FRAAAJDÄÄÄÄJ!

Inatt har Nelis sovit riktigt illa, bar in henne till oss till sist.
Men det vart inte så mkt bättre, hon har vaknat och gnällt, vridit å vänt, sparkat å vevat. Vet inte hur många sparkar jag fått av småfossingarna inatt, hon har hårda hälar iaf =)
Vaknade till å höll på att ramla ur sängen, då ligger hon på tvären rakt över min madrass, och jag ligger med fötterna nedanför sängen, ute på kanten.... Så liten men behöver så mycket plats!
Vi klev upp 8 imorse, då var det färdigsovet tyckte lillfisen. Hon väckte mig med ett fulländat backhandslag i ansiktet, åtföljt av ett strålande pruttljud med läpparna så jag fick barnspott i ögat å så skrattade hon glatt å skyndade sig att åla neröver sängen... Hon är inte riktigt klok vår lilla terrorist =)
Vi åt pannkaka sen igår till frukost, man får fuska ibland... gott var det tyckte vi båda. Cornelia fick apelsin till efterrätt, hon har inte ätit det förut. Det gick i direkt kan jag säja! Hon smaskade å stoppade in så mycket det bara fick plats med i lila munnen, lätt upprörd när det var slut.
Klädde på oss och gjorde oss klara för att åka iväg å handla lite, hämta spån och hyllan till stallet.

Fröken Fräning


Vi gick ut med storgrabbarna först så dom klarade sig tills vi kom hem igen.
Hämtade spån och hylla, så for vi till stallet med det på en gång, hyllan stack ju ut på sidan av flaket så jag ville inte åka till birsta å se mer redneck ut än nödvändigt...=)
Cornelia somnade på vägen, så jag lyfta bara ner babyskyddet i vagnen medan vi var på hööks å barnens hus.
Denna snygga bil kom vi hem med:
         
Efter den sista bilden skedde en liten trafikolycka på golvet, föraren tappade kontrollen över fordonet, fick sladd och voltade åt vänster. Dock hade hon ett fast grepp om ratten, och det gick i en låg hastighet så det hela slutade lyckligt. Trots detta kom några tårar och en hel del ilskna vrål innan den modiga föraren satte sig bakom ratten igen =)

vi har åxå hunnit med att städa och tvätta idag, och Cornelia har kommit på hur man tar sig över tröskeln till balkongen.
Å vad spännande det var där ute, man kunde ju sitta och titta ner på folk och dra i tvätten!






Vi hade jagis idag åxå, jag sprang efter henne å skulle killas, å hon tjöt och skrattade, hasandes så fort hon bara kunde bort mot balkongen, så hann jag ikapp å killade, hon kiknade å blev en hög på golvet, gud vad hon skrattade! Å jag med, hon var så söt! Så gick jag tillbaka, hon hasade efter med en sån där förväntansfull blick, då vände jag mig å "attackerade" igen, och voj vad hon tjöt och hasade, jag trodde hon skulle skratta ihjäl sig.... tur dom är lättroade =)
Sen när vi lekt klart hasade hon ut på ballan igen, jag diskade. Till sist tänkte jag att jag måste kolla vad hon gör så tyst och länge....

Hon hade hittat blomkrukan, det var jordtrollets återkomst... Jord i munnen, näsan, i händerna och fulla kläderna. Härligt med jorddregel på nya bodyn... Det var bara att skaka ungen och torka av jordansiktet, hon fnissade glatt, kunde inte hålla mig heller =)
Hon gör ju iaf skäl för sin text på bodyn, "Action Baby".

Jag får inte mata henne längre heller, hon kniper ihop munnen allt hon orkar, tjuter och viftar, hua hemska människa till morsa! Jodu, hon ska äta själv minsann. Då går det så bra så, å speciellt när jag dammsugit och torkat golvet å fått bort de intorkade resterna av hennes måltider.... hälften hamnar ju där igen! Men jag höll god min, huvudsaken hon äter.
Men det vore ju bra om hon fick i sig lite mer än hälften....!
Fick bära henne i bärselen när jag dammsög idag, hon är verkligen rädd för den. Hon blir så ledsen, men får hon åka med på magen så går det jättebra.
När Benny kom hem så bestämde vi oss för att åka å hyra film, jag hade ändå insläpp å fodring. Så vi åkte till stallet hela familjen först. Benny var så snäll å hjälpte mig skruva upp 2 nya sadelhängare, 5 nya krokar och nya boxtavlor till de 4 boxarna. Lillan blev jätterädd för skruvdragaren åxå, försökte gömma sig under min arm =(
Hoppas det går över.
När vi kom hem så lagade jag middag, kroketter, fläskfille och kantarellsås. Smaskens var det! Cornelia hann faktiskt somna innan vi åt, skönt! Hon börjar nog bli bättre i förkylningen nu, då brukar sovandet bli bättre åxå.
Hon envisades med att ligga på tvären nedanför kudden med täcket bakom ryggen och snutten över huvet... jaja, bara hon sover!
Nu ska jag kolla runt lite ån tö nät innan vi knoppar in.
Eller ja, Benny har ju redan snarkat en stund på soffan...=)
Märks att han börjat jobba, då sover han som en gris på fredag kvällen innan 22. Vi som skulle se på film *suck*
Men han har jobbat över varenda dag den här veckan, så det är väl förståeligt. Första veckan efter semestern å så drar han igång stenhårt direkt.
Men imorn ska vi på lite fest och Cornelia är hos farmor och farfar, det ska bli trevligt. Vi ska ju sova där vi åxå, men vi behöver inte kliva opp på söndag morron förrän vi vaknar själva =)
På sön em har vi ju babysimmet åxå, det ska bli riktigt spännade!


Näe, hörrni, ha en trevlig och mysig fredagkväll, nu ska jag äta lite snarra.
Hejs svejs

RÖVEN VAD DET REGNAR!

Var kommer allt ifrån? Å vart ska det ta vägen?
Självklart måste det ÖÖÖÖSREGNA när jag ska ut med hundar å ungar.... Måste inskaffa regnkläder, men det är så dyrt!
Får kolla tradera =)
Mina senaste fynd där:
 

och den här väntar jag på:


Tradera är en fantastisk sida...! Har hittat en brun vinterjacka åt fisen åxå, men jag avvaktar å ser vad den kommer upp i, den var riktigt snygg, så jag vill gärna ha den. Vi får se!
Så här kan man ju inte handla i affärerna, då blir man ruinerad.... Jag har inte gett många kronor för de här kläderna, den dyraste är molnoverallen som jag fick för 200, men tex vindjackan gav jag ju bara 16 kr för, toppenpris!
Perfekt när man har en ansträngd ekonomi, men behöver nya kläder. Det mesta är ju som nytt.

Idag har Acke och Cosse varit här, storgrisarna. Cornelia klappar å kramas å drar i pälsen, smakar å petar. Dom är så snälla, Acke bara viftar på svansen och är lycklig för att hon är med honom =)

Hmmm, vad ska jag hitta på för tok nu då...?

Imorse var jag till stallet som vanligt, och inte heller idag såg jag skymten av Storen och Jasmine.... Knäppskallar!
Men ikväll fick de så lov att gå in och sova, det har ju regnat några nätter nu och då lägger de sig inte. Kan gissa att de sover gott i varm å torr box inatt, Storen lär ha spån i öronen imorn bitti!
Imorn får Macke och Raspall gå ut åxå, de blir nog glada att få röra på sig när de stått i box i 3 dygn. Frågan är om det går att leda dem till hagen eller om jag får åka efter i grimskaftet med grus i ansiktet.... =)

Ska ta en sväng till birsta imorn, måste på systemet och på barnens hus. Hittade en sparkbil för 79 kr som Cornelia älskar, hon provsatt den sist vi var iväg å såååå lycklig! Det är även ett handtag bakpå så hon kan ha den som gåvagn åxå. Så den ska hem. (Till hennes 1-årsdag önskar hon sig en Bobbycar, med släpvagn =). Finns en frän svart på www.lekmer.se *ehheeeee, harkel*)
Dessutom måste jag ta "Redneckbilen" imorn, den fuuula pickupen från helvetet... Attans!
Ska åka förbi en kompis jobb och hämta en hylla till stallet, och köpa spånbalar på sågen. Det ryms ju inte i ljuva våfflan, så jag får vackert köra fanskapet som jag måste skrika åt och vålda mig på växelspaken för att få i backen. Sen låter den som ett tyskt stridsplan från ww2 när man kommer spruttande i 90... SUCK! Men den gick minsann raaaaka vägen genom besiktningen, då har den dessutom stått ute oanvänd i 4 år innan!
Volvon, den är det bara massa fel på minsann. >:-(

Cornelia har idag bestämt att hon inte ska sova för natten. Vi lade henne kl 1930, hon skrek å var fly förbannad i 45 minuter, sen tog vi upp henne igen. Toppnöjd, lekte på golvet och skratted så nöjt så. Sen skulle hon stå å gå vid bordet och riva i allt hon kom åt, nu ligger hon på pappas mage å pillar på allt hon kommer åt.... Huvva.
   
Är dom inte söta, Paps å knasbebis? Lite bus efter pappa slutat jobbet måste man ha =)

Idag har hon ätit köttfärssås och spaghetti till middag, hemlagad. Det gick i litegrann först å sen var det nog. åt kiwi tills det stod ut genom öronen, och sen så kom hon åt matskålen. Då högg hon in med fingrarna å åt upp resten som var kvar! Helnöjd att få äta själv, mata var noll det.
Hon är ju stora tjejen nu tycker hon, vi var på väg å mät idag:
Vikt 8210 g
Längd 71 cm
huvudomfång 45,7

Äter middag själv, det var mat över heeeela barnet....

Nu har hon äntligen somnat! Kors i taket.....
Nu ska jag kolla på Hells Kitchen, ibland önskar jag att jag var lika frän som Gordon.... Där kan man snacka humör =)
Ha en najsig kväll!

EN VECKA HAR GÅTT

Ja, jag har varken haft tid, ork eller lust att skriva den gångna veckan, haft massa göra!

Vi börjar uppdateringen i tur och ordning =)
Stallet är färdigtvättat och målat, äntligen! Mina kära hyresgäster var snälla och hjälpte till med målandet, de målade sina boxar så jag slapp det iaf. SKÖNT!
Men nu är det vitt och fräscht igen med snygga svarta galler.
Jag ska åka på Hööks och handla namnskyltar till boxarna, och ett par sadelhängare till.
Har gjort nya namnlappar till tränshängarna och sadelhängarna, och in till våra klädskåp.
Nu är nästa projekt att få tag i några gamla garderober eller liknande så vi får lite mer förvaring till alla grejer vi har åt våra kära odjur =)
Raspall och Macke står på boxvila nån dag till, sen ska de gå i sjukhage i 14 dar. Raspall är mkt bättre, Macke var in på kliniken vid travet och fick spruta i leden. Han har både kotleds- och hovledsinflammation stackarn så nu får han ta det lugnt ett bra tag.
Storen och Jasmine går fortfarande ute hela dygnet, och de verkar trivas. Tänkte ta in dem imorse när jag morgonfodrade, eftersom det regnat hela natten, men icke. Inte en skymt av trollen! Vill dom va ute så får dom det, inte mig emot =)

På fredagen åkte vi till Malin, Daniel å Max. Vi åt god middag med grillat kött, majskolvar, färskpotatisklyftor i ugn, och en fantastisk kantarellsås med Mallas egenplockade svampisar.... Mumma!
Max å Cornelia lekte lite, Maja och Piri kom ganska bra överrens tillslut när Maja slutade leka ångvält...=)
Vi vart inte så länge tyvärr eftersom både jag å Benny skulle tidigt upp.
Han å Cornelia skulle till fammo å faffa för att hjälpa till lite med huset, och jag åkte med Piri till Hudik på utställning med Monica och Bacchus Lilla Röd.
Halvsju hämtade vi dom i Ljustadalen å sen bar det av neröver. Det tog 1 timma att åka, så vi var i väääldigt god tid. Utställningen började kl 9, så vi gick en långprommis i staden.
Vi hamnade i ett jättefiiiint gammalt idylliskt område med gamla trähus, småsmå gator och mysiga trädgårdar med äppelträd överallt. Tillochmed en park vi gick igenom hade äppelträd!
Verkligen härligt att gå och strosa ensamma på lördagmorron i solen.
På utställningen gick det jättebra, Piri fick en 1a och HP! Domaren var helt fantastisk, glad och trevlig och gosade med hundarna. Hon fick titta på tänder, klämma och känna och tom hålla i Piriplutten!
Mkt trevligt temperament och vacker liten tik, som dock behöver växa i sina öron.... hihihi, lite bättre än sist eller hur?
Vi var snabbt klara eftersom våra hundar ställdes nästan först, så vi kom hem i bra tid.
Tack för lånet av bilen mamma!
Kl 18 for vi till Bettan, JO och Engla på kräftskiva i stora garaget. Där var det massor med folk som jag inte kände, och ångesten kom tillbaks med fulländad kraft, så jobbigt var det. Trångt med mycket folk, det fixar jag inte länge nykter iaf. Flydde in i huset med Cornelia efter ett tag när jag kände att det var nog. Hon fick middag och jag fick andas =)
Jag hade insläpp och fodringen i stallet, så jag passade på att gå upp dit en stund på kvällen, kändes bättre sen.
Vid 23 åkte vi hem, vi skulle ju upp tidigt på söndan åxå.
Benny å Cornet drog till Njurunda igen, och Jag å Piri for till Matfors med Monica för helgens andra och sista utställning.
Plutten skötte sig perfekt, travade så fint och var toppenduktig på bordet.
Fick en etta igen men inget HP den här gången. Domaren tyckte att hon hade lite fladdriga öron och var lite trång i steget bak...? Men i övrigt fin kritik, så jag var jättenöjd =)
Å Piri är alltid lika glad på utställning och det är viktigast.
När vi kom hem passade jag på att vila, kröp ner med Piri under täcket, vi tvärsov i 2 timmar, och det tog ytterligare en timme innan vi gick upp.... härligt!

På kvällen kom Pappa och Agneta och hälsade på, det var trevligt som vanligt. Cornelia gillar att busa med Morfar =)
Lite grinigt blev det på slutet, men det var sovdags så det gick snart över bara hon fick välling och mysa till det med tutte och snutte i sin säng.
Vi har kommit på att hon somnar jättebra om vi har kranen på i köket medan hon somnar....! Kasigt, vet inte varför det ljudet är så mysigt. Det slår aldrig fel, är hon gnällig å trilsk så blir det bra när vi sätter igång kranen.

På måndagen skulle Benny eg ha börjat jobba igen, men han tog pappaledigt. Det var ju infoträff på babysimmet i matfors som vi ska gå på, på söndagar har vi valt för att vi båda ska kunna vara med. Det ska bli så skoj, tror att Cornelia kommer älska det =)
Vi köpte ett par töffa badbrallers, gröna med grodor på å nån text om surfning. Hon kommer bli så fin så!
Efter det passade vi på att åka på birsta en sväng när vi ändå var i farten.
Vi åt lunch på den kinesiska restaurangen inne på Birsta City, det var riktigt god mat där, och MYCKET mat på tallriken! Jag orkade inte äta upp, men Cornelia ville ha så hon åt lite hon med....=)
Handlade lite på Name It, har ju kvar presentkortet. Hittade jens med body för 99 kr, superfint! En knallorange body med en knasig räv på, jeansen hade röd mudd på magen och orangea muddar på benen, mjuka och sköna.

Köpte åxå 3 till bodys för 120 kr, en hellila, en lila med kattmönster, och en grön med ugglor. Alla långärmade då det börjar bli för höstigt för linnen och tshirtar. Kul när man fyndar åxå!

Tisdag så var vi då ensamma igen, Benny började jobba.
Vi gick ut med hundarna, jag och Cornelia, åt frukost, busade lite och sen sov hon ett tag.
När hon vaknat så drog vi iväg för att handla mat, vår vanliga veckohandling. Först åkte vi på Frasses och hämtade ut ett paket, visade sig vara Didrikssonsoverallen som kommit!
Den var jättefin, hoppas den är lika bra som alla säger nu då =)
När vi ändå var i birsta så ville jag gå på lite affärer, så vi gick in på HM. Kollade efter nya skor tillCornelia,som inte är rosa. Kom på att pojkavd måste ju ha, så vi hittade 2 par svarta snygga sneakers som vi köpte.
Gick vidare till Kappahl där jag hade 25% rabatt på barnkläder. Hittade en fleecemössa med en stjärna på, åxå på pojkavd...=) å en fin röd och svart sjalett med katter på. Köpte en svart keps till papsen åxå, kostade bara 29 kr!
Sen strosade vi vidare, hade ju kvar pengar på kortet på Name It... ville så gärna ha de andra bodysarna som var till setet jeans och body, så jag köpte en röd med vild igekott, och en svart med galen ekorre. 60 kr för båda blev det, fynd eller?
Sen kom jag på att på Cubus hade de ju åxå jeans med body för 99, så dit gick vi åxå. Köpte ett par jeans med rosa muddar och en grårandigbody med Action Baby på bröstet. Sen var vi nöjda =)
Åkte på Ica Maxi, där träffade vi Sara som vi pratade med länge. Sen kom en arbetskamrat, Annelie, och vi pratade åxå länge. Tillslut kom vi därifrån med maten, efter 2 timmar...=)
Då var det bara hem, lämna matkassarna, hämta hundarna och dra iväg till stallet eftersom hösilage skulle komma.
Benny kom efter jobbet och tog Cornelia då jag skulle packa hösäckar och tempa Macke, och kvällsfodra.
Blev sen middag, enchiladas, smaskigt värre!

Idag har det regnat hela dagen, men vi har gått ut med hundarna ändå. Kan man inte lära dom att gå på toa ist?
Har städat idag, fick ha Cornelia på armen när jag dammsög. Hon har blivit jätterädd för den och gråter hysteriskt om man inte bär henne... konstigt. Hon har alltid gillat den, men nu har det helvänt.
Hon är åxå förkyld efter i helgen, blev troligen smittad av en liten tjej på kräftskivan som var jätteförkyld. Varför tar man med ett sjukt barn dit där det finns småbarn? Ingen feber har hon iaf, men är sååå snorig och täppt. Äter inget vidare heller, men lite går i.
Jag är åxå förkyld, nässprayen är min bäste vän!
Jag kom på att kolla igenom en kartong med Cornelias vinterkläder som jag packade ner i våras, det visade sig att hon kunde ha 4 st overaller,både tunna och tjocka, flera mössor och tossor och vantar, dessutom den söta västen hon bara använt några ggr. Det roliga är att det är strl 62 på det mesta, 68 i några plagg... lillpluttan! Men det var bra att hon kommer kunna ha det lite till så behöver jag inte köpa mer.
Vann förresten en höstjacka/vindjacka på tradera för 16 kr idag! Jättefin röd och rosa från Name It. Budar nu på  en superfin brun vindjacka från Lindex som jag tittade på förra året, vill ha den! Auktionen går ut på söndag, så det är ett tag kvar...Hoppashoppas!
Imorn är det BVC besök för väg och mät. Ska bli kul att se om hon växt nåt, är hon över 8 kg tro?

Nä nu ska vi krypa ner, Benny ska jobba och jag ska till stallet som vanligt imorn bitti. Jobbigt nu när det är så mörkt på morron, tungt att kliva ur sängen.
Sov gott, hörs imorn!


Så här ser fisens rum ut nu:



Den översta tavlan har Faster Jeanette gjort själv, superfin!
Den under på ängeln har Fisen fått av Mormor, en skyddsängel med en fin text, så söt!

Stallröjning och handlarsväng

Jag håller nu på att fixa stallet inför hösten, har nu i 2 dagar tvättat med högtryckstvätten och skrubbat smuts, gammalt foder och hästabajs med diskmedel och diskborste, sen högtrycken igen. Dessutom måste jag sopa ut vattnet eftersom det inte rinner själv till avloppet.... som för övrigt täpps igen heeeela tiden!
Jobbigt som bara den, men nu är det klart. Har värmefläkt på inatt så hoppas jag att det är torrt imorn så jag kan måla åxå. Det blir vitt med svarta galler, nyggt när det är klart det åxå. Färgen ska tydligen torka på 2 timmar så förhoppningsvis kan hästarna få komma in på torsdag och sova igen lite.
Det har ju vart värsta regnovädret nu de här nätterna bara för att det inte går att ta in hästarna... Typiskt!
Idag så var vi upp till veterinären Gunilla för att kolla storens ben under arbete i lina, han visade inget =)
Hon tyckte vi ska skritta 2 veckor så ska vi böja igen och se hur det ser ut då. Tänderna ska vi ta nästa vecka eller nåt, hon hade inte grejerna hemma än.
Gussie följde med med Macke för ett böjprov, det visade att han tyvärr var riktigt halt på vänster bak. Han ska få spruta i kotan på det benet och helvila i 5 veckor. Det var troligen kotledsinflammation, och det ska man vara försiktig med!
Stackars Macke =(
Raspall är åxå lite ofräsch, men det beror nog på hovarna som såg riktigt hemska ut då hovslagaren gjort ett riktigt dåligt jobb. Nu är det bytt till en annan så vi hoppas det blev bra nu.

Storen smaskar gräs i matfors


Cornelias farmor ringde när jag var i stallet och ville träffas på stan för lite fika och titta på lite kläder kanske till Cornelia.
Vi träffades halv4 på stan och traskade in på HM. Där fanns det såååå mycket fint, så Cornelia fick en jättefin rosa vinteroverall med matchande mössa och vantar, en rosa stickad HelloKittyklänning och ett par grå HelloKittystrumpbyxor.
Sen fikade vi på Charm, tog en baguette med kyckling å curryröra, grovt bröd. Tackade nej till gofika! Såååå stolt att jag kunde hålla min disciplin för en gångs skull =)
Cornelia åt mellis, yoghurt och lite smörgås, och potatis av farmor.
Det satt en tjej och en kille bakom Cornelia och pratade, och hon gjorde allt för att de skulle se henne och prata med henne, men de brydde sig inte alls, stackarn! Hon vred å vände, tittade med stora ögon och pratade och vinkade.... Inte en reaktion!  *hmpf*
Efter det så var vi till cubus och tittade lite, bara titta sa farmor.... jo just det, vi fyndade en vinterjacka för 70 kr, ett par hängslejeans för 79 kr och ett regnställ för 199! Och 2 par halksockar.
ud va grejer hon fick idag, det enda vi behöver nu är vinterskor, det får vi ta sen. Tur att lillan har så snälla och generösa mor- och farföräldrar, dom är bäst!
TACK för allt ni ger och ställer upp med.

Hemma igen så ville farmor inte åka ifrån Cornelia så hon kom åxå för att leka å kramas lite till med lilltrollet... =)
Jag åkte till stallet igen för att spola det sista och sätta igång fläkten över natten.
Cornelia hade somnat när jag kom hem, efter att hon som vanligt när hon har nya kläder på sig ( den nya rosa monsterbodyn) bajsat igenom blöjan... Jag kommer hädanefter ENBART köpa Libero blöjor, allt annat vi provat är bara skit! Libero är bäst, så enkelt är det. Enda blöjan som har bra passform och som inte läker.
Så ni som tänker ge bort blöjor, strunta i Pampers och vad alla nu heter, Libero är det som gäller, LIBEROOOOO!
Om ni missade vad blöjorna heter: Libero.
Vi åt middag, och sen bröt det lös, Cornelia vaknade och var såååå ledsen, helt hysterisk och gick inte att lugna =(
Fick ta upp henne och sitta med henne i knät en lång stund. Sen blev det bättre och hon busade lite. Ställde ner henne på golvet och så bajsade hon igen....! En liiiten klutt, men det kanske gjorde ont i magen, så det blev bra när det kom ut. Sen åt hon välling och somnade gott.
HORROR! Speldosan har gått sönder! Hennes bästis förutom tutten å snutten när det ska sovas. Hon ligger och tittar å håller i den när den spelar, en liten gubbe i nattmössa som sover på en halvmåne, mjuk å gossig.
Så jag får fara å handla en ny imorn, får se vad jag hittar.
Ska även på utställningsträning imorn med Piri hos Monica, vi ska ju ställa i hudik på lördag och i matfors på söndag.
Vi är dessutom bjudna på kräftskiva till JO å Bettan på lördag kväll, ska bli trevligt.
På fredag kväll ska vi till Malin å Daniel å umgås, massa trevligt det åxå!
Nu ska jag kolla runt lite på datorn innan det är dags att knoppa, trött som attans när man slitit röv i stallet i 2 dar...=)

Ha en bra kväll, gonatt!







Fisen 2-3 månader gammal på alla bilderna

En lista och vår dag

Satt å lästa Mallas blogg nu som vanligt, å hittade en lista, gör den för skojs skull!
Ni som läser kan väl åxå göra den om ni vill?



1. Var är din mobiltelefon? Bredvid mig i soffan
2. Var är din (o-)äkta hälft? Ute på vift å hjälper sin chef att städa efter firmafesten igår...
3. Ditt hår? jaaa, just nu svart med rödfärgad utväxt uppsatt i svans med "rockabillylugg" i spännen
4. Din mamma? en minimänniska som jag inte klarar mig utan! Hejja mamma!
5. Din pappa? Är inte riktig på en fläck! =)
6. Det bästa du vet? Choklad, bli killad i nacken, på ryggen och armen, mysa med hela familjen inkl hundarna i sängen
   på morgonen
7. Din dröm inatt? Att jag rökte! ibland blir man fundersam...
8. Din dröm/ditt mål? Min dröm är att vara ekonomiskt oberoende och kunna bo där jag vill och göra vad jag vill när jag 
    vill, med min friska och lyckliga familj och umgängeskrets. Mitt mål för tillfället är att bli utbildad undersköterska våren
    2010, få 1el 2 friska barn till och att börja jobba inom psykvården när utbildningen är klar. 
9. Rummet du är i? Tvrummet, har en laptop dator så jag kan sitta var jag vill tralalalaaaa
10. Din hobby? Hästen och allt som hör till
11. Din skräck? Monster, mörker, getingar, ringa till folk jag inte känner. Att Benny, Cornelia el nån annan av mina
      människor/djur ska försvinna, bli allvarligt sjuka eller dö.
12. Var vill du vara om 6 år? I mitt fina stora hus på landet, med hästarna och djuren på gården med  mina fina barn
        och min underbara man. 
 13. Var var du igår kväll? Istallet och sen hemma med Cornelia, pappa på firmafest =) 
14. Vad du inte är?
Smal, rik, riktigt klok....
15. En sak du önskar dig? Obegränsat med pengar, drakar, bli smal på ett kick, vara vältränad å snygg och.... just ja
      en sak var det.... Äsch!
16. Var du växte upp? På den lilla steniga ön, Alnö
19. Det sista du gjorde? Nattade Cornelia 
20. Dina kläder? Oftast mysbyxor å tröja, annars jeans. Just nu är jag för fet för de flesta av mina kläder...satan!
21. Din TV? En 42 " platt tv på väggen, en av mina bästa vänner! 
22. Ditt/dina husdjur? Hundarna Poppins och Piri, hästen Sartorius. Räknas spökena å russintrollet?
23. Din dator? Fujitsu Siemens, svart laptop. Ännu en av mina bästa vänner!
24. Ditt humör? oftast glad och helt galen, just nu pendlar jag mellan glad, ok och deprimerad. Men det går över.
25. Saknar någon? Mig själv, och hundarna som är hos extrahusse.
26. Din bil?  Grön Volvo 855 -94 med sniiiigg döskalle på huven...!
27. Något du inte har på dig? fula, töntiga kläder 
28. Favoritaffär? Jaaa, jag äääälskar att handla åt lillan, så det blir oftast Lindex, HM, Kappahl. Tradera är ju
       ingen affär, men beroendeframkallande handlaställe!
29. Din sommar? Hemma, i Rättvik och i Österbymo
30. Älskar någon? Klart jag gör! Min familj och mina kära vänner såklart! Å det är säkert!
31. Favoritfärg? Hrml eheee, jaaaa eeehh Rosa har ju tagit över till en stor del, Men svart är bäst! Beroende på
      sak så varierar favoritfärgen. Jag gillar rött, lila, orange, brun, turkos, ljusgrön....jaaa, de flesta
32. När skrattade du senast? Ikväll i stallet med de knasarna som är inhyrda 
33. När grät du senast?
Härom dan när jag tittade på ett fantastiskt klipp på youtube el nåt. En lejonhanne
      som tagits hand om av 2 människor, men de släppte honom fri när han var redo. Efter ett år åkte de till africa för att försöka hälsa på honom, iaf se honom på håll. När han såg dem så började han springa mot dem, sen hoppade han upp och kramades och pussades, så glad, och hans människor grät å var så lyckliga! Jag blev så rörd så jag nästan dog, det var så fint. Det går inte att beskriva, man måste se det. Ska leta upp länken så ni kan se själva.



Igår kom Benny hem kl 23, han kom hem ist för att fara till kompisen med de andra, han är bra min man =)
Inte var han klapp heller. Så imorse klev vi upp vid halv 9 allihopa.
Kl 11 gick vi på marknaden, och vad lugnt det var! Skönt. Vi köpte 2 böcker, en teflonduk som man har ist för bakplåtspapper, och gurkmeja som hästen ska ha i maten för lederna.
Inga strumpor och korv i år!
Vi träffade lite folk, bla mormor å bonusmorfar, vilken lycka tyckte Cornelia! Men det var inte poppis när de skulle gå, det ville hon inte.
Sen började det bli så mkt folk så vi gick hem, Cornelia somnade som en stock hemma i sin säng.
Vid 17 åkte Benny till chefen för att hjälpa till med ihopplocket från firmafesten igår, och jag å Cornelia åkte till stallet.
Sista hästen kom från betet idag så vi var där allihopa för ihopsläppet. Det gick bra alltihopa, SToren o Jasmine håller ihop och Macke å Raspall kommer hålla sig till varann.
När vi kom hem så fick Nelis välling och sen somnade hon....tio i sju!!!!
Vi får se när hon vaknar imorn bitti.....6?
Nu ska jag värma på lite köttfärssås å koka spaghetti för jag är aphungrig!

Hejhej




Varför ligger hon alltid på tvären?

lite av varje

Igår var jag å Cornelia på stan en sväng. Vi skjutsade ut Benny till Alnö till några kompisar, han skulle hjälpa till att ta in en panna i huset.
Så jag å nelis passade på att uträtta lite under tiden. Vi åkte till Nacksta å lämnade vovvarna först då extrahusse ville ha dom över helgen.
Sen åkte vi på stan för att sätta in pengar på banken så jag kan betala overallen som jag beställt.
Det var just inge folk på banken, jag tror halva stan var där och större delen av alla invandrare vi har.... Jag hatar att vänta, och speciellt bland massa människor. Har ni märkt hur många människor som luktar illa???
Är det inte svett så är det nåt annat lika illa, jag kvävs! Ibland har jag lust att bara hoppa på nån sån illaluktande människa å skrika högt vad jag tycker om deras odör.... TVÄTTA er och använd DEO för helvete! Hur svårt kan det vara? De flesta har väl rinnande vatten i sitt hem? Eller?
Gläääärgh säger jag bara.
När vi äntligen kom därifrån så strosade vi en stund i affärer, det är ju tokrea, såklart när man inte har pengar att handla för. Var in på Lindex å de har så mycket fint till liten, men jag behärskade mig faktiskt, väntar till lönen så får vi se då!
Kappahl hade åxå massa fina grejjer, där hade jag rabattkuponger som räcker til den 26 så då kan jag handla. Hittade några saker som jag bara måste ha till fisan.
Sen var vi på Name It, där har vi ju iaf presentkort än så länge =)
Köpte en fin overall som hon ska ha i vagnen när det blir kallare, de hon hade i våras har hon ju växt ur.
Den är i fleece inuti, och stickad utanpå.  Färgen är lila och ljusgrön, randig. Jättefin med luva.
Sen åkte vi mot Alnö igen, tog en sväng runt norra ön, längesen jag var där så det är kul att se om det ändrats nåt sen man hade häst å red där överallt.
Vi åkte hem när vi hämtat papsen, och hemma hade kaoset dragit igång på allvar runt marknaden.... Folk blir alldeles vilda när det är nåt på gång.
Benny gjorde middag, nytt recept som var jättegott, gorgonzolagratinerad kycklingfile med klyftpotatis....mums!
Sen Lekte Cornelia med sin  nya lära-gå-vagn:






Hon är så duktig, hon går med vagnen små sträckor. Men man får gå med, för ibland tipar hon bakåt å drar med sig vagnen, så blir hon såååå arg=)
Då klappar vi händer å sjunger klappa händernasången så blir hon glad igen...!

Idag så åkte Benny på Sättna och tittade på dragracingen, jag var tvungen att åka till stallet då en av hästarna kom tillbaka. Ville vara med då de skulle släppas ihop, eftersom vi har en ny häst. Jasmine som varit borta tog genast ledningen och var hemsk mot Raspall, hon vaktade Storis heeeela tiden och jagade Raspall så fort han kom närmare än 20 meter. Med Storen har det ju gått bra, men Jasmine vill ha Storen för sig själv =)
Jag tog in Storen så de skulle kunna hälsa iaf, så han fick vara inne några timmar.
Sen åkte jag till Bettan å Engla, vi gick en promenad å snackade skit.
Innan jag for hem så släpte jag ut min lille pålle, Raspall mötte honom å de var så söta när de hälsade, glada å se varann. Meeeen sen kom Jasmine å då var det kört igen.
Men imorn kommer Macke hem från betet så de blir nog bra kompisar, då de inte får va med Jasmine nån av dom....
Jasmine släpper aldrig Storen, men då har de andra varann iaf, det blir nog bra.
Synd att hästarna adrig bara kan vara, utan sånt där rangtjafs.

Väl hemma med lilletrollet igen så gorde jag pannkaka, passar på när Benny inte är hemma=)
Cornelia lekte så fint under tiden, Tänk vad köksgrejer kan va kul:





Sen mumsade vi pannkaka båda två, smaskigt tyckte vi!
efter maten så dammsög jag medan Cornelia hasade efter och höll koll på att allt gick  som det skulle.
Torkade golvet när jag ändå var i farten och tvättade en maskin.
Vi hann med att busa ordentligt en stund innan det var dags för välling och sovning.
Hon är så söt när hon skrattar så hon kiknar, hela hjärtat blir varmt =)
Hon har ett satans humör och en jäkla röst, men när hon är glad då är hon fullständigt underbar, min lilla skitunge...
Vi får väl se när Benny kommer hem, han ringede och sa att han skulle till en kompis i njurunda så han är väl inte helt nykter när han kommer hem.... de började dricka öl vid 10 imorse när de for till Sättna....
Men han har lovat att vi ska på marknaden imorn!!
Nu ska jag kolla lite tv, en av de bästa filmerna nånsin: "Fear and Loathing in Las Vegas" med en för filmen superful Johnny Depp, å äta lite gotta.

Ha en trevlig Lördagkväll

Mormorsbesök, Ikea, Veterinärkoll å Benny som utställare =)

Idag har Cornelias mormor vart här, ååå va kul lillefisen tycker att det är! Hon fick åxå pengar som vi ska använda till det hon behöver.
Jag beställde då en vinteroverall som hon ska ha hela vintern, en Didriksson...=) Jaa, det är dyröres å märkeskläder, men de ska tydligen vara såååå bra. Dessutom hittade jag en snygg svart på rea på nätet, kostade 499 kr. Tycker det är bra pris på ett sånt märke.
Ser ut så här:


Didriksson Mountaingoat heter modellen, köpte strl 80 då de ska vara stoora i storlekarna.
Hmmm, nu har hon regnställ i svart, å en overall i svart... hihi, inga tjejfärger här inte =)
Fast vintermössan är ju rosa, å det lär bli mer rosa detaljer för att bryta av.
Det vanliga regnstället jag tittat på är iofs åxå rosa, så det kommer nog synas att hon är tjej skulle jag tro!
När mormor åkt hem efter en lång stund vinkande från Cornelias sida så for vi iväg till ikea för att köpa lära-gå-vagnen
som vi skulle köpa från mormor.
Förutom den så köpte vi den där vägghyllan jag hittade sist, och 2 plastbackar till Cornelias leksaker.
 

Hittade åxå ett par jeans å en fin body på Cubus, 99 kr tillsammans!
Bodyn är rosa, och så står det med glittertext "I can be a monster", tyckte det passade fantastiskt bra....
Jeansen var egentligen pojkbyxor men de var mkt snyggare än tjejjeansen.
Jag har ett begär på jeans till Cornelia, men de måste självklart vara mjuka att ha mot huden, och de ska vara smidiga å följsamma. Svårt att hitta billiga snygga jeans som är bra på bebisar, så det gäller att pasa på=)
Annars brukar jag kunna fynda på tradera, men av nån anledning är det fler än jag som fastnar för just de däär jeansen, så det har en tendens att dra iväg i pris å då måste jag hoppa av eller skicka en sån där hitman på alla andra budare.
Det billigaste är ju då att hoppa av budandet...attans vad det svider att bli besegrad i auktionerna, jag ska vinna jäääämt!

När vi kom hem igen var det dags att dra iväg, så Benny skjutsade mig, Cornelia å Poppins till stallet medans han åkte med Piri på utställningsträningen.
Vi har ju bara en fungerande bil just nu så.
Gunilla the vet kom halv7 för att titta på Storen, hittade inget att anmärka på. Han markerade lite hälta på vänster fram efter första böjningen, men när hon prövade igen på både över och under ben visade han inget.
Hon trodde nog att det var lite åldersstelhet, och att vi ska skritta ett tag för att se om det blir nån skillnad.
Vi ska på återbesök på tisdag för att kolla honom i arbete, och så ska hon ta tänderna på en gång. Det är såååå mycket värt att ha en egen "husveterinär" till pållen, och som dessutom bor granne med stallet =)
Hon känner honom ju utan och innan och vet hela hans historia eftersom hon är hans uppfödare.

Benny dök upp efter nån timme, allt hade gått bra, men han sa Aldrig mer! hihihi =)
Han kände sig tydligen som en idiot att fjanta runt i ring med en pyttehund och skrika duuuuktiiiig hund, brrraaaaa med hysteriskt lycklig röst.... men det var populärt bland damerna som tränade ;)
Cornelia somnade som en sten efter vällingen när vi kom hem, fast hon såg inte  ens trött ut och var på bra humör!
Hon avslutade kvällen med att stoppa sina skor och Piris ena leksak i sin lära gå vagn, toppnöjd!
Vi åt Hjortskav i pitabröd, med grönsaker och dressing till middag, lite sent idag, men det får man ta ibland.
Gott va det iaf!
Imorn är det FREEEEDAG å då ska jag äta lite choklaaaad å lite läsk tror jag minsann, längtar! Jag är faktiskt stolt över mig själv, det går riktigt bra. Förra helgen åt jag inget godis alls, jag bakade en kladdkaka på fredagen, det var allt.
Det är faktiskt ganska skönt att få längta till att få äta gotta =)
Jag ska upp till stallet till 10 imorn bitti, då kommer Håkan med mera hösilage åt pållarna, så ska jag skritta ut med Storen en sväng i skogen åxå, ska bli mysigt.
Sen får vi se vad som står på schemat, selångermarknaden öppnar ju imorn.

Nu ska jag hänga tvätt igen, ha det så länge

Radio, FK och handla

Imorse var det dags för intervjun, den skulle vara kl 10, så jag klev upp halv9 i godan ro, klädde mig och gav hundarna frukost. Hade ju gott om tid att åka upp till stallet och ta in hästarna från ösregnet innan det var dags...
Jo just det, kom till bilen, då ringer människan å är där.
VA? Jamen kl 10 sa vi ju sa jag, hoppsan, då hade hon glömt ringa mig om att tiden var ändrad till 9.... Det tar bara nån minut att åka till stallet när man åker 100! =)
Så jag var inte alls beredd, hästarna ville inte komma så jag fick gå å hämta i regnet medans hon följde efter med micken i högsta hugg, Storen var skeptisk å tänkte gå därifrån, men till slut var de inne iaf.
Jag å Malin svarade på frågorna så gott vi kunde, Malin fick hjärnblödning och visste inte vad hon skulle säga, jag svamlade å malde på i evighet tills jag inte mindes frågan =) Men det blev säkert bra, tur det inte var direktsänt...!
Det ska sändas i helgen och ev på måndag, i P4 nyheterna. Men hon skulle höra av sig när det var bestämt.

Åt frukost med familjen när jag kom hem, sen åkte vi till staden för att ordna med föräldrapenningen på FK. Jag skulle anmäla dagar som vanligt på hemsidan för den här månaden idag, men då hade jag inga dagar stod det??? Attans hur gick det till? Men då hade ju inte vi gjort en sån där övelåtelse från Benny till mig så han hade alla sina kvar. Han ska bara ha sina obligatoriska 60 dagar har vi bestämt så skulle ju jag ha resten. Det var snabbt ordnat så nu är det som det ska va igen. Å hon som satt i receptionen var tom trevlig!
Fantastiskt, annars brukar dom se ut som russin och snäsa åt en som man vore en idiot som inte borde få leva...
Sen var vi på banken å beställde ett nytt kort åt mig eftersom min käre make tyckte det var en bra ide att ha mitt gamla med på sitt jobb, där de blir avmagnetiserade.... Han lämnade sitt eget hemma just pga det, men mitt tog han med.... röv ;)
Vi passade åxå på att gå in på Exit, eller Name It som det tydligen heter nu, å handla lite för ett av presenkorten Cornelia fick på namngivningen. Köpte ett galonställ fodrat med fleece, och en mössa till. Det ska användas när hon börjar på dagis, det ska även inhandlas vanligt regnställ, 2 vinteroveraller och en fleece att ha i vagnen på utevilan. Stövlar och kängor och vantar mm måste handlas, vet inte riktigt hur vi ska ha råd. Men det är ju ett tag kvar så vi får handla lite då å då helt enkelt.
Galonisarna å mössan:

Byxorna är mer som överdragsbyxor, med förstärkning på rumpan å knäna. Jättefint, å verkar bra.
349 kr för både jacka å byxa, det var helt överkomligt pris tycker jag!

Ikväll har jag vart upp till Ridtravarnas paddock i Silje å tittat när Camilla red lektion med Storen.
Han är sååååå slö nu på sommaren, man kan tro att det är 2 olika hästar i en, för på vintern är han minsann så eldig å pigg så=)
Fick några fina bilder på ekipaget, å på vackren själv:

På väg till banan


Lite dimmigt eftersom han just snosat på linsen...=)


Camilla kämpar på, hejja!

Hundarna hade så mysigt så, Poppins brukar gå ner i ån å bada en stund, sen strosa lite innan hon går å lägger sig i bilen igen.... Där ligger hon å myser å spanar, knäppisen!
Piri däremot, fullt ös hela tiden minsann, gräva, springa, äta pinne, skälla, busa med poppins så gott det går, kissa, bajsa, kolla överallt....SUCK! Hade man hälften så mycket energi skulle man ju få massor gjort på nolltid =)

Strosa nosa hej hej!


skynda skynda!


Vad ska vi göra nu då??

Nu är Benny borta hos en kompis å tatuerar sig,  jag tror han bestämde sig för att skriva CORNELIA över magen med nån snygg stil. Det blir nog fint!
Jag ska skriva Cornelia på underarmen, med hennes fotavtryck och födelsedatum, får se när det blir, snaaaart hoppas jag!
Cornelia har somnat efter att ha fått på sig pydden och ätit sin flaska välling i sängen, så jag å vovvarna softar i soffan.
Passade på att ta mig en hårdbrödmacka med makrill på, gott!
Vi äter ju middag så tidigt nu på dagarna så man blir ju tokhungrig vid 20 tiden=)

Imorn kommer mormor på besök, det blir nog mycket uppskattat av lilltrollet kan jag tro, hon blir så lycklig när hon får va med mormor. Det vart iofs jag åxå när jag va liten å fick va med min mormor å morfar, dom är ju bäst helt enkelt!
På kvällen var det meningen att jag å Piri skulle utställningsträna, men då fick jag tag i veterinären till Storen å hon kommer då. Så benny var en pärla och ska åka med Piri istället=) Han som tycker det där är trams, fjanta runt i ring med hundarna så där.... hihi!
Skulle vilja se det faktiskt, kanske kan tvinga nån att fota....
Var tvungen att be Storens fd ägare Gunilla som är veterinär komma ner å kolla igenom honom då han inte är riktigt fräsch som sagt.
Hon trodde att det mkt väl kan var ålderskrämporna som börjar sätta in, så vi får se vad domen blir...=(

Nu ska jag hänga tvätt, men ha det så bra ikväll!




Förresten, vi bad spökena låta bli å greja med lamporna igårkväll, och låta Cornelia sova.
Tro på satan, det var inte en lampa som släcktes, och Conelia sov.....
Fundera på det ni!

täääävling!


Jag är med och tävlar om två presentkort värda 250:- styck
hos
babyclothes i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!




jag vill viiiinnnaaaaaaa!!!!

Spöken

Är det nån som haft såna hemma?
För mig är det iaf 2a gången nu... Det känns lite obehagligt faktiskt.
Förra gången var Malin faktiskt åxå med om det, så hon kan intyga att ja inte e knasig...=)
Då var det klädkammaren där lampan ALLTID var tänd, hur många gånger jag än släckte, det var nån som tittade på en från hallen in i tvrummet sås håret alltid reste sig på kroppen, och man kände att nån var där.
Det hasade från hallen in i det 2a sovrummet och slog i en dörr, men dörren var öppen (fanns inget handtag så den var aldrig stängd).
Det var en otäck känsla i hela lägenheten, man kände sig nertryckt.
Malin svimmade av en gång och blev jättekonstig, jag vaknade av att nån pratade bredvid sängen.
En natt var det nåt som kröp på min högra sida, som en katt el nåt  vi hade inga djur då.
Samma natt vaknade jag av att det kändes som nån tittade på mig, tittade ner mot fotänden och där stod det en man med armarna i kors å bara stirrade.
När de rev huset och vi flyttade så var det inget mer, har inte känt nåt sen dess i en lägenhet.
Däremot kan jag känna olika saker på olika ställen, vi var på semester i Norge för många år sen. Då var vi in i Domkyrkan i Trondheim.
 I ett rum när vi gick ner fick jag så ont i magen och blev knottrig överallt, prövade att gå upp och då försvann det... gick ner igen, samma sak! Gjorde så flera gånger och det blev samma resultat.
 Här i lägenheten vi bor i nu har jag inte kännt av nåt, men nu har det börjats igen.
Varje kväll är det nån som släcker lampan bakom soffan, 10 min efter det så vaknar Cornelia.
Igår kväll så gick dom lös ordentligt, de hade disco med lampan och sen släcktes sovrumslampan åxå!
Cornelia vaknade efter 10 min, då bad jag dem låta henne va ifred så hon fick sova, och då fick hon faktiskt det resten av natten.
Benny sa åt dem att lägga av när de hade discolampa å då slutade det...=)
Inatt har det åxå låtit här, det har knäppt, hasat och låtit som nån går här.
Jag hade tydligen farit upp i sängen inatt och stirrat ut mot hallen sa Benny, och han hart hört saker hela natten.
Han får rysningar när han går in i Cornelias rum, det bör tilläggas att han INTE tror på sånt här...
Häromkvällen så slocknade lampan bakom soffan som vanligt och Cornelias boll rullade mitt över golvet, av sig själv!
Inga hundar hemma heller, Cornelia sov och jag var borta.
Cornelia ville ju inte sova i sitt rum heller när vi kom från semestern, fast det gått jättebra hela tiden på semestern. Hon var jätteledsen och vaknade hela tiden igen.
När hon var lill liten så tittade hon ofta över axeln på mig när hon låg i famnen när jag satt i soffan, å så blev hon ledsen eller så gjorde hon pratljud.
Det blir även dimfläckar eller en aura ofta när vi tar kort på fisen här hemma.
Vad kan det vara?

Annars förflyter livet som vanligt.
Igår var vi till JO å Bettan å Engla å lagade volvon, avgasröret gick av i söndags när jag va ute å körde, lät som värsta räserbilen! Nu ska bara pickupen lagas åxå, den startar inte.
Var ute och red igår kväll, mysigt sådär på kvällskvisten. Tog en lugn tur i skogen och på ängarna.
Den nya hästen Raspall kom åxå igår kväll, men det var så sent så jag åkte hem innan. Gjorde iordning box åt honom och tog i n Storen å Jasmine å gav kvällsmat, så fick det va tänt å öppet till de kom.
Så imorse klev jag opp kl 7 å åkte till stallet, vi skulle släppa ihop Storen å Raspall. Jasmine å hennes ägare åkte bort i 3 dagar så grabbarna blir själva ett tag. Allt gick jättebra och de verkade gilla varann. Skönt!

Så mitt i allt så ringde en tjej från radion!
Då ville de göra ett reportage om Ridtravarföreningen, i mitt stall! Och om min häst å mig! Vojne vojne, så imorn fm kommer de å intervjuar mig å en tjej till från styrelsen, det ska sändas i P4 sen, när vet jag inte. Kul, och bra med reklam för oss i föreningen framför allt!
Ni som är inne å läser här kan väl tipsa andra om vår förening, hemsidans adress är www.ridtravare.com
Vi är till för alla som har en travare, antingen varmblod el kallblod som de rider el kör el annat. Ponnytravare är åxå välkomna såklart!
Vi i vårt distrikt har träningar, föreläsningar och tävlingar där alla är välkomna oavsett utbildningsnivå.

Cornelia har fått en ny bilstol åxå, den ska kopplas in idag. Vi har så behändigt att vi hyr från vårt försäkringsbolag IF, då betalar vi 72 kr/mån för bilstolen. Vi beställer bara en ny, å skickar tillbaka den gamla. Om vi skulle krocka eller om stolen går sönder på annat sätt så är det bara att byta. Nu var det dags att byta från babyskyddet till nästa stol, så vi ringde i torsdags å den var här igår. Toppen! Hoppas hon gillar den nu då, vi ska åka en sväng å handla hundmat å människomat sen.
Här kommer lite bilder på Cornelias framfart nuförtiden, hon drar fram allt, blir förbannad när det inte blir som hon vill, och äter hundmat och välter ut vattenskålarna över sig... SUCK!







Nu ska jag hänga tvätt, hej hej!

toorsdäj

Jaha, då har det gått några dar igen sen sist.
Inget speciellt har hänt i livet, det rullar på som vanligt =)
Var iväg på Birsta en sväng igår, skulle kolla på strumpor å nå skor till Cornelis å en hylla till hennes rum.
Hyllan ska vi använda till min gamla stereo, så fisen kan lyssna på sagor, musik å sånt.
Vi har ju kommit på att lillan är mörkrädd å gärna vill ha ljud omkring när hon sover, så vi har en liten nattlampa tänd hela natten. Vi har hennes dörr helt öppen så hon hör allt vi gör. Stereon får åxå gå hela natten.
Hittade en hylla, men den var lite dyrare än vi har råd med just nu, så den får vänta till lönen.
Köpte iaf 2 par skor, supersnygga lilarutiga basketkängor och ettpar rosa å grå gympadojjs. Hittade 3 par halksockor som passade åxå.
Svängde in på Maxi på vägen hem för lite kompletteringshandla till middan å där hittade jag en billig pyjamas för 39 kr... taget!

Hon har gjort några fler framsteg:

*Hon har börjat hasa fram på rumpan med hjälp av händerna och ena benet, så nu går det räserfort å ALLT ska upptäckas, pillas å ätas....
Ålandet blir det inte så mkt med nu när det här är så himla enkelt =)

*Vinkar tillbaka när man vinkar

*Dansar till musik, det börjades idag när vi lyssnade på Alice Cooper på stereon!
Av allt vi prövat så var det Alice som dög...=)
Hon röjde lös på golvet, gungade i takt å viftade med armarna hejvilt....

*Hon somnar själv i sin säng efter vällingen, vi sätter igång speldosan och så plockar vi undan lite innan vi går ut ur rummet. Hon ligger nöjd och gosar med snutten innan hon somnar, tyst och lugnt!
Underbart!!!! =)
Sover dessutom hela natten, lägger sig vid halv9 och sover till halv10! Ibland vaknar hon vid 7 och äter välling innan hon somnar om igen.
Har fortfarande kvar sina 2 sovpass på dan på ca 1-2 timmar var.

Men humöret har hon kvar, skriker å slåss när man inte gör som hon vill.... man kan få en redig örfil om man har otur!
Fast överlag är hon faktiskt go å glad mest hela tiden, å söt som socker =)

Idag har jag vart iväg å ridit, det regnade lite men vi överlevde =)
Testade ett nytt bett på Storen, funkade toppenbra! Bra att ha lite olika att växla med då alla har olika tryck på olika yta.
Prövade lite galopp idag, vänster går inte, så nåt fel är det. Höger går jättefint men i vänster blir det som att han är stelopererad med 4 högerben... Ska ta ut equiterapeuten nästa månad så hon får gå igenom hela han.
Annars går han så fint å är trevlig att ha att göra med.
Hämtade hundarna idag, det är ju 3-4 veckor sen nu, skönt att ha dem hemma igen!
De har vart i Duved i strax över en vecka och busat runt med hundarna där, så de är trötta.
De ligger båda 2 uthällda i soffan å trynar.

Vi har åxå börjat vårt "nya liv" i måndags!
Vi äter frukost alla tillsammans, gröt å smörgås.
Sen försöker vi äta lunch när Cornelia ska äta sin lunch,
middag i mindre portion än förut, å så kvällsfika med smörgås å nåt till.
Vi äter så dåligt annars, oftast bara middag å massa onyttigt eftersom man blir sugen under dan å då måste man ha nåt snabbt liksom. Vi har åxå ätit mkt hämtmat, nu lagar vi mat ist så kan vi synda nån dag på helgen istället.
Å bara godis på helgen!
Svårt ,men det ska gå, jag vill inte se ut som en fläskis längre, jag mår så dåligt av att se ut så här. Jag vill ha tillbaka mitt vanliga jag som väger 20 kg mindre..., och jag ska ner minst 10 kg iaf.
Just nu hatar jag min kropp och mitt utseende, så jag ska jobba hårt den här gången.
Vi har återtagit våra kvällspromenader åxå så vi får röra på dököttet =)
Är det bra väder så tänkte jag cykla till stallet när jag ska rida, det är ju faktiskt bara 4 km dit. Det gick ju förr innan jag tog körkort, å innan jag träffade Benny som skjutsade överallt =)
Så här såg jag ut när jag träffade Benny:

Lite skillnad.....
Nu ser man ut som en svullen gris på heltid, men det ska gå vägen.

Jag satt å kollade igenom lite bilder på Lillfisen, å jag bara måste visa de här, hade helt glömt dem då de ligger i Bennys mappar...


 


På  alla dessa bilder var hon 2 månader gammal, så söt!






Sen avslutar jag med en bild från min möhippa då Cornelia låg i magen...
Visst e vi fiiiina! Speciellt jag då, så fick jag gå på stan, med rullator som hade ölburkar fastbundna skramlandes efter mig..... HUVVA!

 Från vänster: Linda, Kajsa, Malla, JAG, Jeanette ( Bennys syster) å Anna
Poppi skulle absolut va med hon åxå...

Tack å gonatt, nu måste jag ta en macka tror jag, glömde kvällsfikat!
Pöss å Kram

Inbrott, namngivning och tävling!

Jajamän, natten mot lördag bröt sig någon/några jävla arselen, rövpöngar från fan, in i min pärla, min fina braiga gröna volvo!
Allt som fanns i bilen tog de!
Dessutom bröt de av Bennys glasögon å slängde på golvet.
De tog tillomed skivhållaren som satt på solskyddet.
På nåt sätt hade de tagit sig in i en låst bil å röjt runt, på belyst parkering utanför huset där folk passerar hela tiden, de hade nog blivit avbrutna för handskfacket var öppet men allt var kvar där.
En tång låg kvar på sätet, det var alla spår.
FY FAN säger jag bara, nån har vart å rotat i MINA grejer, suttit på MITT säte, i MIN bil! Man känner sig faktiskt kränkt, jävligt obehagligt är det.
Snacka om kalldusch när vi ska åka iväg till Alnö för Cornelias namngivning, när jag kommer fram till bilen så tänkte jag: men, va konstigt, jag låste ju bilen? Å varför är handskfacket öppet? Å solskyddet har jag inte använt?
FAAAAAAN! Då såg jag att stereon var borta....
Så nu ligger de skyldiga risigt till om Benny får reda på vilka de är.... krokar ligger ute överallt nu, så passa er jävligt noga!
Jävla ynkliga kräk är vad ni är, skaffa ett jobb för fan.

Nog om detta, Polisen har hand om det nu.
Iaf så kom vi iväg till slut, Jag å Cornelia fick ta pickupen å dra iväg till Malla som skulle fixa ner musiken på skiva till cermonin.
Sen iväg till Ica å handla det sista, ut på ön å förbereda allt, mamma lätt stressad när jag kom =)
Jag fixade frågorna till slingan å bytte om, fick gasa iväg till tranvikskiosken å köpa saft för det hade jag missat.
Sen brakade det igång när folket började dyka upp.
Det blev såååå trevligt, kul att så många kunde komma å förgylla dagen =)

Vi startade med frågeslingan, sen var det dags för ost å skinksallad med pizzasnurror till, korv med bröd till barnen.
Det gick åt, så förhoppningsvis gillade alla maten!
Sen samlade vi alla för att starta cermonin, vi berättade varför vi valt just Anna Cornelia och vad namnet Cornelia betyder.
Vi utsåg Ernie å Ingela till Faddrar åt Cornelia, de tände ett ljus som symbol för att hon fått sitt namn, istället för vatten på huvet liksom.
De skulle få varsin tröja med "The Godfather" å "The Godmother" på, men tröjföretaget klantade sig så paketet kom inte i tid,  *SUR*.
Söta mormor, farmor å min farmor läste upp vackra dikter så de grät under tiden, det var så fint!
Min far hade fuskat å skrivit sitt tal i kortet till paketet så vi fick läsa det ist, smart pappsen! =)
Efter det så öppnade vi paket, sååååå mycket fina saker fick den lilla ungen! TACK till alla!
Det var vackra smycken, mätgrej, gosedjur, pengar, presentkort, album, fotokarusell, kläder, böcker mm.
Underbara Malin hade som vanligt scrappat sååååå fint, en namnskylt till fisens rum och en fantastisk liten väska som innehöll ett halsband med oktobersten, så smart!
Bilder på det finns på malins blogg http://majamelon.blogg.se/ 
Vi rättade frågorna från slingan, det blev Farmor Pirkko och Kusin Alicia som tog hem första pris, grattis!
Sen planterade vi Cornelias eget persikoträd, vi får hoppas att det tar sig så hon kan äta goda persikor om ett par år!
När det var avklarat var det dags för fika som avslutning, smarrig tårta med blåbär å jordgubbar...smaskens!
Barnen fick dessutom glass å gotta i sig!
Det blev mycket lyckat trots massa missar i kulisserna, men det vet ju ingen om! Hihi!

Lite bilder från festen:

sååå fin bild på Cornelia och Ingela


maaaaat!


Ernie och Ingela tänder ljuset


Cornelia kollar sitt fina lilla träd


På Söndag var det dags för mig å Camilla att dra iväg med Storen till Matfors för vår första tävling!Ridtravarföreningen hade anordnat en tävlingsdag med dressyr, hopp och trab.
Vi skulle vara med på dressyren.
Klev opp kl halv7, å möttes av hällregn... SUCK! Typiskt.
Jaja, kom iväg å hämtade Camilla, var i stallet halv8. Då skulle inte Storen gå från hagen! Han ville inte lämna Jasmine alls, men efter kraftig övertalning från mattes sida så okej då...!
Vi packade å borstade, sen var det dags att lasta. Det brukar va plättlätt för han bara klampar in på en gång, men ICKE idag! nänä, 45 minuter höll vi på i regnet, blöta å jävliga innan herrn beslutade sig för att gå in till slut.... Knas!
Väl framme fick vi låna boxen av snälla Jeanette som har Ripstone, skönt att kunna ställa in honom under dagen.
Eftersom det ösregnade hela tiden så bestämde jag mig för att bara rida första klassen, samma som Camilla.
Camilla skulle starta före så hon fick börja rida fram, men Storen var så spänd så jag fick hoppa upp ist å jobba honom lugn innan hon tog över igen.
Inne på banan så funkade inte camillas styrning riktigt =) så det blev lite vingel här å där, å sen glömde hon skrittdelen i programmet, lätt hänt i nervositeten!
Jag hade grav ångest när det var min tur, snustorr i munnen å kissnöööödig som en gnu...=)
Men vi struttade på å han gick faktiskt riktigt bra! Jag hade ett stort leende i ansiktet hela ritten... hihi
Bättre kan vi, men för att vara första gången på tävling å på bortaplan så är jag jättenöjd!
Vi kom iaf 3a så vi fick en fin gul rosett, å hua vad stolt Storen var när han fick den på tränset, kråmade sig så väldigt minsann å visade upp sig allt han orkade på ärevarvet! Fjant, han är bra söt ibland =)
Sen fick han morötter å sen in i boxen för att äta hö å torka till medans vi fikade å tittade på nästa klass.
Sen åkte vi hem, blöta men glada, å hästen gick på transporten direkt!
Länk till en liten film på ritten:
http://smg.photobucket.com/albums/v311/kusalinclinc/?action=view&current=MVI_3228.flv
Inte toppen, men ganska ok!!
Han är så fin å duktig min lille pålle, som får släpa runt på tjockmatte jämt....

Benny hade tagit Cornelia å dragit iväg till njurunda för att titta på Zäta å Stanley Cup bucklan så det var så lugnt å skönt hemma =)
Passade på att ta ett bad och sova en stund, häääärligt!
Sen när Benny kom hem så åkte vi till Malla å Daniel å Max, vi åt mat, skrattade sönder oss å så spelades det Guitarhero å Rockband till sent på natta.
Jag var så trött att jag nästan dödde innan jag kom isäng, lilla skrotet sov till halv9 imorse, förstå! Sen åt hon vällo å grisarna sov vidare till halv11! Hallå?
Själv slet jag mitt anletes svett i hästahagen, det kom en ny hösilagebal idag så jag var tvungen att röja undan det gamla som trampats ner. det var inte barra kan jag tala om! Röven vad tungt det var, blött å jävligt... men jag gjorde det iaf, nöjd!
Sen städade jag stallet å fikarummet, å hemska hemska händelse! jag hade ihjäl en stackirs spindel av misstag! Förlååååt skrek jag å led, men han dog på fläcken.... *grina*
Tänk om han skulle träffa sin tjej eller nåt, eller om han skulle hem till sin fru å barn å så DÖÖÖDADE jag han! WHYYYYYYY, åoooo WHYYYYY skriker dom nu säkert..... Men det var inte meningen, jag lovar, jag ville bara sopa under bordet! Förlåt!
Hoppas dom inte hämnas nu, efter begravningen kanske dom invaderar mina grejjer så det är spindelbajs på allt när jag ska rida nästa gång...?
Huvva!
Iaf så var det ju storm idag så jag hoppade över ridturen, får ta det på torsdag å fredag istället.
Hela familjen Sundeborn åkte sen iväg för att lämna transporten på Alnö, tack för lånet!
Sen åkte vi å handlade mat till pållen å till oss. 
Det var vår helg å måndag det, nu ska jag nog krypa ner, trött!
Får se vad vi hittar på imorn.

Gonatt ävvryoann, å lämna inget av värde i bilen, för då kommer skitskallar å tafsar på allt.
Daj  jo bästörds, DAAAAJ!

Hemma!

Vi kom hem i onsdags morse, kl halv5 svängde vi in med våfflan här hemma.
Vi lämnade Österbymo vid 21, stannade i Nyköping för att äta sen körde vi hela vägen hem.
Skönt att vi kunde dela på körningen, det är jobbigt att köra på natten, speciellt i 63 mil...=)

Det var tur att vi inte stannade längre i Rättvik, det hade både varit våldtäkter och knivhuggningar på vår camping, värsta polis å ambulanspådraget hade det varit... huvva!
Folk blir som galna när det är sprit å bilar å massa människor på samma gång.
Nä, i Österbymo var det lugnt och stilla, skönt!
Vi grillade, åkte till Movända (el hur det stavas) å hälsade på en av Bennys fastrar å hennes barnbarn på deras campingplats, umgicks med Micke å Sandra som vi Var med i Rättvik, hälsade på Bennys farfar på graven, och så var vi ut på en kvällstur med bilen för att få se lite vildsvin.
Men inte fick vi se några, trots att det vimlar av dem därnere, tusentals finns det.
Däremot såg vi en så vacker älgko med sina 2 nya underbara kalvar, en stooor hare, en grävling, en räv å en massa rådjur.

På torsdagen när vi kommit hem sov vi ganska länge, trötta hela familjen!
Jag drog iväg på birsta på em för att handla lite inför dopet å lite annat.
Hittade så söööta skor till Cornelia som matchar klänningen fint, en nattlampa, nya haklappar som ser ut som en tröja ungefär, 3 tavlor å en mjukisdrake som jag velat ha sååååå länge! Det var rea på en massa saker så jag fyndade.
Köpte ett ljus till dopet, en stekpanna till oss själva, och ett persikoträd till Cornelia som vi ska plantera vid namngivningen idag.
Var tvungen att dyka in på Ica Maxi å fylla på med barnmat och blöjor, fanns inte en burk hemma!
Cornelia däckade redan vid 20, fast hon å papsen hade sovit heeeeela dan, så vi slog igång en film å fick titta hela utan avbrott! Hon sov till halv8 på morron,  härligt!

Fredagen så åkte jag till min efterlängtade pålle, underbart att få va i stallet igen! Efter bara 2 veckor har jag grav abstinens =)
Han fick en genomgång med sax och trimkniv så han är toppsnygg inför söndagens tävlingar i matfors.
Fick sällskap av Rosa och Jasmine på en liten skrittur över ån, mysigt värre!
Benny å Conelis var hos farmor å farfar under tiden, så när jag kom tibax åkte de åxå hem å sen drog vi iväg till alnö till mormor å morfar.
Benny å Bosse fixade upp partytältet så det finns om det blir dåligt väder, så grävdes det ett hål för trädet.
Vi åt middag där innan vi åkte hem.
Var tvungen att sänka botten i spjälsängen när vi kom hem så Cornelis kunde sova där, hon har ju börjat ta sig upp här å där...=)
Hon hann nog bli övertrött, för hon var riktigt svårsövd å grinig och vaknade flera gånger, trist!
Har vart in 3 ggr inatt, så det är väl inte så farligt.
Nu har jag färgat håret å grejjat lite, snart ska vi iväg å handla lite komplettering till mat å lite sånt, måste åxå titta in till Malla å Daniel för att få ner musik på skiva, (räddare i nöden, tack!!) sen ska vi ut till ön å göra klart.
får se om jag orkar rapportera ikväll eller om det blir imorn kväll.

Här kommer bilder från semestern iaf!

ankomsten till rättvik


så här satt hon i en halvtimme med en bullkant i handen och bara tittade på folk som gick förbi stugan, så söt!


bad i siljan med fetmamma, dubbelhakans konung...=)


Lokatta på Orsa björnpark, väääägrade vända sig om!


hemma hos gammelfarmor Lilly i Österbymo, fullt ös bara!


Kakmonstret... lätt sockergalning med stirrig blick =)


Bennys faster Mojan å farmor Lilly på hörnet


Sööta Alva och Busiga Cornelia tokar sig



ÅÅÅÅÅ va rooolitt!


Lilly å Cornelia

  
Benny och Cornelis utanför Kongsryd där farfar bodde när han va liten


Bennys farbror Bengt, sååå lik farfar tyckte Cornelia, lite fundersam blev hon =)
En superfin klänning fick hon som ni ser!

Det var allt, ha en bra dag!
RSS 2.0