Äntligen!

Jahaaaadå, jag har tatueeeeerat mig ikväll! Lycka lycka lyyyycka!! *myser*
Nu sitter jag här så fin och luktar tatueringsstudio med salva och gladpack på armen.... härligt!
Benny har åxå tatuerat sig, så vi är happy lajk laxar in the vårbäckar =)
Vi valde att hedra vår älskade lilla dotter med att pränta in hennes namn på våra kroppar, jag på vänster underarm och Benny på hjärtat.
Hans är klar, men jag ska fylla i min så den blir helsvart. Vi hann inte nu då det blev så sent, så vi får vänta tills den läkt innan vi gör nåt mer.
Så här blidde Bennys:



Och min:

Det blev så suddigt, men ni får se när den är klar, kanske försöker ta ett nytt när jag får ta bort folien imorn em.
Det är en jobbarkompis till Benny som håller på att lära sig tatuera, så han fick öva på oss =)
Men han är duktig, självlärd å allt.

Idag har jag och Cornelia varit på öppna förskolan en sväng, hon tyckte det var jättekul som vanligt. Vi träffade Nova med föräldrar, och Elwin med mamma Ulrica, och Amanda medmamma Rebecka.
Tyvärr blev slutet på sångstunden inget rolig, ett äldre barn råkade knuffa Cornelis baklänges så hon slog huvet i golvet. vilket ramaskri det blev, huga! Men det gick snabbt över med tutten och snutten i i famnen på mamma =)
Sen åt hon lunch innan vi for, åkte hem till Bettan och Engla för lite sällskap. Nelis somnade i vagnen på en gång så vi kollade på tv och busade med Engla.
När fisen vaknat åt de mellis, sen åkte jag och nelis till affären för att handla middagsmat för veckan.
Vi åt spaghetti och köttfärssås till middag, och Cornelia åt som bara den! Hon var inte snygg efteråt, men hon ville äta själv så då fick hon det =)
Vi är bara glada att hon äter.

Nu är klockan supermycket, och jag ska upp halv5 för att släppa ut hästarna, GÄSP!
Så ni får ha en skön nattsömn och ladda batterierna för morgondagen!

Just ja, Malin har öppnat sin shop med scrapbooking grejjer nu! Gå in å handla gadd dämmit!
www.scrappers.se


     

God Natt!
 

tisdagfisdag

jag är verkligen SÄMST på att uppdatera =)
Som jag brukar säga, jag är inte bara fet, jag är lat åxå! Haha!

Skämt åsido, ska väl dra de gångna dagarna då, för de som är nyfikna.

Torsdagen var ju Bettan och jag bjudna till en av de andra mammorna i föräldragruppen, Ulrica.
Vi drog iväg vid halv12, tänkte att bebbarna skulle somna i bilen lagom sådär. Väl framme i Sörberge så var båda fisarna vakna.... Vi gick en svinkall å snålblåsande snabb promenad med vagnarna, Nelis somnade som en stock. Engla däremot gav upp så ilskna illvrål att hon nästan kom upp i Cornelias kaliber... =)
Bettan gav upp (vekling! *fniss*) så vi tog med Engla in i värmen. Där var redan Rebecka med sin söta lilla Amanda, en decembertös som var först av ungarna med att gå! Ulricas glada Elwin busade runt och har åxå börjat ta några steg.
Barnen lekte, Cornelia sov och vi fikade supergod kladdkaka och äppelkaka, till det juuuuulmuuuuust! Så gott, var tvungen att synda lite, fy mig.
De andra fisarna somnade och Cornelia vaknade så hon fick lite fika med, och leka själv med alla nya spännande leksaker en stund =)
Det var väldigt trevligt, och på tisdag om en vecka åker vi till Rebecka å Amanda för mamma-barn-träff.

På fredagen kom mamma till Nelis och jag åkte till stallet för lite jobb med Storen. Han kom till mig på en gång =)
Vi tog en promenad på en halvtimme efter lite lydnadsövningar på stallplan. Kan säga att långbacken upp till stallet är inte att leka med! Flåset var ett faktum, och mjölksyran i baksidan låren kom för att liva upp det hela ytterligare =)
Men det var skönt sen, och framförallt välbehövligt.
Det var meningen att Malla å Max skulle komma å hälsa på sen, men det var nån beställning som aldrig kom så det blev inte av.
Anna kom förbi på kvällen, det är alltid lika trevligt å mysigt!
Vi åt varma mackor å lite godis, kollade på film.

På lördagen åkte Benny iväg på lite jobb på förmiddan, jag å Nelis städade lite .
Sen åkte vi till Ikea för att köpa en matstol till Cornelia ut till mamma. GUD, vad folk det var där!
Å alla snabbkassor var man tvungen att ha betalkort, å naturligtvis hade vi bara kontanter.... Dessutom hade alla överfulla vagnar, kan man då inte vara liiiiite omtänksam och låta oss gå före? Vi som hade en stol bara? Nädå, vi fick stå i kö i typ 40 minuter med vår lilla bebis. SUCK! I såna lägen är hon fantastisk, på glatt humör hela tiden och sa inte ett knyst av missnöje trots overall och allt.
Efter det var avklarat kom vi äntligen iväg till Mamma och Bosse för lite middag och mys. Vi hade tagit med pulkan till Cornelia, men det hann bli helmörkt innan vi kom fram... =(
Maten var som vanligt supergod, och efterrätten med såklart... SMAAASK!
Fast jag mådde lite illa när vi for hem, börjar bli lite vek med sockret nu när jag går på diet....
Cornelia var hängig och somnade i bilen, hon var jätteförkyld med lite feber när hon vaknade på morron. Men hon fick en alvedon så hon höll sig pigg hela dan, å mormor vill hon ju inte missa!
Anna kom på kvällen igen (!), vi kollade på Resident Evil 2 och 3. Benny höll ut i ca 32 minuter innan han började dra timmerstockar istället. Vi fick höja volymen så vi hörde nåt på tvn... =)

På söndagen fick jag sovmorron då Camilla tog ut hästarna, snällast!
Cornelia var feberfri, men inte helt pigg iaf så vi bestämde att vi skippade babysimmet.
Det blev en lugn dag hemma istället.

På måndagen hade vi fotografering på babysimmet, tyckte Cornelia var såpass pigg att hon skulle fixa det så hon och jag drog iväg. Benny jobbade så vi fick åka själva men det gick bra det med.
Hon älskar verkligen att bada, så kul att vara med henne i vattnet! Det var dessutom vansinnigt varmt i bassängen, det var nåt fel så det var liak varmt som i badkaret när man badar själv =) Man vart svettig efter en stun, men härligt var det. Skönt för Cornelia åxå så hon inte blev kall heller,
Vi tog 2 bilder ovanför vatten,och en under vatten, ska bli så spännande att se vad det blev! Vi får se på söndag, hoppas alla blev bra. 180 kr blir det för 3 bilder, och då får man med en förstoring åxå. Billigt!

Benny har jobbat över typ varje dag nu, jobbigt har det vart här hemma då Cornelia har kommit in i en riktigt trälig period. Hon sover JÄTTEDÅLIGT och äter nästan ingenting, gnäller och tjafsar hela tiden. Mitt humör rinner ganska ofta och så får jag jättedåligt samvete att jag är en så hemsk och dålig mamma som inte förtjänar nåt barn.
Men idag har det faktiskt vart lite bättre, hon sov relativt bra inatt och så har jag fått i henne både mellis och middag.
Hon var mycket trevligare nu ikväll, hon ville så gärna bada när hon såg att jag höll på att förbereda för disken så jag kunde inte neka. Hon älskar att sitta i diskhon och leka i vattnet.
Så jag passade på att plocka, bädda, sätta igång tvättmaskinen och dammsuga medan hon badade. Toppnöjd unge som plaskade vilt så det blev blött i heeeela köket =) Men det var det värt!
Sen var hon så glad och go, åt sin välling och somnade utan problem kl halv8. Jag diskade, torkade golvet och hängde tvätt och har tittat på tv resten av kvällen, har bara vart in EN gång! Underbart. Hoppas hon får sova inatt nu då, lilla ompalompiern.
Vill ni veta nåt läskigt??
Inatt var jag in en gång till fisen. Jag har hängt en tunn filt på spjälsängskanten så hon inte ser mig när jag sitter bredvid, då håller hon inte koll på mig på samma sätt att jag sitter kvar.
När jag kom in inatt, så var hon omstoppad med filten.... inte att hon typ bara dragit ner den, utan som man lägger på en filt och gosar till den liksom. Knepigt?
Sen vaknade Benny mitt i natten av att det lät från Cornelias rum, som att nån höll på att flytta sängen. Hon grät och så blev hon tvärt tyst som om man håller för munnen typ. Han sprang in med allt hår stående ut på kroppen, men allt var som vanligt, Cornelia sov. Nu var filten ihopvikt vid hennes huvud på kudden.... Va??
Jag vet inte vad som händer här, vi har kopplat ur lampdosan så det fipplas inte med dem nu iaf.
Känns konstigt iaf, och Cornelia får verkligen inte vara ifred verkar det som. Hon är jätterädd att bli ensam därinne när hon ska sova och vaknar ledsen hela tiden.
Men nu ikväll var det helt annorlunda, och jag känner mig annorlunda, mer harmonisk åxå.
Undrar vad det beror på?

Till nåt mkt trevligare.
Vi ska ju på bröllop på lucia! Bennys syster och hennes kille ska gifta sig! Så mysigt med vinterbröllop, och på en sån dag dessutom =)
Har fått se henne med klänningen och allt, åååå så fin hon blir.
Cornelias kläder är färdiga så de behöver jag inte bekymra mig om, och Benny ska ha sin kostym.
Jag då??
 Har äntligen hittat en klänning som jag blev kär i, och den kostar bara 249 kr!
 vad tycker ni?




Eller den här:



Båda från Lindex. (klicka på bilderna så blir de större)
Men problemet är att jag måste ha ett par stövlar till, och jag har inte råååååd!
Har hittat ett par på skopunkten, men 400 kr har jag inte att lägga ut... Vad gör man?


Sen tänkte jag klippa mig åxå, så man är fiiiin inför allt liksom.
Vad tror ni om nån av dessa? Vågar jag?
Men jag tycker hon är såååå snygg i håret, jag vill åxå =)
(klicka här med)
 den högra bilden då såklart, snygg!

 lite kort kanske?

supersnygg?

Jag är ju såååå less på mitt hår, har sett lika ut i typ 15 år nu.... tror det skulle bli fint att kapa lite. Mer jobb såklart, men kul med förändring =)
Har hittat billigt å bra hos Annas frisör, så vi får se vad det blir. Lämna gärna synpunkter på bilderna!

Näe, nu orkar jag inte skriva mer, mästarn på låååånga inlägg eller? =)
Ha en god natt, ska nog gå och lägga mig, Benny är på väg hem nu åxå.
Pöss, åver änd aot. =)

julklappstankar

Jaa, har funderat vad vi ska ge lilltrollet i julklapp och kom fram till lite bra grejjer:

1:
Docka

Hon gillar att krama och bära på dockor hos andra, så hon kan väl få en egen =) hittade billig på barnens hus, 99-149 kr var lagom tycker jag.

2:
Djurorgel

Ett piano med olika läten och låtar som hon kan spela på. Engla har en och den älskar hon =)

3:
Pop Up leksak

En sån man trycker på 4 olika knappar så ploppar det upp olika djur med läten.
Hon kan sitta läääänge med dem!

4:
Cookie shape

En "kakburk" som spelar melodier när man stoppar i kakorna, och så har de olika former som man ska stoppa i rätt hål.
Den gillar hon väldigt mycket!



Sen önskar vi till henne:

1:
saccosäck/sittsäck
, vilket motiv som helst utom prinsessor...=)
Gärna en stor så vi kan mysa tillsammans!
Finns bla på babyproffsen, mindre.

2:
Myspöl
, finns på babyproffsen bla
jättebra att leka och vila i.

3:
musikinstrument
, typ tamburin, maraccas, trumma, xylofon, bjällror osv.
Finns på barnens hus, lekplaneten bla.

4:
träklossar/plastklossar
att bygga med, det tycker hon är jättekul.
barnens hus, lekplaneten, mm

5:
bultbräda
att hamra på =)
samma ställe

6:
bilar,
traktorer och andra fordon som är lämpliga för hennes ålder
samma ställe

7:
docka från Rubens Barn
, en stor annorlunda docka som hon gillar, max har en sån som har vart vääääldigt poppis!
beställs på nätet, sök på rubens barn

8:
kläder el presentkort
.
Lindex, Kappahl, HM, Polarn och Pyret, Name It, Ikea, Babyproffsen, Barnens Hus



Das war alles !
Nu ska jag hoppa i duschen och i säng, Får se när Benny kommer hem från arbeit inatt....
Gonatt å sov gött



 
34 dagar kvar!





suck

Sitter och kollar på förlossningskliniken just nu, å det är så hemskt.... en kvinna är i 6 månaden, v 24 och vattnet hade plötsligt gått. Nu måste hon bestämma sig om hon vill vänta och se, barnet kan då dö dö. Eller bestämma sig för kejsarsnitt, barnet kan iaf dö, och överlever det får det allvarliga men för livet... vad gör man i det läget? Så fruktansvärt!
Man får vara glad att ens egen graviditet gick så bra som den gjorde, tacksam!
Men nu är jag mer orolig för nästa bebis, eftersom jag haft tur med ett friskt barn redan. Då är jag så knäpp att jag tror att risken ökar att nåt går fel med nästa, iom att det gick bra med första.... KNÄPP!
Nu får vi ju se om det blir nån fler, det är ju inte bara att skaffa, det vet vi ju =)

Jahaja, vad har hänt de 2 dagarna som gått då?
Igår var jag och Nelis till Bettan och Engla å hälsade på. Jag tog med uteoverallen och vinterskorna till nelis, och pulkan ifall vi skulle vilja ut i snön. Men då hånskrattar naturligtvis vädret åt mig, så det regnade hela dan. SUCK! Hon fick iaf åka i pulkan från bilen upp till huset, det tyckte hon var skoj =)  typiskt nog så var batterierna slut i kameran när jag skulle ta ett kort på det.....
Vi lekte inne istället, och tog en kort promenad med vagnarna när det var sovdags.
Vi mammor tittade på tv och diskuterade livets olika ting, bla annat bebisen som om allt går som det ska kommer i juni, Engla blir storasyster =) Spännande värre!

( nu har hon på tvn bestämt att hon gör ett snitt..... hua! En flicka är det, vi får hoppas att hon överlever och inte blir alltför skadad....stackars liten!)

Benny jobbade igår kväll, så jag var ensam igen med hundar och barn, jobbigt att vara själv hela tiden igen, men tur att det är övertid igen på jobbet. Vi har svårt att få ekonomin att gå ihop annars nu när jag är mammaledig. Men det är bara ett litet tag till nu, sen börjar jag ju förhoppningsvis skolan. Kommer jag inte in så börjar jag ju jobba så det ordnar sig iaf vilket som. Fast jag vill ju inte börja jobba egentligen, vill ha mer tid med fisen. Kunde jag så skulle jag vara hemma längre.
Cornelia har kommit in i en dålig sovperiod igen, igår satt jag en timme med henne innan hon somnade. on håller hela tiden koll så att jag är kvar, kan inte slappna av alls. Annars brukar hon ju bara vända på sig och somna när vi går ut, inga problem.
Nu vaknar hon dessutom hela tiden och är jätteledsen, sitter i sängen och gråter.
Vid 23 orkade jag inte mer utan hon fick sova med oss i vår säng. Jag sov jättebra, Cornelia åxå. Men inte Benny =) Cornelia hade tydligen legat på tvären på hans sida så han fick inte mkt plats alls...hihi!
Hon sov ända till 8, så det blev sen välling idag.
Vi gick ut med vovvarna och sen åt vi frukost. Stoppade i några tvättmaskiner och hann nästan dammsuga klart innan Sara kom på besök.
Cornelia gillar Sara, sträckte sig efter henne direkt =)
Gav Nelis lunch och sen somnade hon ute i vagnen. Vi gjorde tonfisksallad och ris till lunch för oss själva, smaskens med lite turkyogge till!
Sen kände vi lugnet i soffan, kollade SuperNanny och surrade skit.
Cornelia sov i 3 timmar idag! Var tvungen att väcka henne kl 15, hon kunde säkert sovit ett bra tag till....
Sara åkte hem och Benny kom hem och åt middag innan han drog iväg igen, jag hann ta ut hundarna och duscha däremellan =)
Ikväll somnade fisen kvart i 8, och jag har precis vart in till henne nu igen då hon grät. Tänkte vänta lite och se om hon kanske kunde somna om själv, men efter 3 min hörde jag att det inte skulle gå. In, stoppa om, klappa på ryggen, gonatt och sov gott. hann ut inann hon började igen. Samma sak igen, på med kranen. Satt mig i soffan så grät hon igen, men nu somnade hon om på 20 sek =) hoppas hon sover inatt nu, vår säng är för liten för 3 st! Vill ha en 180s med hel bäddmadrass istället, då går det nog bättre.

Imorgon ska jag och Bettan med barnen på mamma-barnträff hos en av mammorna i föräldragruppen, ända till sörberge ska vi, om vi hittar =) Ska bli trevligt.

Nä, nu vaknade hon igen, ska gå och ta hand om henen då....
ha en bra kväll och missa inte Greys Anatomy!

konsert, bantning, framsteg och en tjurig pålle....

Jahaja, återigen har man vart dålig på att uppdatera... =)
Får väl börja med onsdagen då!
Benny var ledig, så vi passade på att åka på öppnis innan jag skulle iväg till sthlm. Fisen lekte och hade kul som vanligt, och sångstunden var uppskattad i vanlig ordning... Men! Vet ni vet ni! Hon gick! HON GICK! 4 steg tog hon alldeles själv innan hon kom på att ingen höll i henne.... Jag skrek rätt ut: Men hon GICK för helvete!! Mitt i sångstunden.... Hahaa, ibland glömmer man sig lite =D
Sen dess har hon inte gått mera, men vi tränar på att gå ofta här hemma. Jaja, det kommer väl.
Kl 13 kom Jag å Malla å Makke iväg till sthlm, Malla vägrade släppa ifrån sig ratten så hon tjurkörde hela vägen ner! Åkrädda galning... *hmpf* =) Eller ja, vi bestämde att Makke skulle ta över innan vi kom in i sthlm, då både jag å Malin inte är att lita på i stressiga situationer med massa bilar i okänd stad....!
Efter ett antal felkörningar (varför vägrar karlar att fråga om vägen????) så kom vi fram kl tio över sju, läs försent att äta på MAX.... *tjurig* så jag blev tvingad att äta på McDonaldsäckel istället. VA? Här har man läääääängtat å lääääängtat, men icke!
Iaf så kom vi in, jag å Makke köpte varsin tröja, det måste man när man är på konsert. 300 jvla balobas kostade den, så sen var det toooomt i plånboken =) Men det var det värt!
Två band var det före, Children of Bodom och Machine Head. Seeeeen kom SLIPKNOT! Lyckalyckalyyyycka!
Det var superbra, fast sången var lite lågt inställd. Lite ledsen att det var bara en timmes spelning, jag ville ha 2 minst =)
Kommer de tillbaka är det givet att åka igen....
Jaja, på hemvägen började Makke köra, jag skulle byta av sen var det meningen, men icke nu heller.... Han körde 160 hela vägen hem och jag sov i baksätet mest hela tiden. Vi kom hem halv5 på morron, så jag åkte direkt till stallet å släppte ut pållarna innan jag åkte hem å kröp ner i min ljuuuuva säng....
Benny tog med Cornelia till fammo å faffa när de vaknade så jag var ensam hela dan, härligt!
Jag sov till 13, å drog mig en halvtimme till =)
Sen klev jag opp å städade lägenheten, kollade på tv å satt vid datorn.

På fredagen åkte jag till stallet och gjorde iordning hagen inför ihopsläppet. tog ner tråden från sommardelen och delade av vinterhagen från ängsplättarna till våren. Sen kom camilla och hon hjälpte mig att dela av hagen i 2 delar eftersom ästarna skulle vara åtskjilda nån vecka innan de släpptes ihop. regnade och snöade hela tiden i 3 timmar, aptrist!
Åkte hem å tog en dusch innan jag åkte ut till Njurunda för att göra Benny, Cornelia och fammo å faffa sällskap och äta lunch. Behövde inte ta hand om nelis nåt nämnvärt, det fixar fammo =)
På kvällen kom Linda och Johnny hem till oss för att äta middag, vi smaskade tacos och hade jättetrevligt!

Lördagen åkte Benny och fisen till njurunda igen för att fortsätta hjälpa faffan med lite grejs i huset, och jag åkte till stallet för att fixa det sista med hagen och ta emot hösilaget.
Äntligen kunde vi släppa ut hästarna, det höll i ca 2 minuter innan Raspall drog igenom tråden.... *ARRRRGH!*
Jaha, då var det bara riva hela skiten då! Har de väl börjat gå igenom så kommer de fortsätta, så det var ingen ide att försöka ens.... SUCK! 5 timmars slit i onödan. De är väl för goa hästarna... Hahahaaa!
De såg ut att trivas och det såg lugnt ut så jag for hem å duschade innan jag åxå for ut till njurunda.
Vi åt lunch och fikade. Bennys syster kom förbi och visade allt hon skulle ha på sig när de gifter sig, många pengar blev det, men vacker var hon!
Vi for hem, hämtade hundarna, benny tog en dusch och sen åkte vi till stallet och släppte in hästarna. Alla gick på alla fyra benen och pälsen var hel =)
Sen gick färden vidare till Jeanette och Jocke för tacomiddag där. Kevin var hos farmor och farfar, så Thea och Cornelia lekte själva. Thea är 6 mån yngre än Nelis, hon väger över 10 kg! Nelis väger ju bara 8,5 kg så det är lite skillnad =)
Cornelia fick somna i kevins säng, trynade så gott när vi skulle hem.
Hon sov vidare på en gång när vi kom hem, skönt!
 Igår på söndagen åkte benny på jobbet kl 7, så jag å nelis passade på att städa lite när vi vaknade. 11 kom papsen hem så då gick vi en prommis i vintervädret.
På em var det dags för babysim, som vanligt älskar hon att vara där =)
Och jösses! Hon fick börja dyka! Trodde aldrig det skulle gå, men det gick så himla bra med läraren Sara, och både jag och Benny fick göra varsitt med henne. Gick jättebra fast jag var sååå nervig, tramsmamman....!
Hon flöt omkring med armringar åxå, det tyckte hon var toppenkul så hon sparkade sig iväg på egen hand iväg från oss, busungen, skrattade och var toppnöjd!
Väl hemma igen så gjorde vi varma mackor med tacofärs på som var över från fredagen, Anna kom förbi så vi åt och kollade film. Senaste Indiana Jones såg vi, den var aprövsdålig, den var mer en film för äldre barn/yngre tonåringar kändes det som. Trams!

Idag har mormor vart här med Cornelia medan jag var i stallet.
Min käre pålle har varit ett litet monster nu i helgen, Camilla har inte fått tag i honom i hagen. Han har hotats, kickat och försökt bitas när hon vänt sig om. Jag bestämde då att den här veckan jobbar vi bara med att få in från hagen, godis inne, pyssel, arbete från marken med ledarskapsövningar och sen få gå ut i hagen igen. Ingen ridning alls.
Så jag begav mig glad i hågen, helt inställd på en lång stunds traskande efter en tjurig häst i hagen.
Tog med en hel ficka med morotar, grimman och långgrimskaftet och gick ner i hagen. När jag närmade mig så såg Storen ut som nåt som kommer långt nerifrån hell, djupt ondskefull.... =)

 jaja, se ut så då, bara du kommer hit å tar lite morot tyckte jag. Ok sa han och lät mig ta honom! Jaha?
Gick in och gav honom gotta i boxen, sen blev han borstad och pysslad med innan vi gick ut på stallplan för lite övningar.
Vi tränade flyttning av bakdelen och framdelen från båda håll, framåt, stanna, backa, gå runt mig på volt, stanna och byta varv. Jag använde mig av NHtekniken jag lärde mig för längesen, att flytta en häst gör att man kommer i ledarposition. Det är enbart ledaren i flocken som kan flytta en annan häst, så detta är vääääldigt nyttiga övningar för Storen. Han får ALDRIG flytta oss, då känner han direkt överläge. Inte bra. Han gjorde väldigt bra ifrån sig så han fick gå ut i hagen igen efter lite morotsgodis av mig.
Grejade lite i stallet innan jag gick ner i hagen igen för att se vad han skulle göra.... Då kom han fram med glad uppsyn, vilken skillnad! Han fick mera morötter och sen fotade jag lite på alla pållarna innan jag for hem.

Raspall:




Macke:




Jasmine:




Storen:



På em när nelis sovit klart åkte hon och jag till Ica för att handla mera Naturdietmat, frukt och barnmat.
Benny har gått ner 9 kg på dieten! Bra va! Vi äter middag, resten är det bara Naturdiet som gäller.
Jag minskade 10 cm runt midjan på 3 dagar, men de kom nog tillbaka nu när vi varit onyttiga i helgen och ätit mest mat och lite gotta.
Idag var det tillbaka till verkligheten igen, men det går bra faktiskt. Man blir ju fin i slutänden!
Nu är Benny och jobbar, Cornelia har somnat och jag sneglar på CSI mellan tangentblippandet.
Imorn ska vi till Engla och Bettan, lite pulkaåkning för barna kanske?! =)

Avslutar med lite bilder från dagen....
Ha en trevlig kväll och morgondag!







Korven städar sin byxlåda =)

Lista!

Stal en lista av Lotta, http://lottapluskentlikamedbon.blogg.se
Hoppas det är ok =)

När fick du reda på att du var gravid?
9 februari, då jag tog ett test. Hade mina aningar när jag red på dan, min mage kändes som en separat kroppsdel, konstig känsla!

Blev det en chock?
Näe, men oväntat då vi inte trodde det skulle bli nåt, vi hade just gett upp och börjat fokusera på att gifta oss ist =)
Såååå glada blev vi iaf.

Hur gammal var du? 
28

Hade du mycket halsbränna?
Ingen alls, skönt!

Spydde du mycket?
Heeeela tiden, från dagen vi fick reda på det fram till v 20 ca. skitjobbigt!

Hade du mycket foglossning?
OOOO ja, kunde nästan inte gå på slutet, fick lämna bort hundarna, och sluta rida redan i 4 månaden.

Har du fått bristningar?

Hahahaha, jaaaa det kan man säga. min mage är inte snygg =)

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Vi och de flesta andra var helt säkra på att det var en pojke.... snopet! Var så säker att jag rensat bort alla flickkläder från det vi fått ärva av andra...=)

Gick du över tiden?
Hjaa, 6 dgr. Låter inte mycket, men de var de längsta dagarna i mitt liv! 9 månader var en fis i rymden mot de sista dagarna =)

Födde du för tidigt?
-------------

Hur var förlossningen?
Kaos! Fisen satt i säte visade det sig när vi kom in på förlossningen, blev beslutat snitt, jag hysterisk, fick värkavstannande dropp, funkade inte så bra, jourläkaren fick komma och göra snittet, 07.38 torsdag 18 oktober 2007 kom en ilsken och rosa tjej ut ur min mage!

Blev du sydd?
jo, min mage kunde ju inte var uppskuren =)

Dragen med sugklocka?
---------------

Hur många var inne i förlossningsrummet?
ingen aning, en hel flock har jag för mig. det var ju operation.

Vilket BB födde du på?
Sundsvall

Hur stor var bebisen?
3850 g, 52 cm

Vad fick bebisen heta?
Anna Cornelia Sundeborn




feel fre att stjäla listan ni åxå!!!!

hahahahaaaaaa snaaaaart!!!!!!

OOOiiiiih! Snart åker vi! Snart åker vi! Ahahahahahhahaahahhaaaaaaaaaaa! *skrattar hysteriskt* 
Jag är alldeles lyyycklig!
Kl 12 imörn! Jääääj! *hoppahoppahoppa*
Fantastiskt.
Kan knappt tro att vi verkligen ska komma iväg å se Slipknot på RIKTIGT.... Men med vår tur så blir vi väl sjuk, bilen pajjar, det blir blixthalka, vi åker vilse, det blir inställt eller nåt lika skojj...
Nejdå!
Klart det blir av! Jahaaaadå! *Nickar frenetiskt*
Meeen, då till mitt problem.
Vad i hela världen ska man ha på sig?? Jag är ju far away from the sväng nuförtiden... jag är ju morsa, hundägare, hästägare och faktiskt fru ju!

Jag slirar mest runt i mysisar å t-shirt... Alla jeans är trasiga, dessutom tycks de ha krympt liiite under tiden de legat i garderoben medans jag var gravid...*harkel*
Alternativen jag har nu är 3 för stunden:

1. Bleksvarta slitna jeans, nån frän t-shirt, svart munkjacka, skinnjackan och sjalen/halsduken, lila Doc Martens el svarta adidasdojjsen

2. Svart kjol,  tröja, svarta strumpbyxor, skinnjackan å sjalen, höga Get a Gripkängorna med spännen.

3. Naken, med skinnjacka och kängor. Malin var liiite tveksam till detta tror jag *fnissa*
Fördelen med det alternativet är ju då att vi förmodligen kommer vara all alone på Hovet tillsammans med Slipknot, så då kan vi stå längst fram utan att trängas till döds! Om de klarar av att spela då förståss.... de kan ju iofs drabbas av kraftigt illamående och tvingas ställa in, eller tvingas till livslång terapi eller liknande....
Nja, det blir nog kläder iallafall!
Jobbigt det här, inte som förr på den gamla goda tiden när jag å Malla var hårdast istan....*HARKEL, HOST*
Nu måste man ju anstränga sig för att kunna visa sig bland folk utan att se ut som morsan utan smink med mysisar och tovigt hår... HUVVA!

JAG ÄR KISSNÖDIG! Vänta lite.
Pjoh, sådär, tillbaka igen. Vet ni, att när man dricker en massa vatten och pulverdrinkar så blir man muchos kissnödig? Jag har vart säkert 20 ggr idag, och jag överdriver inte! Jag blir galen! Inatt fick jag kliva upp 2 ggr, ändå höll jag på att spricka när jag vaknade imorse.
Iallafall så går det bra med dieten, det har ju iofs bara gått 2 dgr men iaf. Idag började jag fantisera om mat och godis, men det är ju bara för att jag VET att jag inte FÅR äta, inte för att jag är hungrig. Det är jag faktiskt inte, bara sugen.
Har ätit frukt istället. Sen till middag igår och idag har jag ätit sallad med gurka, tomat, svamp, tonfisk, avokado och lite curryris.

 Såååå gott! Benny gillar inte tonfisk, så vi äter typ aldrig det men nu passar jag på =)
Men som sagt imorn blir det nog en Maxburgare hoppas jag på iaf, annars tänker jag hota med...med...att då äter jag upp allt småplock som blommor och sånt i Mallas scraprum! Moahahahahaaaaa, aj äm såo iiiiviiil!
Äh, klart jag får med Malla på Mäx gadd dämmit.


Idag har jag å Fisen vart till Bettan och Engla på visit. Jag chansade på att få igång Pickupen, ville inte gå idag, hade ingen ork alls. Men var inställd på prom iaf. Men tjohejsan va fint det gick, den startade! Lyckan var fullständig.
Engla var otroligt mammig idag och grinade en hel del.... ;-) Cornelia har samma syndrom, fast mest hemma bara.
För en gångs skull sov de samtidigt idag, halv12 till halv2. Perfekt, helt ensamma och nöjda mammor framför tvn i luuuuugn och ro... aaaaaahhhh....
Ikväll jobbar Benny, så jag är ensam med unge och hundar. cornelia badade efter jag diskat ikväll, sen somnade hon vid kvart i 8 efter en hel del gnäll och grin under kvällen. Har kollat på SOS Familj och Desperate Housewives utan störningar, så skönt. Hoppas hon sover inatt nu åxå.
Imorn ska vi hela familjen på Öppna Fsk vid 9tiden, sen lämnar de av mig hos Malin vid 11-halv12.
Benny och Cornelia skulle åka ut till Farmor och Farfar över dan, sen till Malins Daniel och Max och umgås på kvällen. Ensamma papporna =)
Vi får väl se när vi kommer hem på natta....

Igår var Nelis mormor här medan jag åkte till stallet med vovvarna. Jag hade en helt underbar ridtur med Storen, han var på fint humör och var supertrevlig att rida och arbeta. Fina galopper och samarbetsvillig. Härligt! *myser*
Man får hoppas att Camilla lånar ut honom ibland så jag får rida sen när hon tagit över från 1 dec...=)

Näe, nu ska jag titta om det är nåt att se på tvn, ha en trevlig kväll ni som är vakna!


Rutchkanehärskaren:

Hoppsan! Vad länge sen jag blöggade....

Tiden bara rinner iväg, och trött är jag jämt. Antingen så hinner jag inte blogga, eller så orkar jag bara inte! Jag är inte bara fet, jag är lat åxå! Haha! =)
Men nu är det dags för fetknoppen att minska i omfång... Har idag inlett pulverdieten från helvetet; NaturDiet.
Smakar arsele, men det går faktiskt bra. Har tagit en pulverdrink till frulle och en till lunch än så länge. Till det så dricker jag ett STORT glas vatten åxå. Nu ska jag inte plåga mig fullständigt, utan middag kommer jag äta. Men inte vanlig middag som vi brukar, utan litenliten, med massa sallad istället.
Sen varierar jag med pulverdrink, smoothies och mealbars. Å smoothisarna är JÄTTEgoda! Barsen smakar lite snarra, så det är bra med lite göttigt åxå.
 
Gottiga maten



Mindre gottigt kan man säga....


Nu blir det nog lite "fusk" på onsdag, för då mina vänner, då åker jag å Malla å en killkompis till Malla till El Stockholmo för att gå på konsert... SLIPKNOT! OOOOOO vad jag ser fram emot det!! Vi lär väl synda och äta Maxburgare eller nåt sånt... men det får man faktiskt då! Jag har aldrig vart på riktig konsert så det ska bli så kuuuul, speciellt att dra iväg med Malla =) Stackars Macke vet nog inte vad han gett sig in på, att göra sällskap med dårarna...
Vi åker 12 på dan, spelningen börjar 20, å vi åker hem direkt efter.... Kan tänkas att det blir toppenjobbigt att fara hem mitt i natten, men vi måste ju. Men det är det värt,får ju se ett av mina absoluta favvoband =D


Benny har tagit ledigt ons å tor, så han får va med Lilletrollet. Vi åker på Öppna förskolan på ons förmiddag, så får de droppa av mig hos Malin vid 11tiden. Skönt att han är ledig dan efter åxå så jag får sova efter hemresan... kommer väl hem vid 4tiden på morron kan jag tro. Jag åker nog direkt å släpper ut hästarna när jag kommer hem så kan jag soooova sen, härligt!

Benny håller för övrigt åxå på med NaturDieten, han har tappat 6 kg på 6 dar! Han har vart sååå duktig, och inte ätit nån mat alls, bara pulver och grönsaker. Stackarn, han har lidigt svårt under den här första veckan. Vi har dessutom vart ute å gått en timma varje dag, jobbigt när man inte har nån energi i kroppen.
Snart har han nått första delmålet 10 kg, duktigt!

Poppins har blivit bra i benet, haltar inget alls! Hon springer, leker och är så glad och pigg. Kul att se henne leka med Piri åxå, hon blir ju så lycklig =)
Hoppas att det håller i sig nu då ett bra tag, vill inte vara utan min prinsessa...
Storen har åxå fått en veterinärkoll, tänderna blev fixade i torsdags så nu är han mycket trevlig i munnen. Han hade väääldigt vassa kanter på tänderna och ett litet sår i kinden på höger sida. Han ville inte gärna bli undersökt så Gunilla fick ge lugnande, inom 2 minuter sov han och snarkade med huvudet stött av linorna.... tröttis!
När det var klart fick han gå in i sin box och sova klart en timme innan han fick gå ut i hagen igen.
Nu när vi ridit är han så trevlig, så det gjorde nog bra ont i munnen iaf...
Böjprovet på benen gick åxå bra, visade inget alls. Jo, en liten markering på v fram, han har ju en liten vridning i benställningen där, inåttåad och vriden i knäet. Men det var första steget, sen visade han inget, så det var VG på det =)

Vår Halloweenfest blev otroligt lyckad!
Ni som inte kom missade något... =D Vi hade sååååå kul, alla var glada och stämningen ar på topp. Det blev ca 20 st här, de flesta kom utklädda, mer eller mindre galet. Vi körde igång vid sex, och vid 1 tiden åkte alla hem. Jag drack bara en halvflaska vin, men hade superkul ändå!
Ska lägga in bilderna i datorn bara så får ni se på otäckheter i utklädnader...;-)
Tålamod Malin!

Näe, nu ska jag gå och fixa till mig lite, Vi ska åka och handla när Benny kommer hem sen, ska nog ta mig en frukt åxå, lyxa till det...hihihi.

Lite nya bilder på skitongaren:
  
På pappas verktygslåda, tillfälligt instoppad i sovrummet


Trollfisen hjälper mamma


Hej!
RSS 2.0