sjukvecka!

Jaa, den här veckan blev jag hemma helt och hållet, lungorna ville inte riktigt ge med sig. Cornelia fick ingen mer feber, men har vart fortsatt snorig, täppt och hostig. Och den förbannade förstoppningen hon dras med då.
Benny ska ringa läkare imorgon så vi får nån hjälp, kanske de lyssnar på honom?
Cornelia var på dagis på onsdagen, sen fick hon vara hemma med mig. Vill ju passa på när jag kan, att vara med lilletrolla så mycket som möjligt!
Istället för att sitta hemma i min egen soffa och ha tråkigt, så tänkte jag att jag kan väl lika gärna sitta på rumpan i Malins soffa istället? Dessutom kan Cornelia roa sig med Max så behöver inte jag springa runt och försöka roa henne =)
Så det gjorde vi, vi tog en liten visit dit med bilen, skönt med sällskap och kul för Cornelia, bara hemma med mamma är lite trist har jag märkt.... =)
På fredagen ville Bettan ha sällskap, så jag å Nelis åkte dit. Perfekt, jag och Bettan kan sitta nerplanterade i soffan och känna lugnet medan barnen leker så det blev en bra avslutning på vardagsveckan.
Jag har så tråkigt när jag är hemma, jag vill ha sällskap jag, så det var tur att jag inte hade nåt smittsamt =)
Tänkte på det, när jag var mammaledig var jag inte hemma själv många gånger, var oftast ute och for och hälsade på mina kompisar, eller var iväg nån annanstans. Hade nog fått knoster i skallen om jag vart tvungen att vara hemma i lägenheten! Tack och lov för körkortet säger jag bara =)

På lördagen var det dags för vårens klädbytardag på hagaskolan, jag och Bettan åkte dit i god tid som vanligt för att fynda, pappisarna och barnen lämnade vi hemma så de fick leka utan oss =)
Det var inte lika mycket folk som sist, då var det helt galet, men det räckte till iaf.
Jag handlade för 240 kr, och då fick jag: 1 par mysbyxor, 1 pyjamas, 1 tjocktröja, 1 fleecejacka, 1 vindväst, 1 tunika, 1 sommarklänning, 6 tshirtar varav 4 st POP.
Ville åxå ha lite skor och överdragskläder, men hittade inga i hennes storlek. Var nöjd ändå med dagens fynd!
Sen åkte vi hemåt, åt lunch på Frasses (gooott!) och sen for vi till hemmet.
Vilade lite medan Nelis sov, och sen hjälptes vi åt hela familjen att städa. Nelis hjälpte till att plocka undan och fylla tvättmaskinen, och så favvogörat att hjälpa pappa att diska =) Det är tydligen jättekul att stå där med sin egen diskborste och lite saker vid vattenkranen, och disksvampen är vääääldigt god.... urk!
Vi får vara glada att hon tycker det är kul att städa än så länge iaf! =)
Det blev fjällskav med pitabröd, grönsaker och gräddfil till middag, mycket gott tyckte vi alla.
När Nelis somnat så började vi kolla på en krigsserie som gått på TV förut som vi tagit hem, Band of Brothers. Den är superbra, har ni inte sett den så gör det! Mycket bra skådespelare och en historia vi känner till, om 2a världskriget.
Sen skulle vi sova, men då började en norsk deckarserie på Canal +, åxå superbra, Varg Veum heter den. Väääldigt sevärd!
Nu på morron har jag vart i stallet som vanligt och släppt ut djuren, men jag började må sååå illa och var tvungen att kräkas...? drack lite vatten och det kändes lite bättre, men illamående likt förbannat. Det var likadant igår morse, men då gick det över när jag åt en liten godisbit och drack vatten. Så länge jag sitter går det bra, så jag hoppas inte jag får nån kräksjuka iaf.
Vi ska åka och bada med familjen Sundholm-Staaf som vanligt nu, kul att dra iväg med barna varje söndag. Hade tänkt lägga mig och vila en stund när jag kom hem, men det låg ett barn tvärsöver sängen och snarkade.... var bara att sätta sig i soffan med hunden och datorn... =)
Nu ska jag försöka äta lite frulle, så hörs vi en annan dag!
Ha det bra







Bilder på Piriplutten och valparna =)

andas bör man annars dör man

Idag fick Cornelia åka på dagis eftersom jag hade bilen. Vi åkte iväg vid 9 efter många andningspauser för mig, trodde inte det var så jobbigt att klä sig och gå 100 meter till bilen!
Väl på väg så börjar bilen rycka och bete sig underligt, svänger upp mot lillhällom och då stannar bilhelvetet! Man ser dagis, men det är väl 300 meter att gå, vilket är alldeles för långt för mig med min infektion i lungorna.... men vad gör man, ingen vagn hade jag med heller, så det var bara att ta ungen på armen och börja traska. Trodde jag skulle dö på vägen, kändes som att lungorna vände ut och in på sig och hostan var fruktansvärd. Cornelia flinade glatt och myste i min famn... sabla onge =)
Benny ringde Danne, så den pärlan kom och hämtade mig så jag fick åka å fylla bensindunken. Mätaren är ju tydligen paj på nya bilen, å jag såg att vi kört 57,3 mil på 60 liter så det var nog slutt i tanken...
Fyllde i det som fick plats i dunken och bilen startade =)
Tack snälla Daniel!
Vad gjorde vi utan honom? Han är en Anna, ställer alltid upp och finns när han behövs.
Han har dessutom lånat ut sin andra bil till oss så Benny har en bil med nu när vi sålt både volvon och pickupen.
Vi betalar försäkring och skatt så får vi ha bilen. Snällt va!
Sn åkte jag hem och kände lugnet med min sjuklighet, datorn är min bäste vän =)
Jag har pysslat med en hemsida åt hästen, riktigt kul faktiskt. Adressen om ni vill kolla:
sartorius.zoomin.se
Inget avancerat, men jag gör så gott jag kan, och den är ju inte klar på långa vägar =)
Innan jag hämtade Nelis på dagis så tänkte jag passa på att handla lite till middagen, tog det lugnt så jag matchade resten av de handlande på Konsum, PRO föreningen hade landskapsträff tror jag.... suck!
Jag trodde i min enfald att 10 min skulle räcka för att handla ägg, mjölk och ett par burkar nödbarnmat.... 35 minuter tog det! Herregud, ur vägen för helvete ni kan väl vänta med era vagnar när jag har 3 varor? Nädå, det ska plockas och vändas och vridas på varje vara, sen ska kupongerna fram, sen ska det tjafsas om att det är fel vara, och sen ska småpengarna upp och räknas.... Jag svimmar!
Jaja, Nelis hade precis vaknat när jag kom, så det gjorde inget att jag blev sen, men det blev inte lättare att andas när jag stressade kan jag säga.
Hemma igen så skulle vi äta mellanmål, så jag snodde ihop varmkorv med bröd, smaskens brukar det vara. Gjorde en åt Nelis med ketchup på, hon slickade av all ketchup, skratade gott och förvandlade korv med bröd till detta:






Hon åt väl kanske 3 tuggor, sen var det totalt mayhem bara. Hon sönderdeladeallt till små utrop : aaj. aaj, aAAjh, haaahaa, ajh, aaaj, hahaaha! Osv osv. Är hon riktig?
Sen tog jag fram banan, tänkte att det går väl ner iaf?
Nä, då byggde hon torn och små konstruktioner!






Resten av kvällen har hon varit grinig och klängig och har suttit i min famn tills Pappsen kom hem, då låg hon och myste och åt päron och drack vatten på hans mage medan jag lagade mat.
Idag blev det stekt potatis med stekt korv och bacon, till det stekt ägg. Smaskens, men inte nyttigt =)
Cornelia åt, och upptäckte att hon gillade bearnaisesås. Så till slut åt hon bara sås och ville inte ha mat, och skulle bara dricka mjölk ur pappas glas.... vatten my ass tyckte hon. ite äpple till efterrätt, sen var det dags för kvällsbadet.
Pappa diskade och jag satt med fisen. Hon är så söt, plaskar och busar =)
Vi satt en stund i soffan och myste, Cornelia invirad i sin snygga badrock med spöken på som hon fått av Anna såklart!
Efter en stund blev det blött, hon kissade på mig och soffan.... Suck.
Jag tittade på Linda Rosings puckoprogram, så Benny nattade lillan, vilket gick snabbt. Hon hade 38 graders feber så vi får se om hon blir toksjuk nu då.
Resten av kvällen har vart lugn, jag blir hemma imorn och förmodligen på torsdag åxå. Sen får vi se om det blir vab på fredag eller om hon är frisk och kry igen. Själv ska jag väl vara på banan igen hoppas jag.

Sådärja, nu får det räcka för idag, sov gott allihop!

sjuuuk, sååå synd om mig!

Jaa, då är jag sjuk igen... Jag har vart förkyld lite sådär i en vecka, men inget allvarligt. Har ju kunnat jobba som vanligt utan problem. Så igår började det bli värre, och jag fick svårt att andas. Imorse var det så illa att jag fick ringa efter hjälp =) Benny hade bilen idag eftersom jag skulle stanna hemma nu när jag var såpass dålig. Hunden och ungen hemma, bra idé! Fick panik imorse då jag inte kunde andas alls, kändes som jag skulle svimma, så jag ringde Benny som inte kunde åka ifrån. Men som tur var kom svärmor, ( Tusen tack för hjälpen! Å diskade gjorde hon åxå.. tack tack!) så jag kunde låna bilen och åka till doktorn medan hon passade Nelis.
Så nu är jag nyss hemkommen från doktoren. Jag fick sitta och inhalera medicin, och snapsa 6 cortisontabletter.
ÅÅÅÅ vad skönt det blev när jag kunde få åt mig luft igen!
Så har jag fått utskrivet cortisontabletter som jag ska äta en vecka, och nåt som hette doxyferm som åxå ska ätas en vecka. Å en ny astmamedicin har jag fått istället för pulmicort och bricanyl, tror den hette zymbicort. ska va kombinerad och starka grejer, dyrt men bra tydligen. så vi får hoppas att det blir bra iaf.
Nelis är fortfarande jättesnorig och har fått hosta, vet inte om febern är på g åxå. Hon hade vart gnällig nu när jag var borta och inte ätit nån lunch. Inte ville hon ha frukost imorse heller. Nu sover hon, så jag får kolla tempen när hon vaknar.
Björn har precis hämtat den stackars hunden åxå, hon fick bara gå utanför dörren och kissa imorse eftersom jag höll på att svimma av syrebrist...

För övrigt har helgen vart bra, jag hade ju hoppträning i lördags! Det gick över förväntan, det var jättekul och hästen superfin =D
Vi hoppade inte högt, men det var tillräckligt för mig just nu, det var så kul!
liten glimt av våra små skutt:

http://smg.photobucket.com/albums/v311/kusalinclinc/?action=view&current=SNV31061.flv
http://smg.photobucket.com/albums/v311/kusalinclinc/?action=view&current=SNV31052.flv
http://smg.photobucket.com/albums/v311/kusalinclinc/?action=view&current=SNV31056.flv
http://smg.photobucket.com/albums/v311/kusalinclinc/?action=view&current=SNV31058.flv

Ignorera fettklumpen på ryggen på det stackars djuret... =D
Snälla Camilla filmade, hon hade trickträning före min träning, så hon stannade kvar och red sen hem pållen åt mig.
Tack snälla! Jag var snäll tillbaka och for till stallet och hämtade henne och skjutsade hem henne efteråt, dessutom hade jag mockat åxå =)


Igår åkte vi och badade med Bettan, JO och Engla. Väldigt mysigt, och jättevarmt i vattnet. Härligt för min träningsvärkande kropp... ;)
Barnen hade jättekul, det märktes att det var längesen Cornelia var iväg och badade. Det lyste om henne och hon hade sååå kul, ett dyk hann hon med åxå. Hon lekte hejvilt i barnbassängen, kul att se henne så nöjd i vattnet!
Sen åkte vi hem och städade medan Cornelia lekte och hjälpte pappa att diska, hon älskar att hjälpa till. Sötunge!
Efter det var det sovdags för lillekorven, så vi packade in oss i bilen för att åka iväg till Mormor och Bosse, och hon somnade direkt. Vi passade på att åka och tvätta bilen, dum idé med tanke på vädret, vi vet! Men men, bilen såg ut som en smutsklump och det är ju inte bra heller.
Det var sån kö på Statoil Granlo där vi brukar tvätta, så vi åkte till Norrmalm istället. Det skulle vi inte gjort.... Tvätten slet loss ena vindrutetorkaren och böjde resterande pinne lite fräsigt uppåt utåt. Snyggt!
Jaja, det får de åtgärda, sånt ska väl inte hända heller??

Sen åkte vi vidare till Alnö, väl framme såg bilen ut precis som när vi for hemifrån. SUCK!
Nelis vaknade och då var det bara mormor som gällde =)
Hon hjälpte till att greja vid diskbänken när mormor lagade mat, behöver jag säga att vattenpölarna var ett faktum?
Men nöjd var hon, och det var väl det viktigaste.
Vi fick supergod kyckling i ugn med potatis gratäng och sallad till. Muchos göttigt tyckte vi allihopa, Nelis lassade in stora skedar.
Sen fick vi efterrätt, hemgjord glass med chokladsås och jorgubbssås. Hur gott som helst!
Sen var det dags att bege sig hemåt igen, eftersom Anna var på g för den ordinarie film och myskvällen vi har på söndagar.
Vi gjorde marängswiss, men vi orkade nästan inte äta så det blev massor över. Kors i taket!! =D
Vi såg på filmen Australia, den var jättekonstig i början så Benny gick och lade sig efter en stund. Vi härdade ut, och den vart faktiskt bättre. Fortfarande konstig, men den var ganska så bra ändå. Kl 1 kom jag i säng, och Anna som skulle upp och jobba tidigt.... undrar hur pigg hon är i dag?
Just ja, hur galen är inte Anna då????
När jag kom hem på lördagen så hade hon vart upp med en present till Nelisen. Ok, det var ju snällt, men vet ni vad det var?? Adidasskor för 400 facking spänn!!!Supersnygga såklart, men hallå, fyyyyyrahundra jämarns pengar??
Tack snälla bästaste Anna, å Nelis älskar dig vet du ju, gudföräldern i praktiken.... ;)
Kolla vad snygga de är:



Jaha, nu ska jag gå och ta mig nåt att äta, innan jag dör av hunger.
Ha en bra dag och håll er friska!
Avslutar med bilder på fjärten när hon fick smaka yoghurt med chokladbitar...





tjohej! Ajm bäck!!!



Jahadå!
Nu jävlar har jag kommit tebax....
Det bidde ett litet uppehåll sen 29 januari, men nu ska jag försöka hålla igång igen.
Jag har inte haft ork eller tid att blogga fast jag gärna velat. Hela dan är jag ju på jobbet, sen direkt hämta Nelis på dagis, hem, laga mat, städa, kolla lite på tv, duscha, sova osv... SUCK!
Jag är så slut när jag kommer hem, så jag vill helst bara krypa ner i sängen och dvala i en vecka framöver, jag har ett otroligt krävande jobb kan jag säga. Man ger av hela sig själv exakt hela dagen, och man får uppbåda all pedagogisk förmåga och precis allt tålamod man kan för att det ska fungera. Vissa dagar är fullständigt kaotiska och jobbiga, men andra dagar får man så mycket tillbaka så då är det plötsligt värt det igen =)
Tänk att korta glimtar av harmoniska barn kan förgylla ens dag så mycket!

Cornelia har börjat trivas som fisken i vattnet igen på dagis, hon hade en jättejobbig period här då hon var jätteledsen när jag lämnade. Sen var hon ledsen till och från hela dagarna och ville helst sitta i vagnen hela tiden.
Men nu är det bara glada miner, hon sträcker sig efter "fröken" på morron, och hon är på strålande humör hela dagen, så ska hon inte gå hem när jag kommer och ska hämta... =)
Däremot har hon jätteproblem med magen, hon är jättehård i magen och har så svårt att bajsa... stackarn. Hon spänner sig, kämpar, skriker och gråter. Sen kommer det efter många om och men en jätteklump hårt bajs så hon blöder i rumpan, huga! Varje vecka är det samma sak, hon får lactulos på fredagen för hon har så jobbigt, sen kommer det igång på kvällen och håller sig några dagar, ibland hela veckan till torsdagen och på fredagen börjar det om.
Jag har tagit bort mjölken, hon äter gröt till frukost och får olja i vällingen. Till frukt är det päron och banan som gäller.
Vad mer kan man göra?



Just ja!
Kajsa har fått barn!!!
Det blev en Leia, 48 cm lång och 2814 g tung.
Den 9 mars kl 05.54 kom hon till världen, 6 dagar tidigare än beräknat.
Grattis till den vackra prinsessan =D

Piri har fått valpar!!!
Den 27 januari kom det ut 3 st småkottar, 2 hanar och en tik.
Hon är en underbar mamma som inte vill vara ifrån sina valpar överhuvudtaget...
Grattis lilla pluttan till dina fina barn =D



Jaha, nu ska jag inte bli långrandig, detta får räcka.
Ikväll har Bettan, JO och Engla vart här och ätit middag och surrat lite skit. Mycket trevligt!
Barnen lekte inte så mycket, det var ett tag sen de träffades så de var lite reserverade. Men vi ska åka och bada på söndag, så vi får försöka umgås lite mera åxå framöver.
När vi badat så ska vi åka ut till Mamma och Bosse och hälsa på, middag blir det åxå.
Imorn ska jag hoppträna med Storen kl 15, det ska bli spännande =)
Vi får se om jag lyckas överleva... hihi

Ha en bra kväll, jag avslutar med bilder från när jag fyllde år, när barnen lekte så fiiint!













RSS 2.0