kvällen nu. Skönt!
Hon har förresten fått tänderna uppe nu, så söt! 4 tänder totalt hittills då.
Hon kan stå själv en kort stund när man släpper henne, och hon har inte mkt stöd när hon går. Får se om det lossnar snart.
Poppins är mkt bättre i sitt ben nu, medicinen verkar ha gett resultat, härligt! Hon är fortfarande halt när hon legat och så, men annars är hon helt ok. Vi får se hur länge det håller i sig, sen är det inte mer att göra.
Min goa älskade grodprinsessa!

näe nu ska jag gå å lägga mig, orkar inte vänta uppe längre på kärleken... han får krypa ner sen.
Imorn kommer Bettan och JO och Engla hit på middag och lite mys med vin / öl, ska bli mkt trevligt!

Gonatt allesammans, hoppas ni har bättre humör än jag.
Här kommer en grej som alltid får mig att må bättre, mitt alter ego Nemi, världens bästa serie!



RSS 2.0