Lugnt å skönt på bröllopsdagen

Har vi haft idag, bara vart hemma å myst. Vi vaknade 8 idag, en glad å go liten fisunge låg på tvären i sängen å pratade strunt. Hon sov bra inatt, var in några gånger, sen kl 2 var det bajs iblöjan så då fick jag byta. Naturligtvis vaknade hon till så hon fick lägga sig mellan oss. Tänkte vänta tills hon somnade å sen flytta in henne till sig igen, men tant trött hann somna själv åxå.... Bennys snarkningar liksom talade till mig: zzzzzzoooov zzzzzooooovZZZZZZZZZZZOOOVVVV!
Ålrajty sa jag å toksomnade. Så sen sov jag till Cornelia väckte mig då vid 8. Hon drog i sig en hel flaska å sen myste vi som bara den till 9.
Malin hörde av sig å ville umgås, det var kuuul! Självklart var hon å Mäd Mäx välkomna, å även Majsan Bölle.
Jag å Cornelia fick dra tummen ur å röja lite så det blidde någorlunda.
Vi hann bädda, tvätta å dammsuga innan finfrämmandet kom, Cornelia var trött å skulle sova, men det gick över kvickt när hemmet invaderades av en lycklig Maja å en knasmax... Ååååå va roligt tyckte Cornelia å blev alldeles till sig, upp upp upp!!!
Malla hade köpit med sig lunch å lite fika, gottigt å trevligt som vanligt.
 Vi snackade om allt mellan livets alla hörn, skönt att surra ordentligt. Fast det gör vi ju jämt iofs, Benny säger att det tar slut på syre för luften fylls av ord när vi är tillsammans....Fast vi skrattar mest tror jag.... så mycket knas som vi hittar på!
Benny kom hem direkt efter jobbet idag, ovanligt!
Fast vi har ju iofs vår ettåriga bröllopsdag idag så det kanske var därför... ;-)
Den bästaste mannen i världen hade med sig Choklad å Pepsi Max hem till mig istället för blommor, å vad glad jag blir! Fick en trisslott åxå, men som vanligt vann jag inget. Men det är väl som dom säger, tur i kärlek å otur i spel å det stämmer bra för jag har världens bästa man!
Jag älskar dig! PÖSS!
Vi åt spaghetti carbonara idag som kärleken lagade, å så god choklad då.
Cornelia somnade vid 21tiden, men har redan vaknat 3 ggr jätteledsen. Hon måste drömma hemska saker stackarn.. Tänk om man visste vad som sker i dom små huvudena å man kunde hjälpa.... jobbigt!

Betalde räkningsrövarna idag, alltid lika rooooligt, phhhft!
Som vanligt blir det inte mycket över när allt e betalt, dessutom hade vi 3 ( ja tre!) parkeringsböter på 500 balobas vardera... vilken tuuuur, för vi vet ju inte vaar vi ska göra aaaav alla riiikedomar vi har drällande här... pah!
Men vi unnar oss iaf att köpa biljetter till Alice Cooper som ska spela i Ö-vik 18 juli, han är en av mina allra största idolers sen jag var 12 år....! Så det blir vår weddinggift till varann, det är vi värda.
Åååå vad kul det ska bli, ska hämta ut biljetterna imorn, å de ska vaktas med mitt liv tills det är dags! =)
Cornelia ska sova hos mormor då för vi blir borta hela dan å kommer hem mitt i natten.

Nä nu ska jag ta en snabbdusch å hoppa i säng, måste ju hinna kramas lite innan Benrad Hobitton somnar, tröttisen jag är gift med...
Här kommer lite bilder på den sötaste tokfisan i världen:



Tack å gonatt

Feeest!

Igår var det ju dags för 30 årskalas på Alnö, å Cornelis skulle vara hos mormor å "morfar".
Efter mitt fina ballerinahopp i stallet så var jag liiite invalid, så tänk er när jag skulle gå med all packning för mig och Cornelia, vagnen, gåstolen och dessutom 2 hundar....  Gud va besvärligt å va ont det gjorde innan jag kom till bilen....
Men det gick iaf!
Efter att ha lämnat hundarna till extrahusse så var vi tvungen att åka på birsta igen, systemet förståss och så var jag in på Coop å handlade blöjor, en flaska och badtvål som mamma kan ha där hos sig åt Cornelia.
Dessutom fanns det inga parkeringar när affären, så jag tvingades in i parkeringshuset, låååångt å gå med mina knän å foten.... dämn them åll!

så här blir det när man lämnar en toka obevakad med sin mugg....


Cornelia toppnöjd när vi kom till mormor, så skönt att få ta det lugnt ett tag, duscha å sminka sig ifred, å tom måla naglarna! Det har jag inte gjort sen dan innan hon kom ut till världen...
Jag köpte ju en klänning å söta nya lågskor, men eftersom min fotled och knäna svällt till storlek jättesvullen-gammal-tant-vrist  med färg blåröd, så var det noll att jag kom ner i dom.
Fick vackert ta på byxor under klänningen och ta mina gympadojjers istället.
Väl på festen så var det lite jobbigt först eftersom jag har så svårt med folk jag inte känner, jag får ångest å vill åka hem innan vi ens klivit ur bilen...!
Men det gick över efter en öl el två å sen bröt det lös, va kul vi hade! Träffade en jättetrevlig tjej som åxå har barn, hon å hennes karl bor i matfors, så vi tänkte träffas framöver. Fulla som kastruller blev vi åxå!
Jag som inte druckit alkohol sen innan jag blev gravid, vilket då blir ca 18 månader sen, fick imig en bra mängd igår.
Det blev 4 el 5 öl, en halv flaska vin, 3 mjölkdrinkar och 4 shots.....
Vojne vojne, men oj vad roligt jag hade!
Vid halvett var det dags å fara, kände att det började räcka, så snälla Bosse kom och hämtade oss i fina audin.
Man åker som en köng iden, jag stortrivdes hela vägen hem å vart inte det minsta åksjuk, vilket jag annars alltid blir när jag druckit å sen åker bil.
Sen satt vi uppe å pratade med mamma å Bosse till kvart över 2, mysigt på altanen i sommarnatten!
Cornelia sov, och allt hade gått superbra, så sköööönt! Lite orolig var jag att hon varit ledsen, men då kändes det bra igen.
Vi gick å sov i fina husbilen, sen vaknade jag vid halv8 med vaaaansinnig huvudvärk. Var tvungen att gå in å gå på toa å ta huvudvärkstabletter,gick ut igen å skulle sova vidare.
Då kom snurret, svettningar och tandvattnet... Springa in igen på halta ben, krääääkas som en gnu å borsta tänderna. I med nya alvedon å ut igen.
Då äntligen lyckades jag sova, å vaknade kvart över 12!
Så otroligt skönt att få ha sovit en hel natt tills man vaknar själv, utvilad å pigg..... längesen nu!
Men åååå vad jag längtade efter Cornelia, men nädå, hon sov minsann igen!
Även fantastiskt att få äta frukost i lugn och ro...
TACK mamma!
Morgonen hade åxå gått bra, hon hade ätit å lekt å sovit.
Hon fick bada i sin nya pool idag, det blev sånt fint väder helt plötsligt.
Vi stannade till på Ica Maxi när vi for hem, vi skulle köpa lite läsk bara.
Vi kom hem med en kaffebryggare (79 kr!), ett par byxor å en baddräkt, å så ringde ju farmor å farfar å ville hälsa på så vi var ju tvungen att handla nå fika...=)
Det blev nybakta baguetter med kalkon, skinka, gurka, tomat å 2 goda ostar. Sen köpte vi budapestbakelser, muuuumsa!!!
Så det blev jättetrevligt med besök å fika på kvällen här, Cornelia åt majskrokar och lite bakelse å munk med choklad...
syns det?


Cornelia somnade redan vid 19 idag, på pappas mage, så  vi får se hur länge hon sover ( Jag hann skriva det innan hon vaknade!! otroligt, bara jag tänker att oj, nu sover hon, då vaaaaknar hon. Men det gick att söva om, tur!)

Nu ska vi äta skräpmat, bakispizza å titta på finalen i fussballen.
Ha en härlig söndag, imorn är det måndag igen!

en hemmadag

Hade vi på torsdagen, eller ja, vi var inte iväg och hälsade på nån.
Fisen sov ganska så bra på natten, var in kanske 5-6 ggr. Fast ibland blir man matt på folk....
Varför VARFÖR ställer man sig med 2 bilar utanför ett hyreshus mitt i natten mitt i veckan och lever om? Slår i dörrar, gapar å skrattar? "Jaa, här bor det massor med folk, dom sover nog inte! vi ställer oss här å skriker så blir alla glada! braaa ideee!"
Det finns en stoooooor parkering, stå där!! YNF!
Benny var tvungen att öppna fönstret å förklara läget för puckona, så de for snabbt. Om det var för att han var naken vet jag inte...=)
Jag sov iofs dåligt hela natten, så jag somnade till bra vid 7tiden efter cornelia fått morgonflaskan, sov till 9.
Vi var ut med Acke å Cosse å sen efter det när gröten var avklarad så åkte vi till sommarbetet.
Cornelia somnade i bilen så jag å Piriplutt å Poppis hälsade på hästarna, hade med bananer till Storen och äpplen till Ripstone. Uppskattat!
Tog av flughuvan då han börjat få skav. Nu har han blivit mycket biten på undersidan halsen så jag försökte smörja med salva, men serru det var inte poppis alls! fick försöka jaga efter å snabbkleta i farten, lätt i stor sommarhage! =)
Sen tog vi långa vägen hem, förbi viforsen. Tänkte låta fisan sova klart.
När vi kom mot dagis så svängde vi in där å hälsade på, å va glada alla blev, å Cornelis charmade alla som vanligt....!
Hon fick ett äpple som hon vägrade släppa... Det åt hon på själv i bilen och hemma...


Smaskens!

Sen fick hon skalet i gommen och kräktes, haha, så det var bara att byta kläder på mig och henne..
Hade varit å hämtat ut ett paket med kläder som jag handlat på rea på Ellos, men som vanligt var det många plagg som ska tillbaka, konstig passform eller så ser de inte lika ut som på bild. Behöll en kjol i korallrött, ett par polkagrisrandiga leggings, och ett set med korta mysisar,ett linne och en kjol, svart och rosa. Roligt med lite knasiga färger! =)

Färgade håret åxå, svart den här gången. Skönt! Vi ska ju på fest på lördag så man måste vara fiiin =)

Benny var borta hela kvällen så jag tog vovvar å barnvagnen å gick på rask långprommis i 45 min, det var faktiskt skönt att röra på sig ordentligt.

Fredagen var planerad att åka till Malin och Max efter vi vart på BVC för väg å mät.
Fisen är fortfarande en liten räka på nu 7650 g och 68 cm... växt 1 cm å ökat 180 g på 1 månad.
Vi gjorde hörseltest å det var plättlätt sa Cornelis. Inga fel där.
Sen åkte vi till birsta, för Malins svärmor ville åka en sväng å handla lite till Max innan vi skulle komma.
Gick och strosade och tittde efter nåt att ha på mig på lördagen, hittade en fin tröja en tunika å en klänning på Kappahl som jag la undan för att fundera lite vad jag skulle välja....
Förresten, dom har underbara provrumsspeglar på Kappahl! man ser inte så fet ut som man gör annars, såg helt ok ut! Fantastiskt, det borde dom få diplom för.
Tillslut bestämde jag mig för klänningen fast den gick på 300. försökte hitta skor men det var ju dömt till fett misslyckande, om man inte vill ha tofflor för 799.... Gaaaaah vilka priser!
Sen är det så fula skor nu så jag vill inte ens titta på dom.
När jag gick tillbaka till Kappahl för å köpa klänningen hittade jag ett par skor där som passade, 179 kr... jaja, det får gå tänkte jag.
Lycka blev det när jag skulle betala, skorna var nedsatta till 49 kr å klänningen till 199!
Så 248 ist för 479 tyckte jag var gräjtans på riktigt!!!!
Sen åkte vi till Malla å Max en kortis å snackade skit en stund.

På kvällen kom Linda så v åkte till stallet och gick en långprommis med hundarna och Cornelia innan vi släppte in hästarna.
Härligt väder å trevligt sällskap!
Det är kul, för Cornelia tycker massor om Linda å vill så gääärna va med henne, så hon åkte i bärselen på henne en bra stund.

Inatt har vi haft en riktig skitnatt igen, med ledsen fis fast hon sovit mellan oss. Benny skulle upp å jobba 6 å jag for till stallet kl halv5 med hundarna.
Klantjag lyckades med en fantastisk bravur idag.... Jag stukade både knät å foten på samma ben....!
När jag släppt ut hästarna så skulle jag packa höpåsar till ikväll och gjorde lite fel avståndbedömning närjag skulle kliva ner i hökammarn från stallet. Vi har inget trappsteg där, utan det skiljer ca 60 cm mellan stallgolvet å högolvet, betong då. Jag stöp som en elefant, gjorde ett elegant luftsteg å slog i betonggolvet med först höger fotled som vek sig, landade med hela fetkroppen på böjt knä med foten under å avslutade med ett snärtigt magplast raklång på golvet, vriden som en stor banan med skolios eller nåt.
GUUUUUDARS vad ont det gjorde!!! Låg å skrek i några minuter innan jag kunde röra mig, under tiden hoppade en vild Piri runt runt på mig... SUCK! När jag vågade röra mig så trodde jag att jag brutit hela benet, men det gick att rör så det var lugnt med det iaf.... Men ack så ont det gjorde att ta sig upp, tur att jag redan lagt ut hö i hagen säger jag bara!!
Haltade upp i stallet å la på kylgele, tänkte att det var bättre än att lägga på liniment som ökar blodcirkulationen.
Fuck vad svårt det var att köra bil med stel fot!
La mig å sov till 9 med lillan, hade foten å knät på egen kudde. När jag skulle kliva upp var jag stelopererad i hela benet, å andra knät har åxå fått en knäck känner jag. Svuuuullen fot och tjockt knä har jag nu, snyggt när jag ska ha nya låga skor å klänning. Så TYPIIIISKT!
Eftersom jag inte kan gå ordentligt, utan ser ut som en krigsveteran så ringde jag varghundarnas matte så hon kom å gick med mina 2, så snällt!
 Nu ska jag halta runt å packa för ikväll, Fisen ska ju sova hos mormor, å vi åxå när de hämtat oss från festen.
Med lite sprit i kroppen blir nog foten å knät bra ska ni se! =)

Vi hörs imorn om jag överlever smärtan, the pain, oh my god the pain! Hahaha, det är så synd om mig när jag har ont, för jag har ondast av alla då. bara så ni vet.

Hej hej

På dan sover man minsann gott... ungskrälle! =)

utmaningsinlägg

Jaaa, min käraste vän å vapendragare, malin the rövskalle aka Haj Maldwin har behagat utmana mig i sin blogg.... Å inte vilken som helst, utan en låååång utmaning med massa skriva å kräver en fungerande hjärna...Attans!
Det är köööört redan där! hahaha =)
Jaja, här kommer den
Mitt liv....

15 år sen - 1993
Var jag 14 år å fortfarande snäll och timid. Detta var innan Malin kom in i mitt liv på heltid kan tilläggas =) hihihi, då bröt det lös på allvar. Men som sagt, jag var en snäll en som inte ställde till besvär. Jag fick min första egna häst, Jaman, en gammal kallblodstravare som var vild att rida, men en ängel att vara med.

10 år sen - 1998
19 år, och då levde jag och Malin röööövare varje helg och varje dag tills vi gick ur gymnasiet... Huvva va mycket tok vi gjort, å så mycket kul vi haft! Storsjöyran inte inräknad.... Den innefattade en Roby(i?)nkopia som var hjärndöd å tyckte jag hade konstiga ögonbryn och ville ha mina mackor mitt i natten, töntar som ville klämma på oss, tjaffs med dumma människor och avslutades med att vi fick nog och åkte hem kl 6 på lördagsmorgonen med tåg och hämtades av en efterlängtad malinpappa på station.... slitna, trötta och lyckliga över att vara hemma efter en tragisk tågfärd med dregel på sätet.... hihihi. fast det vet jag inte när det var riktigt, spritångorna gjorde det hela lite suddigt.... hej mamma!

5 år sen - 2003
Var jag 24 år. vad gjorde jag då? herregud, jag vet inte när saker har hänt... hur vet man det? Fast jag tror jag jobbade på ica kvantum då.... där var festandet åxå ett faktum. eller ja, på fritiden då. Aveny var ett standardställe varje helg. hade ett fast förhållande sen 4-5 år, och Poppins the dog var 5 år.

3 år sen - 2005
26 år. Träffade mitt livs stora kärlek Benny! Han ramlade in i mitt liv på ett bananskal å blev kvar forever! Vi förlovade oss efter 6 månader tillochmed!

1 år sen - 2007

 vi började skaffa barn, dålig start tyvärr med 2 missfall. Vi gifte oss, jag med Cornelia i magen... Piri föddes i Juli och kom till oss i aug, jag tog mitt efterlängtade körkort i september och Sååååååå i oktober kom vår lilla diktator Cornelis till världen!

3 månader sen - mars
var det slut med nattsömnen för oss.... Cornelia började sova dååååligt då. sen tror jag att vi fick vår nya vagn av min pappa då åxå. Satt även igång med Max ettårs present!
I går - 12 juni
Städade lägenheten, var till Monica och bordstränade Piri. Benny jobbade över sent, så vi åt bigboymat.... aaahhhh gooott!

I dag - 13 juni
Har vart på Birsta med Linda å Cornelia förståss. Sen ikväll har jag vart på tappskokurs på travet, intressant med bra hovis!

I morgon - 14 juni
Hoppas jag få leka med Malin, annars vet jag inte. På morron ska jag iaf släppa ut hästarna som e kvar i stallet. Kanske tar en sväng till matfors och hälsar på Storen. Benny ska jobba sent iaf.... suck!

Om ett år - 2009
Läser jag till undersköterska och Cornelia går på dagis. Jag fyller 30 i januari, då är det feeeeeest! Sen hoppas jag ha gått ner iaf 10 kg och fått koll på ätandet av socker.



Pjoooooh, det var alles... avslutar med en bild på knärten för sakens skull.

Just ja, jag utmanar killmamman och Novas Mamma!

hej å godbaj!

sovmorgon!

Jaa, vi sov till halv8 idag!!!! Korven fick komma in till oss vid ett inatt å sen sooooov hon! Gjorde en flaska när hon vaknade å sen klev vi upp halv9.
Gud så skönt!
Trodde inte det var sant, missade tom när Benny åkte imorse...!
Sen gick vi ut, tänkte gå en promenad, men det var ju storm ute! Det var bara att ge upp, så vi var ute i ca 10 min....
Vi har städat och tvättat idag, eller jag då. Cornelis lekte med sina nya grejjer en stund innan hon fick åka med i bärselen. Hon somnade där när jag dammsög... precis som när hon va bebis =)
Här är de nya leksakerna:

Snurrgrej, pianot,grisen och vattenleksaker

Cornelia fick ha några av sina nya kläder idag, de rosa mysbyxorna och giraffbodyn. Men hon bajsade så mycket efter lunchen, så hon hade fått bajs på hela benet och upp på magen.... Bara att byta kläder å slänga i tvätten! Lite äckligt faktiskt tyckte jag =)
Sen åkte vi å hämtade Piriplutten för lite utställningsträning hos Monica.
Väl hos Monica var det toppenkul, massor med små pinschervovvar som busade runt, Cornelia toppnöjd.
Hon gjorde även ett framsteg!
Hon ålade baklänges på golvet!!! Hurraaaaaaa va hon e braaaa!
Å Piri va duktig, vi tränade på bordet, att visa tänder och klämma genom kroppen. Veronica som har Alpha och Mimmi var åxå där, så vi hjälptes åt att klämma å känna på varandras vovvar. Bra träning!
Vi kör nästa vecka igen, i augusti ska vi på inofficiell utställning i Matfors, hoppas det går bättre då!
Såna här monstervovvar fastnade på bild idag:



Fina va!

Nä, nu är det dags att äta middag, Benny kom hem från jobbet precis!
Hööööngrig!

Gutenbajs

StädarBenny, Morfarsbesök och Shoppingspree

Igår var det lugnt, Cornelia var på bättringsvägen, men hade liiite feber. Trött var hon på dan, men sen gick det till sig. Hon hade inte så mkt aptit, men hon åt iaf ersättning och så mellisgröt på burk. När man e sjuk får man äta gottis hur mycket man vill!

Lilla febertrollet med gröt runt munnen

Benny vet jag inte vad han  fick för ryck igår... Han for runt som en liten städtant i 190 å plockade, städade å diskade, packade grejor i kartonger som ska till källarn, å sen mitt i allt så börjar han rulla köttbullar!
Vojne. Jag å Cornelis åkte till birsta å handlade mera alvedonsuppar å lite alcogel till våra händer efter blöjbyten.
Vi var in på Coop å handlade lite till middan, å då hittade vi ny telefon hem, 2 st trådlösa med laddstation för 199 kr!
Taget sa vi å handlade dom. Våran telefon vi har haft nu är bara blaj så det satt perfa med 2 nya.
Nu har vi varsin, å man kunde döööpa dom åxå! =) Så nu är Runetelefonen i vardagsrummet, å Barbroootelefonen i sovrummet.
Fina namn va! =D

Pappa kom förbi på kvällen å hälsade på Lillefisan, det var trevligt. Fick även tillfälle att fika chokladkaka som Benny bakat ( ja, även det gjorde han...SUCK! Knark? Sömnbrist?Pollen? Vansinne? Jadu, inte vet jag!)
Cornelia dreglade ner heeeeela morfar, han var lätt krispig i torkad barnsaliv när han for.... hihihi!
Nattningen igår var lugn till att börja med, Hon somnade gott på min mage å fortsatte med det en timme i sin säng.

Lugnet före stormen....

Sen, mina vänner, sen var det kööööört!
I 2 timmar höll jag på, å Cornelia skrek, skrek å skrek. Hon höll på att somna hela tiden, för trött var hon. Meeeen precis när hon skulle somna in så kom hon på att det var ju inte aktuellt. Så hon skrek, somnade nästan,¨skrek, somnade nästan osv osv. Jag höll på att bli gaaaaleeeen! Hon var billig kan jag säga!
Sen till slut fick jag i henne en till flaska ersttning å så somnade hon i vår säng av ren utmattning kan jag tro.
Det gjorde jag åxå...=)
Sen var det som vanligt med vaknande under natten, å kl 0430 ringde klockan å det var dags att åka till stallet för utsläpp. Tröööött.
Cornelia vaknade halv8 å då åt hon, sen sov vi vidare till 9, skönt!

Sen var det dags för haaaandla med farmor och farfar.....
Dom ringde förra veckan och ville köpa sommarkläder till fisen, å jag skulle få välja! Ånej, vad jobbigt... eller INTE!!!! Handlahandlahaaaaandla!
Vi anlände kl 11, å då bar det av till HM, där hittade vi 2 linnen, ett par vita byxor, ett par skor och en klänning.
Sen Kappahl, där fanns det en fin tunika med söta små brallers, en supersnygg tröaj å ett par fräna spejsiga byxor.
Efter det blev det Lindex, där blev det 2 bodys, ett par mysbyxor, en fleecejacka, en sommarjacka och ett par strumpbyxor.
Pjoooh! Fantastiskt! Å inte var det slut där.....
När vi gick förbi Polarn å Pyret så såg vi att det var 30% rea där.... det slutade med 2 tröjor och 2 par strumpor. Där är det ju dyrt fast det är rea, men alla handlar där iaf av nån underlig anledning. Det var väldigt utplockat, så det fanns inte så många storlekar kvar tyvärr.
På Cubus å Exit hittade vi inget, å det kändes som jag var nöjd...=)
Bilder på inköpen:





Vi gick å åt lunch, Cornelia åt lite spaghetti å köttfärssås. Sen ville hon ha sallad och en bit gurka, det slutade med att hon kräktes på hela sig... Typiskt!
Tur att vi hade lite extrakläder att byta med =)
Vi tog en sväng förbi Lekplaneten eftersom kusinen Alicia fyllde 5 år idag, så vi köpte 3 pyssel/målarböcker och ett sött paraply till henne.
Farfar hittade lite leksaker till Cornelia åxå....
En mjukgris på hjul, ett typ piano, och en snurrskallra. Hann inte ta nå bilder på dom idag.

näää, nu ska vi gå å sova, lyckades precic söva skitongaren så v får hoppa i säng fort innan hon vaknar å kör igång...
Sov gött!

Midsommar och en feberfis

Nu är vi just hemkomna från ett jättetrevligt midsommarfirande hos Bettan, JO och Engla i Kvarsätt.
Trötta som maratonlöpare som sprungit 19 lopp på varann ungefär.... Hur länge orkar man fungera utan normal nattsömn? Hörde att det används som tortyrmetod att inte få sova, och att bli väckt hela tiden.
Själv har jag nu klarat 4 månader. Men jag börjar tvivla på att jag orkar nån längre period till, vill helst bara gråta när det går emot mig och är på nästan kroniskt dåligt humör.
Inatt är Cornelia ursäktad, när vi klev upp imorse tyckte jag att hon var het, tempade, oops 39 grader!
Inatt har varit hemsk på riktigt, vi sov i gäststugan på 120 säng, fisen i vagnen först då hon somnade där. Hon vaknade till så jag la henne i resesängen på sitt eget täcke, sov 10,vaknade ledsen, somnade, sov 10, vaknade ledsen osv osv.... la på en filt då hon kändes kall efter ett tag, sov 1 timme, vaknade, somnade, vaknade osv osv. Allt från varje kvart till varje timme.
Obs att vi lade oss 22....! Kl 3 fick jag nog och la henne mellan oss...inget trångt alls nästan, vi som är så smärta och små människor....NOT! men inte vart det bättre för det inte, ledsen, sova, ledsen,sova GAAAAAH!!
halvsex smög jag in å gjorde ersättning, hon åt å somnade till en stund så jag smög iväg till stallet å släppte ut trollen.
Sen har det bara vart mamma som gäller, trött och gnällig. fick i henne lite jordgubbar till frukost iaf.
Hon somnade en timme i vagnen innan vi åkte hem, och nu har hon somnat efter en lååång stund på mitt bröst.
Hon är så heeet, gav en alvedonsupp men det verkar inte hjälpa så mkt. Stackarn! Å konstigt, bara feber, inget annat fel, är det normalt?

Iaf, igår var trevligt! På dan åkte vi till birsta då vi glömde gå på glasbanken dan före... klantarses! Trodde i min enfald att det skulle va öppet ett tag iaf, men ickepicke! Jaja, handlade jordgubbar iaf...
Hann åxå med att hälsa på pållarna på betet, det var så mysigt så. Tog några bilder på Korven von Gräsbölle:


Visst ser dom ut att ha det bra! Inga bekymmer, bara äta och sova och klias lite...

Sen var det dags att åka till Bettan å JO för midsommarlunchen, vi hann med att sitta ute å äta innan regnet kom... trots JOs tvärsäkra vädergubbeuttalande: äh, det kommer aaaldrig regn, det är blå himmel därborta! Jajamän, sen kom regnet. Vi plockade in allt för att äta middagen inne sen, å då kom solen minsann.... äh!

Glada pappor med sina fina tjejor...! Observera JOs snygga tyska mustasch...HAHAHA, han är för knasig!


Cornelia i busiga ätartag, Engla hungrig och Bettan med...! =) En bild som visar hennes bästa sida..


Men vi var så mätta att middagen blev sen, grillandet kom igång vid halv9tiden eller nåt så vi orkade inte gå ut igen. Å sen på typiskt småbarnsföräldrarmanér: trötta!!! Kan ju ha att göra med att vi gick och smådrack vin och öl hela dan.... härligt! =)

Midsommarklädd Cornelia med hatten käckt på snè!



Det var meningen att Piriplutt skulle ställas imorn i Ånäsparken, men då blev ju Cornelia sjuk, så vi får hoppa över det .=(
Nee, om man skulle ta å försöka vila lite, de andra sover ju. Fast det är väl som vanligt, jag lägger mig i 3 minuter, sen vaknar Cornelia... suck!

jaja, vi får se vad som händer, Ha en bra Midsommardag sålänge!

betessläpp, trasig pålle och ledsen trollis

Pjaa, nu har Storen fått sin efterlängtade semester med gräs gräs gräääs i mängder... Matfors blev destinationen i år, efter många om och men.
Först var det töva, men då fick vi ingen beteskompis.
Sen blev det i kvarsätt, men då fick vi inte tag på den som hade hand om allt.
Då kom min tränare med förslaget att han kunde få stå hos henne i söråker, på stort bete och komma in i stallet på natten. Men då fick hon en ponny till och Storen fick inte plats.
Som tur va hade min kompis Jeanette behov av kompis till sin hoppehäst Ripstone, å det blidde helt gratis! tur!
Så söndagen gick åt till att fixa sommarhagen, min älskade underbara man ställde upp å gick runt hagen med trimmer vid staketet trots att han är allergisk mot gräset å inte har nåt som helst intresse för hästar... Lav jo maj lavvliest!
Till slut fick pållarna komma  ut efter en färd med hästbussen tillsammans, vilket gick jättebra fast de inte träffats förut.
Vilken lycka! ätaätaäääääätaaaaa mumsgrufssmask lät det när de gick fram som värsta kirbydammsugarna...! Härligt att se dom njuta av friheten.
Redan dan efter var Storen häpnadsväckande lik en korv på ben.... hur kommer han se ut efter den månad han ska ha vila??
Vilan är välbehövlig, vi skulle ju rida upp för silvermärket på dan innan betessläppet.
Det gick åt skogen helt och hållet, raka vägen ner utan krusiduller kan man säga.
Kände redan på vägen dit att nåt var fel, men tänkte att han bara va lite stel kanske, men han var helt ur form hela passet. Han kändes halt när vi svängde vänster, han snubblade och "tappade" bakbenen hela tiden, släpade hovarna och var helt oblanserad och motvillig. Tränaren såg åxå att nåt var fel så vi tvingade oss inte vidare, så tyvärr klarade vi inte märket den här gången. Nya tag till hösten, om han inte är skadad då förståss.
Såg när jag släppt honom på betet att han fått en mjuk grop på länden, som en muskel släppt ungefär, så det var nog det som gjorde ont kan tänkas.
Har kontaktat en Equiterapeut så vi får hoppas att hon kan hjälpa. Det är som en kiropraktor eller naprapat ungefär.

Cornelia sover lika illa fortfarande, och därmed moren och faren också.... vi går på knäna snart, och jag tycker synd om Benny som inte kan vila utan måste jobba heeela dan. Jag kan ju iaf vila en stund på dan om jag måste. Fast jag har inte ro till det heller, det är alltid saker som måste göras, städa, tvätta, diska, sitta vid datorn...=)
Jag undrar när det ska vända?????? glärgh säger jag bara.
Vi har vart å hälsat på ett till dagis, Lillhällom. Det kommer vi välja som förstaval, jättetrevlig personal, glada trevliga barn, superstämning, bra gård, utesovning för de små, inte så mkt barn.... bara bra!
Så vi får hoppas att vi får plats där när det är dags i december/januari.

Nä, nu orkar jag inte skriva mer ikväll,har sprängande huvudvärk och GUD vad bra det går för sverige just nu inte!
Pisk på bara rumpen blir det minsann.


sov gott, det ska inte vi göra =)

men... bilder då? hmmm, det finns inga nya ju... hittade några jag inte lagt in!


här kan man sova minsann...

Hej då för ikväll

antisovare, badtroll å russintroll. Å lite handla!

Jaaaa, som vanligt så inleder jag väl med Cornelius sovvanor, eller de icke befintliga sådana.... sov unge, sooooov! Gaaaah!
Vi har turats om att gå upp inatt, men vi behövde iaf inte ta in henne till oss förrän vid 6 imorse. Passade på när Benny klev upp så kunde jag få hela delen av min säng att sova på..... =) Skönt att hon somnar om efter morgonflaskan, idag sov vi till halv9. Vi gick ut med Acke å Cosse på morgonprommis i vanlig ordning, lagom innan det är dags för morgongröten.
Ägnade förmiddagen åt att tvätta å plocka undan i hemmet, förunderligt att det kan bli så stökigt fast jag plockar varje dag?? Måste bo nån liten vätte eller nåt här som drar fram i smyg, så fort han hinner så kastar han saker å skräp å damm.
Det tror jag.
Eller kanske ett russintroll? Russintrollet han kommer fram på natten när det är mörkt å så letar han russin för han ääääälskar russin. Å så gillar han att spela schack.
Men ska han va framme på dan så har han jättesnygga solglasögon på sig, för han ser så dåligt i dagsljus.
Det vet jag för jag har det bästa boken "hjälp det spökar"! Jag googlade efter en bild men det fanns ingen! pffft ingen! Dåligt.
Däremot har jag bilder på mitt eget badtroll som badade i diskhon idag:





Hon är så söt så jag nästan svimmar!
Vi åkte till birsta på eftermiddan när Hennes Majestät hade behagat ta en lur i vår säng, skulle titta på ett par sandaler till fröken tänkte jag. När vi parkerat bilen upptäckte jag att kortet var kvar i Bennys plånka.
SUCK!
Vi bestämde att han skulle komma efter jobbet å lösa ut det jag lagt undan så länge.
Vi traskade glada i hågen in på skokanonen för att handla billiga skocker till lillskrotet, Jo jävlar i min skokartong, 200 balobas skulle de ha för ett par sandaler med ett liiiiitet märke på Nalle Phu! Å de var de enda de hade för små fötter! Gå å bada sa jag å gick ut igen. HUVVA, är dom inte klok? Nä, billigare måste det ju finnas.
Skyndade vidare in på HM för lite kul reatittande. Fyndade 2 linnen å ett par caprimysbyxer till mig, å så köpte jag 2 kjolar å ett par sandaler till Cornelia.
OBS sandalerna kostade: 59,50! Liiiiite skillnad!
Vart så lycklig så jag köpte en klänning till pluttan på Lindex, en blågul sverigeklänning med kronor å glittertext: jag älskar sverige! Perfa till imorn då vi ska till kompisar å titta på fussball.
När Benny kom så gick vi på lekplaneten å fyndade en lekmatta för 179 kr, hur bra va inte det!


Dagens framsteg: Cornelia har själv ställt sig i krypställning från sittande flera gånger! Tokbra köp den här mattan, mjuk å bra att sitta på för båda föräldrar å barn.

Nä, nu ska jag äta upp min glass å sen ska jag sussa, har utsläpp imorn.

Sov gott å håll utkik efter russintrollet!

jag är sketatröööött!

Trollet vägrar sova ordentligt igen, morr! Tog in henne till oss så ännu en natt har jag legat som en röv på typ 20 cm. Jag har oooont i ryyyyggen tralalalalaiiaa!
Så kl 7 valde fisen att bajsa å sen var det noll att hon skulle somna om igen.... jaaa vi kliver upp skrek jag lyckligt och hoppade spänstig som en stubbe ur sängen med solsken i sinnet. Eller nåt. Inte. Men vad gör man, bara att gilla läget, så jag gillar allt jag orkar! =)
Vi har städat på förmiddan tillochmed moppat golvet. Cornelia tycker att det är väldigt fascinerande när jag dammsuger, hon åker efter å vill gärna hålla i slangen å helst smaka lite på den åxå.... Finns det dammsugare för bebisar?
Tycker gott hon kan börja hjälpa till lite här hemma, får inte jag sova så får hon städa...hihihi!
När mormor kom så sov lillan, så jag åkte till stallet på en gång.

Tänkte träna på dressyrprogrammet till söndag, men så tänkte jag va snäll med pållen så vi red ut istället.
Man kan ju träna fast man rider ut, göra lite övningar, träna lydnad å så. Synd bara att Storen var på riktigt uselt tramshumör idag, allt var farligt å inget var kul å han kunde inget alls, blajblaj blaaaaj!
Vi bråkade hela ridturen, det såg nog inte helt fint ut om nån hade studerat oss vissa stunder... Man är bra dum, ge sig in i att mäta styrka med en häst.... huvva, kan det sluta på annat sätt än att jag får ont å han med, men mest jag då... Men vi lyckades väl komma till nån sorts kompromiss där på slutet, så vi slöt fred innan vi gick hem, jag med ont i handen, kramp i skuldran å han säkert något öm i munnen och sidorna. Får dåligt samvete när sinnet runnit, men jag blir så arg när jag vet att han kan jättebra å så bara tramsar han iaf!
Väl tillbaka i stallet så kliades vi lite å myste innan han fick gå ut i hagen, så han hatar mig nog inte iaf hoppas jag, han fick ju banan!
Nu får han vila fredag å lördag så ger vi gärnet på söndag, kl 10 ska vi va i ridhuset... nervöst!

Just nu är jag heeelt ensam, Benny tog med sig Cornelia till Sättna å tittar på en grannes modellflygplan, tydligen roligt att titta när de flyger... förstår inte riktigt det där jag. Nu har han fått köpa ett eget plan av grannen så han är så lycklig... Men jag kan ju inte säga nåt, det är ju jag som har den dyraste hobbyn som tar mest tid =) Så han får väl leka då, bara han är glad så är jag glad!
Nu ska jag passa på att vila i lugnet, så ha det så bra så länge!



Hur söt är hon när vi ska åka bil i sommarvärmen?



redo för långprommis med Malin å Max när papporna städar garage!

tröttdag

Inatt har varit horror igen, ledsen liten fis så jag har väl sprungit 45312 gånger innan jag ledsnade å tog in henne till oss igen.
Meeeen tro inte att det var bra för det, trots att hon fick typ 75% av min sida att ligga på, näädå, lika grinig va hon för det. Suuuck! Så jag har legat som en idiot på den resterande lilla delen av madrassen halva natten, vaggandes lillan, å försökt ha henne under täcket i mer än 5 minuter innan hon sparkar av det å  förvandlas till isbit.
Fryser hon inte när hon bevisligen är kall på skinnet??
Vi klev opp vid 9tiden, vi åt frukost, å grejade lite, Cornelia susade runt i gåstolen å drog runt allt hon kunde få tag i.
Vi bakade en kladdkaka innan hon blidde akut ilsken å trött så jag stoppade ner henne i vagnen där hon somnade gott med tutte å snutte.
Jag passade på att ägna mig åt det allra rooooligaste jag vet, inte, diska! jääääj!
Hann med att bädda, ta in tvätten å packa skötväskan innan solskensbarnet vaknade.
Redo att åka till Malin å Max:


                                                                  

Vi åkte förbi pizzerian å hämtade upp lunchen, sen var det gott med mat för både mammor å Cornelia. Maxon var på dagis när vi kom så all uppmärksamhet till Cornelia! Vi försökte lista ut varför det på inga som helst villkor går att få en icke suddig bild på den förbaskade dyröreskameran..... Gick sådär då...
 Maja headbangar enligt kameran
tröttfis i Max puff

Eftersom vi sett alla varulvsmovisar så tittade vi på Spiderwick idag, fantastisk film!
Å vad det har regnat idag, sköööönt! Jag hatar värmen, för mig är svensk sommar som Afrikavärme (Malin har en fin liknelse i sin blogg som är på pricken!!)  Jag vill bara stänga in mig i lägenheten med nerdragna persienner å fläkten på å bada i glass. Eller bada i nån sjö eller havet. Fast det går ju bort eftersom det finns monster i alla vatten där man inte ser botten och där det är så djupt att man inte kan sitta utan besvär.
Så jag blir då automatiskt förvisad till strandkanten där alla barn är å leker å vattnet är tokvarmt.
Om det beror på värmen eller att barnen väljer att kissa i vattnet låter jag vara osagt.... glärgh...harkel

Nu ska jag äta min chokladsandwich som Benny handlat av Glassbiiilen, så  baaj baaaj!

liten bildserie om hur kul de är med en pall hos malin å max:

Ajm bääääck!

Fantastiskt längesen var det nu!!!
Har väl inte hänt så mkt egentligen....
Eller joooo, Cornelis har börjat sova hela natten i sitt rum!!! vi går in max 2 ggr å stoppar in nappen, å det är innan 12. sen sover hon till 7 då hon kommer in till mig i sängen å sen sover vi till 9 efter den obligatoriska flaskan... =)
Det är holabandolatoppenbraaaaa! Fast inatt hade vi ett återfall, men det verkade som hon hade ont i magen, hon var jätteledsen fast on fick sova mellan oss, var tvungen att vagga henne hela tiden.
Efter hon hade bajsat på morgonen innan vi klev opp så vart det bra igen, topphumöret var tillbaka.

Vi har varit förkylda igen åxå jag å lillefisen, men ingen feber.
Nog illa att man tar fram den oooonda demoniska nässugen, det räcker ju för att man nästan vill avlida på fläcken.... Huvva vilken bäbispågare den här morsan är, jodå det kan Cornelisnoris skriva under på direkt! Att det blir lättare att andas efteråt har ju ABSOLUT inget med saken att göra. Icke!

Vi har köpt en jättefin pool som trollungen ska ha hos mormor å morfar, tyvärr har vi ingen bild än, men det ska knäppas! Den har en fin palm, å fina nyckelpigor å fjärilar. Å en gunga har vi åxå köpt dit, så nästa gång hoppas Cornelis på att den är uppe änd gunging så den kan invigas!

Själv håller jag nu på att träna inför uppridning för Silvermärket på Ridtravarföreningen på söndag, Storen å jag ligger i så att dressyrprogrammet ska sitta som en sopkvast i ländryggen, som en smäck bara! =)
Hoppas det blir godkänt, skulle vara en fin avslutning på säsongen innan han åker på betet på söndag eftermiddag.
Han får en månads semester, å sen blir det igångsättning direkt, vi ska även va med å tävla i augusti på Ridtravartävlingarna.
Men det blir ingen hoppning, både Storen å jag är övertygade om att vi kommer dö en plågsam död om vi ens tänker på att närma oss ett hinder tillsammans på tävling.... Vi håller oss till dressyren å så travargrenen TRAB.
Där ska man utföra olika moment som att gå över en presenning, öppna grindar från hästryggen och liknande. Det kan va kul tror jag!

Nä, nu orkar jag inget mer idag, ska kolla på fussballen på TVn nu. Imorn ska vi till Haj Maldwin änd Mäd Mäx (AKA malla å max)  å leva rövare.

guten bajs för idag! Inga nya bilders har jag så här kommer lite på Cornelia när hon va 5 månader:



RSS 2.0